2019-12-05 21:25

Curăţenia de milioane de euro de la Aeroportul Otopeni, licitată pe sub masă

 |  13:38
Curăţenia de milioane de euro de la Aeroportul Otopeni, licitată pe sub masă

Aeroportul Henri Coandă a rămas fără măturători şi pază de la 1 februarie 2018, contractele de salubrizare şi pază expirând. Deşi, oficial, şefii de la aeroporturi nu au anunţat încheierea unui nou contract, sursele noastre au precizat că în aeroport mătură deja altă firmă.

Pentru că au încercat să organizeze licitaţie, iar Romprest, compania care a măturat până acum aeroportul, a contestat licitaţia, şefii de la aeroporturi au decis să facă un contract pe patru luni, urmând ca ulterior, să încheie contract pe patru ani cu societatea angajată provizoriu. Este vorba despre Libro Events SRL, compania care a reuşit în ultimii ani să măture la metrou, dar şi în alte instituţii publice.

Contractul cu Romprest, încheiat iniţial în 2001 pentru o perioadă de 5 ani, a fost prelungit o singură dată, cu un an înainte de ajungerea la termen, când părţile au decis prelungirea până la data de 31.01.2018. 

"Este Libro Events acum. Are contract provizoriu până se termină licitaţia. Pe pază nu s-a rezolvat nimic încă", au confirmat, pentru ziarul Puterea, surse din cadrul Aeroportului Otopeni. Potrivit informațiilor furnizate de ONRC, societatea Libro Events are sediul în Cernica, județul Ilfov, și este deținută de către Mihaela Elena Neagu, domiciliată în Lehliu Gară, și de Georgiana Ștefan, domiciliată în București.

SC Libro Events SRL a purtat înainte denumirea de SC Amma General Store SRL, cu un istoric mai mult decât interesant. Patroana firmei, Mihaela Neagu, a gestionat în cursul anului 2006 Hotelul Sport din cadrul Complexului Sportiv “Lia Manoliu”, fiind, ulterior demisă, după ce Poliţia a descoperit că aceasta și-a falsificat cartea de muncă, în care a menționat în mod nereal că deține calificarea de recepționer. În anul 2017, autoritățile i-au retras acesteia brevetul și licența de turism. Mai mult, s-a descoperit că, înainte de a veni în Capitală, Mihaela Neagu a lucrat la o stație de benzină din localitatea Lehliu, potrivit informaţiilor apărute în media.

 Propulsată la conducerea Complexului Olimpia

Ulterior, după ce PDL a ajuns la putere, Mihaela Elena Neagu a fost propulsată în funcția de manager al Complexului Sportiv Olimpia, entitate aflată la vremea respectivă în subordinea Autorității Naționale pentru Tineret și Sport. Presa dezvăluia faptul că propulsarea ei se datora faptului că Mihaela Neagu se afla în relații apropiate cu fostul ministru PDL al Tineretului și Sportului, Monica Iacob Ridzi.

Potrivit “Gazetei Sporturilor”, Amma General Store SRL, firma Mihaelei Neagu, a luat în administrare hotelul şi restaurantul de la Clubul Sportiv Olimpia și a primit sub contract şi cantina de la Biblioteca Centrală Universitară. Potrivit aceleiași surse, Amma General Store s-a înfiinţat în decembrie 2009, cu doi acţionari. Fără niciun angajat, în câteva luni a închiriat într-un mod surprinzător de rapid restaurantul şi hotelul Clubului Sportiv Olimpia Bucureşti, aflat în subordinea Autorităţii Naţionale pentru Sport şi Tineret. Contractul dintre baza sportivă şi Amma este pe 15 ani, chiriaşul plătind utilităţile şi o sumă de 4.000 de euro pe lună. În schimb, clubul "i-a cerut" firmei să-i asigure zilnic, pentru sportivi, 80 la sută din locurile de la mese şi din spaţiile de cazare.

Numele unui alt apropiat al PDL, fostul viceprimar general Robert Constantin Ionescu apare în cercul celor care deţin Libro Events. Acesta și-a înființat o companie de pază, Akyle Security SRL, care, la 1 noiembrie 2016, în asociere cu SC Nei Divizia de Securitate SRL, a încheiat cu Compania Națională de Aeroporturi București un contract în valoare de 365.095 de euro, pentru prestarea de servicii de pază la casieria centrală și la dispeceratul aeroporturilor Henri Coandă și Aurel Vlaicu. Robert Ionescu a avut-o că asociată în SC Akyle Security pe Mihaela Elena Neagu, care a deţinut 33,33 la sută din capitalul social. La 21 septembrie 2016, însă, fosta directoare a Complexului Olimpia a decis să părăsească structura acționariatuui, cesionându-i lui Ionescu părțile sociale.

Sub denumirea de Amma General Store SRL, actuala SC Libro Events SRL, controlată de Mihaela Neagu, a derulat mai multe contracte cu statul român, în special în timpul guvernelor PSD și USL. În 18 iulie 2011, Ministerul Muncii a atribuit acestei societăți un contract în valoare de 2.733.615 lei fără TVA, pentru servicii de organizare de seminarii și evenimente. În 8 noiembrie 2011, aceeași firmă a câștigat un contract în valoare de 77.250 de lei fără TVA, pus la bătaie de Ministerul Educației, pentru prestarea unor servicii de organizare de evenimente. În 28 august 2012, aceeași autoritate contractantă mai atribuie firmei respective un contract de 830.240 de lei fără TVA pentru servicii hoteliere.

Clubul Sportiv Olimpia, condus de Mihaela Neagu, a încheiat, în dată de 26 martie 2012, cu firma Mihaelei Neagu, un contract în valoare de 1.589.760 lei fără TVA, pentru servicii de curățenie, întreținere și amenajare baze sportive.

Cel mai spectaculos contract este cel încheiat, însă, la 12 iunie 2013, cu CSM, în valoare de 832.406 lei fără TVA, pentru servicii hoteliere și de restaurant, în cadrul proiectului româno-elvețian privind formarea judecătorilor și procurorilor pentru aplicarea noilor legi penale. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-03-08Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray