2020-07-10 17:26

George Maior: SIE și SRI ar trebui să fuzioneze

 |  17:40
George Maior: SIE și SRI ar trebui să fuzioneze

Serviciul de informații și cel de contrainformații din România ar trebui să fuzioneze, a declarat, vineri, șeful SRI George Maior. Acesta a afirmat, la Târgul Gaudeamus , unde și-a lansat două cărți pe teme de intelligence, că SIE și SRI ar trebui să coopereze mai mult și că o unificare a celor două structuri ar reprezenta cel mai bun model pentru România.

„Pentru a avea un sistem de informaţii eficient în secolul XXI este nevoie pe de o parte de o organizare mai bună şi cred că cele două servicii de informaţii, SIE şi SRI, trebuie să coopereze mai mult în acest sens. Eu am îndrăznit o părere personală, invalidată nicidecum politic, că într-o ţară ca România o fuziune, o unificare ar fi cel mai bun model prin care am putea fi mai eficienţi decât suntem în acest sens, dar acest lucru nu ţine de mine, ţine de o opinie profesională şi de voinţa politică. Nu este nimic controversat în acest lucru şi a discuta despre aceste probleme în viitor”, a afirmat directorul SRI George Maior.

Acesta a explicat că astăzi riscurile şi ameninţările la adresa securităţii unui stat în interior şi exterior se intercorelează şi numai împreună se poate asigura această securitate. „Pentru că astăzi mai mult ca niciodată riscurile, ameninţările la adresa securităţii unui stat, a stabilităţii unui stat şi în interior şi în exterior se intercorelează, dezvoltă o dinamică şi o viteză rapidă şi numai împreună putem să asigurăm securitatea acestui stat într-un context extrem de complex”, a mai spus șeful SRI.

George Maior  şi-a lansat la Târgul Gaudeamus cărţile „Despre Intelligence” şi „Spion pentru eternitate: Frank Wisner”. „Cele două cărţi, diferite prin profil şi prin dimensiunea abordată, definesc şi un element nou de cultură de securitate în această ţară de care avem nevoie şi pentru cetăţeni şi pentru stat şi pentru oamenii politici şi pentru decidenţi”, a mai spus George Maior.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-11-21Parerea ta...

CROCODILUL FLAMAND
21 Noi 2014

Sigur ca da,ca toti securistii-teroristi care au facut mizerii sa ajunga pe la ambasade si sa bata cat mai bine pe fraierii care mai vin sa voteze Asa vrei sa castigi alegerile mai tovarase bolsevico-mafiot?Am impresia ca te mananca si vrei sa dormi in pat cu COCOS al tau
ANONIM
21 Noi 2014

Mare adevar spune CROCODILUL FLAMAND. MAIOR tatal era in functie publica si mai aprig la manie.....
O TAMPENIE!
21 Noi 2014

Hai sa amestece si DGIA si gata ciorba de varza :)))) Ce idei 'nastrusnice' are Nea'Maior!
CROCODILUL FLAMAND
21 Noi 2014

Iegzista si o iecsplicatie pentru tovarasii astia care nu vor sa vorbesc cu tine Sluga penala MAIOR vrea sa aiba totul la un loc si eventual condus de UDREA Ca sa nu mai comenteze vreun fraier ca mine ca este asasinat nevinovat de vreun serviciu corrupt pentru ca a descoperit spagile de milioane de euro plimbate cu poseta Vuitton sincer sa fiu eu am scapat,dar multi altii au fost iradiati si asasinati de clica terorista a Udroaicei ,Maior si Oprea Deja e un MEGA-cutremur in NATO pe tema asta si e posibil sa fie arestati si niste sefi de stat cat de curand(si nu ma refer numai la Basescu aici) Sau mergem inainte cu coruptia sub pres si suntem exclusi din NATO si UE,pierdem absolut tot si ne intoarcem in epoca de piatra ca la Bangladesh Oare care ar fi variant castigatoare,prima sau a doua
LUCIAN MANDRUTA A EVOLUAT...
21 Noi 2014

... de la BALBUTZA, la stadiul de biata PUTZA! :)
CROCODILEEE, NU TE STRESA:
21 Noi 2014

Ne asteapta CHINA cu bratele deschise! Apropo, stii ce bune-s chinezoaicele? :)
CROCODILUL FLAMAND
21 Noi 2014

Nu fiti magari,China nu are nici un amestec in porcariile astea;eventual chinezoaica lui Bittner,(Sherry care a fost la Minerva)dar aia e mafia chineza nu statul chinez In China mafiotii gen Bittner sunt pusi la zid executati si platesc si executia din banii personali Nu aruncati aiurea cu vorbele ca nu se ocupa China cu asemenea porcarii
ALO, DNA ?????
22 Noi 2014

DNA, Curtea de Conturi,ANRMAP, etc. sa controleze toate, deci , toate dosarele de achizitii “in totalitate legale” din perioada 2013-2014 de la CFR Calatori? Ar fi interesant si nu numai… “Aflati in plina ofensiva anticoruptie, subalternii Laurei Codruta Kovesi sunt pe cale de a deschide un nou front de lupta, care va cutremura, cu siguranta, societatea romaneasca” Sa fie vorba si de CFR Calatori, oare s-a auzit de Secara Vasile, Dorobantu Valentin, Carmen Maria Popescu, Miu Ileana,Liliana Constantinescu,Claudiu Dumitrescu, Alexandrina Gatej,Dana Galben Rachila,Gavris Teodor,Nita Robert,Timis Bogdan,Cristina Mantescu etc? Dar pe unde “zace” raportul Ministrului Transporturilor, Ramona Manescu inaintat la organele competente ,referitor la activitatea “ireprosabila” a susnumitilor in decursul anului 2013 din care rezultau clar probe pentru comiterea unor posibile fapte de coruptie?
PT. CROCODIL:
22 Noi 2014

In primul rand, MAGAR e ma-ta! In al doilea rand, n-am scris acolo, la modul peiorativ, ci pe bune! Adica chiar cred, sincer, ca este singura optiune ramasa pt. noi, dupa ce-si batura joc, in ultimul hal, amierlicanii, bruxellezii si berlinezii, de noi! Acu' pricepusi? Sau e ... de lemn? :)
O SA VRETI SA VA TAIATI MANA..
22 Noi 2014

... aia cu care ati pus stampila pe BASESCU 2 (Iohannis), cam peste 1 an de zile! O sa vreti Referendum pt. ca sa nu fie nevoie de o noua Revolutie! Ati votat cu ochii inchisi, ca niste tampi care au pus botul la propaganda desantata a "Partidului Facebook", un fel de "zvoner" sau "raspandac" de pe vremuri, doar ca e creatia C.I.A.! Babuinilor portocalii, in pumni o sa va plangeti!!!
EVIDENT, DUNDEEE...
22 Noi 2014

Conform devizei "dezbina si stapaneste" ori "Prin HAOS, la ordine"(ordinea lor, a celor care planuiesc si-si duc pan'la cap planurile), nimic nu s-ar fi infaptuit daca lumea ar fi treaza! E vremea lor, fiindca lumea DOARME un somn adanc si este satula de 'teoria conspiratiei'! Bagatul capului in nisip, indiferenta, indolenta cica le pazesc bostanaria DE CAP, TAMPIT! Este tarziu sau prea tarziu, iar lumea nu stie ca, inclusiv comunismul a fost nascut de 'democrati' si impuns din Vest:
COMUNISMUL A FOST IMPUS
22 Noi 2014

din Vest in Rusia, nu invers – adevaratul nume al lui Karl Marx era Mordechai! Karl Marx (n. 5 mai 1818, Trier - m. 14 martie 1883, Londra) este prezentat în lucrarea "Evrei în lume. Dicţionar biografic" de Wigoder Geofrey ca . Dicţionarul respectiv despre personalitătile evreieşti a fost scris numai de autori evrei, tradus în româneşte de un colectiv condus de o evreică şi publicat în anul 2001 la editura Hasefer - oficial evreiască [1]. Numele original al familiei era Mordechai".
MAI EXPLICIT!
22 Noi 2014

Instaurarea comunismului în Rusia, la 7 noiembrie 1917, nu a fost - câtuşi de puţin - un act spontan, ci rezultatul unui amplu proiect secret ("Planul Marburg"), pregătit minuţios în afară Rusiei. Şi finanţat generos de marii "bancheri internaţionali". În primul rând de cei de pe Wall Street: Jacob Schiff, J.P. Morgan, Otto Kahn, Paul Warburg, John D. Rockefeller, Edward Henry Harriman, Frank Vanderlip. Finanţarea bolşevicilor de Wall Street era intermediată de bancă suedeză "NYA Banken", condusă de bancherul promarxist Olof Aschberg.
DOLARI PENTRU REVOLUţII
22 Noi 2014

La începutul secolului XX, Andrew Carnegie a finanţat un plan secret prin care guvernele statelor importante să fie "comunizate". Adică trecute, economic, la forma "monopolismului de stat". Controlat de "bancherii internaţionali" de pe Wall Street, sistemul "monopolismului de stat" le-ar fi permis acestora să trateze economic şi financiar direct cu guvernele impuse de ei prin "revoluţii". În 1905, acest sindicat al "bancherilor internaţionali" - sindicat numit, la vremea aceea, la New York, "Trust of money" ("Trustul banilor") - şi Iacob Schiff au finanţat "duminică sângeroasă" de la St. Petersburg. Revoluţie condusă de un agent al Ohranei (poliţia secretă rusă), Părintele Gapon, şi încheiată cu un eşec. "Trustul banilor" - mai ales "Guaranty Trust" al lui J.P. Morgan - a finanţat revoluţia lui Pancho Villa din Mexic, în urma căreia SUA au luat de la Spania un vast teritoriu.
APOI, EXISTă
22 Noi 2014

o documentaţie vastă privind implicarea "bancherilor internaţionali" în revoluţia lui Sun Yat-sen. Charles B. Hill, care conducea trei filiale ale lui "Westinghouse", a tratat direct cu Sun Yat-sen aspectele financiare ale revoluţiei chineze. Mai târziu, în 1917, acelaşi Charles B. Hill a folosit filiala "Westinghouse" din Rusia pentru a-i finanţa generos pe bolşevici. În 1923 - când URSS şi-a creat prima bancă internaţională "Ruskombank" - asociatul lui J.P. Morgan, bancherul suedez Olof Aschberg, a devenit Preşedintele băncii sovietice. Iar Max May, vicepreşedinte la "Guaranty Trust" (J.P. Morgan), a preluat funcţia de director al "Ruskombank". Primul ambasador sovietic în SUA - Ludwig Martens - a fost susţinut financiar de "Guaranty Trust" al lui J.P. Morgan.
MANEVRELE BANCHERILOR
22 Noi 2014

Prin aceste manevre, "bancherii internaţionali" de pe Wall Street urmăreau să instaureze în Rusia un guvern care să practice "monopolismul de stat". Astfel că înţelegerile directe cu guvernul sovietic să le garanteze "bancherilor internaţionali" exploatarea pe termen cât mai lung - şi cu garanţii guvernamentale - a fabuloaselor bogăţii ale Rusiei. "Bolşevismul" a fost prima formă de "globalizare" prin crearea unor structuri supranaţionale. Cominternul nu este altceva decât "bunicul" Uniunii Europene.
UN CONT PENTRU "TOVARăşUL TR
22 Noi 2014

La 21 septembrie 1917, o telegramă de la Stockholm anunţa oficial deschiderea unui cont curent la "NYA Banken" "pentru acţiunile tovarăşului Troţki". Iată textul: Stockholm, 21 septembrie 1917, Domnului Rafael Scholan Stimate tovarăşe, Casa bancară Warburg, în urma unei telegrame trimise de preşedintele Sindicatului Renano-Westfalian a deschis un cont curent pentru acţiunile tovarăşului Troţki. Un avocat, probabil domnul Kestroff, a primit muniţii, al căror transport, împreună cu banii, l-a organizat. Şi căruia i se va da suma cerută de tovarăşul Troţki.
ÎMBRăţIşăRI FRăTEşTI FU
22 Noi 2014

"Tovarăşul Troţki", cel la care se referă telegrama, se numea în realitate Leiba Davidovici Bronstein şi era fiul unui negustor originar de lângă Elisabetgrad (Krivoirog - Ucraina). Era însurat cu fiica bancherului Jivtovski, cel care îl pusese în legătură şi cu cercurile bancare de pe Wall Street. În primul rând, cu Iacob Schiff, preşedintele băncii "Kuhn, Loeb & Co". Iacob - Henry Schiff, născut în 1847 la Frankfurt pe Main (Germania), emigrase în 1865 în America, unde va reuşi, datorită talentului sau financiar, să ajungă în fruntea "Kuhn, Loeb & Co". Cea care va finanţa reconstrucţia căilor ferate din America ("Union Pacific"), folosind mâna de lucru ieftină, chineză.
JACOB SCHIFF
22 Noi 2014

În 1904-1905, firma "Kuhn, Loeb & Co" a finanţat Japonia în războiul contra Rusiei, permiţând astfel Japoniei să obţină o victorie care a destabilizat serios Imperiul Rus. Prizonierii ruşi au fost preluaţi apoi de la japonezi de Schiff, iar o parte dintre aceştia, antrenaţi pe un teren aparţinând lui Standard Oil (SUA), îl vor însoţi pe "tovarăşul Troţki" atunci când acesta va reveni de la New York în Rusia, în 1917, la bordul vasului "Cristianja".
TRIUMFUL BOLşEVISMULUI
22 Noi 2014

în Rusia Din 1916, Iacob Schiff devine principalul conducător al operaţiunii de implantare a bolşevismului în Rusia. Nepotul său, John Schiff, estima în "New York Journal American" (3 februarie 1949): "Bătrânul a cheltuit circa 20.000.000 de dolari pentru triumful final al bolşevismului în Rusia". O sumă imensă la acea vreme. Prima revoluţie din Rusia avusese loc, de fapt, în februarie (martie) 1917, sprijinită de G. Buchanan - ambasadorul Angliei la Petersburg - şi avusese un caracter paşnic. Urmărise, între altele, instaurarea în Rusia a unei monarhii constituţionale: ţarul urma să fie controlat de Duma (parlament). Guvernul provizoriu constituit atunci îi cuprindea, între alţii, pe prinţul Lvov, pe istoricul Miliukov şi pe avocatul (social-democrat) A.F. Kerenski. Guvernul provizoriu - de comun acord cu Ţarul Nicolae al II-lea, care abdicase - a propus fratelui acestuia, Marele Duce Mihail, să-i urmeze la tron tarului.
MARELE DUCE
22 Noi 2014

se bucura, în februarie (martie) 1917, de sprijinul soldaţilor, ţăranilor, muncitorilor, ca să nu mai vorbim de clasă conducătoare a Rusiei. El a declinat însă propunerea. Troţki a recunoscut mai târziu, în 1922, într-o scrisoare către S.R. Mstislaviski că: "Revoluţia (din februarie) ne-a surprins în plin somn, că pe fecioarele nebune din Evanghelie". Revolutia Octombrie 2Adevărul este că la data veritabilei revoluţii - cea din februarie 1917 - corifeii "revoluţiei" bolşevice din octombrie erau aproape toţi - bine mersi - în Occident: Troţki la New York, iar Lenin ori Zinoviev în Elveţia.
PRIN REFUZUL MARELUI
22 Noi 2014

Duce Mihail de a prelua puterea în Rusia începe ceea ce istoricii numesc perioada de "dvoevlastie" ("dualitate a puterii") dintre "Comitetul provizoriu al Dumei" (proaspăt constituit) şi "Comitetul executiv provizoriu". Ceea ce va afecta, treptat, deciziile şi autoritatea guvernului provizoriu. Bolşevicii, aflaţi atunci aproape toţi în Occident, au "mirosit" momentul favorabil. Dar nu numai ei, cum vom vedea: bancherii de pe Wall Street, interesaţi de bogăţiile enorme ale Rusiei - şi din motive strict militare Germania - sunt cele două forţe care vor facilita bolşevicilor accesul la putere.
CONSILIERUL LUI WILSON
22 Noi 2014

Eminenţa cenuşie care a făcut posibilă reîntoarcerea lui Troţki în Rusia din SUA a fost unul dintre cei mai importanţi masoni de stânga ai secolului XX: colonelul Edward Mandel House (în realitate nu era colonel, aşa i se spunea). Fără să intrăm prea mult în detalii, este totuşi cazul să menţionăm că preşedintele american Woodrow Wilson, reales prin diverse manevre în 1916, a fost permanent vidat politic de House, un apropiat al comunităţii bancherilor de pe Wall Street, mai ales al băncii "Kuhn, Loeb & Co". Preşedintele Wilson însuşi recunoştea: "Domnul House este a doua mea personalitate. El este celălalt ego. Gândurile lui şi ale mele sunt aceleaşi".
HOUSE, UN MARXIST,
22 Noi 2014

scrisese, încă din 1912, un roman profetic, "Philip Dru, Administrator", în care personajul principal, Philip Dru, încerca să instaureze în lume "socialismul aşa cum l-a visat Karl Marx". Ce-i drept, impozitul pe venit şi ideea de banca centrală fuseseră propuse chiar de Karl Marx în "Manifestul Partidului Comunist", manifest inspirat de programul "Lojei Iluminaţilor" al lui Weishaupt. Din cele zece puncte ale "Manifestului Partidului Comunist", punctul al doilea prevedea "un impozit gradat pe venit", iar punctul al cincilea - "centralizarea creditului în mâinile statului prin intermediul unei bănci naţionale cu capital de stat şi monopol exclusiv".
ÎNCă îNAINTE
22 Noi 2014

de intrarea SUA în război ("provocată" prin incidentul cu vasul "Lusitania", scufundat de un submarin german, cu 128 de americani morţi), ancheta şi Preşedintele Wilson ascunseseră faptul că "Lusitania" transporta 6 milioane de cartuşe la bord pentru Anglia, în timp ce SUA se declaraseră, oficial, în neutralitate. Colonelul House negociase un acord secret cu Anglia, garantând participarea SUA la război.
ÎN 1917, TOT HOUSE
22 Noi 2014

a format la New York grupul "The Inquiry", care a eleborat planurile acordului de pace din 1919. Douăzeci de membri ai grupului l-au însoţit apoi pe Preşedintele Wilson la Paris, la Conferinţa de Pace. Printre aceştia, House, bancherii Paul Warburg şi Bernard Baruch. Celebrul punct al Conferinţei - "asociaţia generală a naţiunilor", din care s-a născut Liga Naţiunilor - a fost tot ideea lui House. Ulterior, House va deveni consilierul lui F.D. Roosevelt.
ÎN 1917, DUPă
22 Noi 2014

evenimentele din februarie (martie), House, susţinut de bancherii Iacob Schiff şi Paul Warburg - îl expediază pe Troţki cu un grup de 276 de oameni instruiţi, la bordul vasului "Cristianja" în Rusia, cu misiunea de a-i aduce la putere pe bolşevici. Un incident este semnificativ: arestat în portul Halifax de către autorităţile canadiene că "anarhist" (3 aprilie 1917), Troţki va fi eliberat urgent la intervenţia personală a colonelului House.
FRATELE BANCHERULUI
22 Noi 2014

american Paul Warburg, anume Max Warburg - care era şeful serviciului secret militar german - îl expedia pe Lenin cu un grup de bolşevici, care parazitau de ani de zile în Elveţia, în Rusia. Într-un tren special ("vagonul plumbuit"), în scopul de a organiza la Petersburg o lovitură de stat care să scoată Rusia din război. Bolşevicii urmau apoi să încheie rapid o pace separată cu Germania. Germanii il considera si acum pe Marx economistul lor nr.1"
CROCODILUL FLAMAND
22 Noi 2014

Si in final un nou tribunal militar ca si cel de la NUREMBERG,dar in care sa fie judecati bolsevicii si complicii lor din NATO si UE
PT.LACOSTE!
22 Noi 2014

Foarte corect! Noi, romanii - o data cu intrarea in NATO - cam de prin 2003 am pierdut suveranitatea in sensul ca, efectivele serviciilor secrete sunt scolarizate 'in afara' (deci indoctrinate BINE) iar orice misca - apa, aerul, fraierul, raul, ramul, petrolul, aurul, padurile (secret, ne-secret sau super-secret) este DESECRETIZAT , aflat/stiut/cunoscut de 'alitati' care-s foaarte interesati de bogatiile noastre! Si, stai fara frica - nici americanii, dar nici rusii nu se lasa! Toti belesc la romani si la bogatiile noastre, de zici ca-s alergati care sa fie PRIMII!
CROCODILUL FLAMAND
22 Noi 2014

Treaba lor,exact ca in scrisoarea a 3a a lui Eminescu Daca vor razboi,razboi sa fie Daca vor pace,pace o sa fie Dar crocodilul moare ultimul,iar hienele sunt primele la ghilotina intotdeauna
ADRIAN
22 Noi 2014

Planul lui Maior e o mare capcana! In numele eficientei, exista riscul de a da pe tava securitatea tarii in mainile oricui ar avea interese oculte.
BROVO ADRIAN
22 Noi 2014

Sforile au fost trase , de afara ; redevente zero , industrie praf , agricultura cereale cu mutati genetice , sanatate pastile cu praf de pudra , aparare facuta praf , piata de supermarchet cu produse stricate cu conservanti , telefoanele praf si pulbere , iar ei tac si se certa intre ei pe scaune si functi . Dar ce au facut ultimi 10 ani cu patrimoniu si bani tarii , dece au tacut si sa complacut cu ghertoi ?
HM...
23 Noi 2014

DOAR ultimii 10 ani?! Pfu..cand te-ai nascut? De 25 de ani suntem lucrati in foi de vita, bre! Ni se tot da LA TEMELIE, doar vom crapa cu totii mai repede, acaparand tara-ntreaga cu tinerei formati/formatati dupa chipul si asemanarea lor...
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz