2020-08-05 14:39

Germania: Atac masiv de piraterie a peste 18 milioane de adrese e-mail

 |  11:22
Germania: Atac masiv de piraterie a peste 18 milioane de adrese e-mail

În Germania, autoritățile investighează piratarea a 18 milioane de parole ale unor adrese e-mail, dintre care circa 3 milioane aparțin unor cetățeni germani, a anunțat joi publicația Der Spiegel în ediția sa online, citată de agenția EFE.

Distribuția exactă pe țări a acestor conturi de e-mail este greu de determinat, întrucât multe dintre adrese au extensia internațională '.com', transmite Agerpres.

Acest atac cibernetic îl depășește ca amploare pe cel detectat la sfârșitul anului trecut de Oficiul federal german pentru securitatea tehnologiilor informației (BSI), care a informat și în luna ianuarie despre furtul a 16 milioane de parole ale unor conturi e-mail.

Acest organism a pus atunci la dispoziția utilizatorilor un instrument online pentru a verifica dacă adresele lor se numără printre cele afectate. De asemenea, BSI i-a sfătuit să-și schimbe parolele, îndeosebi pe rețelele de socializare, precum Facebook, sau site-uri comerciale, precum Amazon, pentru a preîntâmpina orice escrocherie, mai ales dacă folosesc pe astfel de site-uri parole identice cu cele ale adreselor de e-mail.

Potrivit autorităților judiciare germane, conturile afectate de ultimul atac cibernetic au fost create recent și unele sunt folosite la ora actuală pentru activități ilegale, cum ar fi trimiterea masivă de spamuri.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-04-04Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz