2019-10-23 21:08

Gheorghe Nichita şi şefi ai Poliţiei Locale, trimişi în judecată de DNA

 |  12:26
Gheorghe Nichita şi şefi ai Poliţiei Locale, trimişi în judecată de DNA

Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată a primarului suspendat al municipiului Iași, Gheorghe Nichita, pentru mai multe fapte de corupţie, alături de șefi ai Poliției Locale.

Potrivit unui comunicat de presă al DNA, procurorii anticorupţie au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a lui Gheorghe Nichita, primar al municipiului Iași, la data faptelor, cu privire la săvârșirea infracţiunilor de: instigare la folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, (2 infracţiuni, din care una în formă continuată - patru acte materiale), instigare la acces ilegal la un sistem informatic, instigare la operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice, instigare la abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, (2 infracţiuni), complicitate la abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

DNA a mai dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Mihai Liviu Hliboceanu, director general al Poliției Locale Iași, la data faptelor, cu privire la săvârșirea infracţiunilor de: folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în formă continuată(4 acte materiale), abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit (3 infracţiuni).

Şi Ştefan Avîrvarei, şef serviciu în cadrul Poliției Locale Iași, la data faptelor, a fost trimis în judecată cu privire la săvârșirea infracţiunilor de: complicitate la folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, complicitate la abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, acces ilegal la un sistem informatic şi operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-11-27Parerea ta...

A DAT DOMNU'!
29 Noi 2015

locul pitecantropilor astia e la puscarie . Ti se face sila si scarba ce au facut , cat au furat si curvasarit . Au stapanit un judet intreg ca niste mafioti . Sechestru pe averea lor dar pe tot ce au instrainat si e pus pe numele sotiei , fiicelor si rudelor . Sa se termine odata cu invartelile si sa se recupereze tot de la acesti dezaxati fara scrupule .
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray