2020-01-21 01:31

UPDATE. Traian Băsescu a semnat decretul de eliberare a Alinei Bica din funcţia de procuror-şef al DIICOT

 |  09:55
UPDATE. Traian Băsescu a semnat decretul de eliberare a Alinei Bica din funcţia de procuror-şef al DIICOT

Gheorghe Muscalu, vicepreședintele Consiliului Superior al Magistraturii, a declarat, luni dimineață, că CSM va lua act în ședința din această zi de suspendarea Alinei Bica din magistratură. Muscalu a ţinut să precizeze Elena Hosu va asigura conducerea interimară a DIICOT.

UPDATE, ora 14.25 Preşedintele Traian Băsescu a semnat luni decretul de eliberare a Alinei Bica din funcţia de procuror-şef al DIICOT.

Administraţia Prezidenţială a precizat, într-un comunicat de presă, că preşedintele Traian Băsescu ”a semnat decretul privind eliberare din funcţia de procuror-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism a Alina-Mihaela Bica, în urma demisiei acesteia din funcţie”.

"Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a transmis luni, 24 noiembrie 2014, Preşedintelui României solicitarea doamnei Alina-Mihaela Bica privind eliberarea din funcţia de procuror-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT)", se arată într-un comunicat de presă al instituţiei.

Alina Bica i-a transmis, la sfârşitul săpămânii trecute, procurorului general al României, Tiberiu Niţu, demisia de la conducerea DIICOT şi din funcţia de procuror al Direcţiei.

Secţia pentru procurori a CSM a dispus luni suspendarea din magistratură a Alinei Bica şi a luat act de demisia acesteia din funcţia de procuror la DIICOT.

"Secţia de procurori a CSM a dispus suspendarea din funcţia de procuror, până la soluţionarea cauzei, a doamnei procuror şef, ca urmare a luării măsurii preventive faţă de aceasta. De asemenea, Secţia de procurori a dispus încetarea activităţii la Direcţia de Investigarea a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism a doamnei Bica Alina, la cererea dumneaei, şi continuarea activităţii la Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unitate de unde dumneaei a provenit la momentul accederii în DIICOT, respectiv din 1 decembrie 2004", a precizat vicepreşedintele CSM, procurorul Gheorghe Muscalu.

”Nu este vorba de discuții, va avea loc o secție de procurori prin care se va lua act de suspendarea procuroarei-șef Bica din magistratură. Vom lua act și vom dispune suspendarea până la terminarea procesului de judecată. Celălalt capăt al cerereii, demisia de la DIICOT, trebuie să urmeze procedura legală pentru că a fost numită de președintele României și el e cel care trebuie să rezolve. Noi vom lua act de dorința dumneaei”, a declarat Gheorghe Muscalu.

Vicepreşedintele CSM a mai spus că nu este vorba despre o cerere de demisie din magistratură, ci o demisie din DIICOT.

”DIICOT-ul va fi condus de către procurorul-șef adjunct, Elena Hosu. Ministerul Justiției trebuie să formuleze o propunere, CSM trebuie să o avizeze, iar președintele României va numi un nou procuror-șef. Alina Bica nu mai este magistrat, poate să desfășoare orice activitate. La momentul soluționării va fi exclusă din magistratură sau va fi repusă în funcția de magistrat”, a completat vicepreșeidntele CSM, Gheorghe Muscalu. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-11-24Parerea ta...

CROCODILUL FLAMAND
24 Noi 2014

Cei care au numit-o la DIICOT stiau pentru ce au pus-o acolo Dnul PREDOIU-LA PUSCARIE Dnul PONTA-LA FEL Cine a pus stampila "garantam pentru BICA" sa fie inculpat pentru complicitate la grup infractional
DEOCAMDATA,
24 Noi 2014

e TACERE! Pe pariu ca cei implicati, nu vor avea nici cea mai mica neplacere?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray