2019-08-17 14:40

Guvernul, obligat de TB să reangajeze 23 de inspectori guvernamentali şi să le dea salariile recalculate

 |  13:24
Guvernul, obligat de TB să reangajeze 23 de inspectori guvernamentali şi să le dea salariile recalculate

Tribunalul Bucureşti a decis că Guvernul trebuie să reangajeze 23 de inspectori guvernamentali disponibilizaţi în vara anului trecut şi să le plătească despăgubiri egale cu salariile indexate, majorate şi recalculate, precum şi cu celelalte drepturi care li se cuvin. Decizia TB nu este însă definitivă.

Un complet de la Secţia de contencios administrativ a Tribunalului Bucureşti (TB) le-a dat câştig de cauză celor 23 de inspectori guvernamentali, ale căror raporturi de serviciu au încetat în iulie 2013, a declarat marţi avocatul Răzvan Vasiliu, pentru Mediafax.

Casa de avocatură care îi reprezintă în instanţă pe inspectorii guvernamentali a precizat că aceştia au dat în judecată Secretariatul General al Guvernului, pe prim-ministrul Victor Ponta şi Guvernul. Instanţa a admis contestaţiile formulate de avocaţi în urma consultării probelor şi a dispus reintegrarea reclamanţilor în funcţiile publice deţinute anterior, respectiv acelea de inspectori guvernamentali în cadrul Secretariatului General al Guvernului.

De asemenea, Tribunalul Bucureşti i-a obligat pe cei trei pârâţi să plătească fiecărui reclamant câte o despăgubire egală cu salariile indexate, majorate şi recalculate şi cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat aceştia de la data eliberării din funcţie şi până la reintegrarea efectivă.

"Ne bucură această decizie, deoarece ea reprezintă o binevenită întoarcere la normalitate. Să nu uităm că drepturile angajaţilor sunt garantate de lege, indiferent de angajatorul pe care aceştia îl au. Iar în cazul instituţiilor publice, ne aşteptăm cu atât mai mult la o respectare riguroasă a legii", a mai spus Răzvan Vasiliu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-06-17Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray