2020-07-03 23:46

Hackerul Guccifer şi-a recunoscut faptele in faţa instanţei, dar nu crede că e un pericol la siguranţa naţională

 |  13:20
Hackerul Guccifer şi-a recunoscut faptele in faţa instanţei, dar nu crede că e un pericol la siguranţa naţională

Hackerul Marcel Lazăr Lehel, care este cunoscut sub numele de Guccifer, a recunoscut luni, la Tribunalul Bucureşti, că a spart conturile de e-mail ale directorului SRI, George Maior şi ale europarlamentarului PSD Corina Creţu. El nu consideră însă că reprezintă un pericol la adresa siguranţei naţionale.

TB a discutat luni dosarul lui Marcel Lazăr Lehel, zis Guccifer, unde au fost prezenţi şi avocatul europarlamentarului Corina Creţu, dar şi un consilier al directorului SRI, George Maior.

"Am recunoscut şi recunosc toate faptele de care sunt acuzat. Solicit judecarea cauzei pe baza probelor administrate pe parcursul urmăririi penale. Regret faptele săvârşite. (...) Pe parcursul acestui proces, procurorii DIICOT spuneau că aş fi pericol la siguranţa naţională. Aş spune că este vorba despre trei conturi de e-mail particulare care au fost preluate de mine fără să existe un prejudiciu material sau vătămare corporală. Probabil, toată lumea a avut într-o zi contul spart. Eu, personal, am avut cinci conturi sparte şi nu m-am dus la DIICOT. Faptele nu sunt nici pe departe atât de grave. Sunt trei conturi personale, nicidecum de serviciu ", a spus Guccifer, în faţa instanţei.

Chiar dacă Guccifer şi-a recunoscut vinovăţia, reprezentantul şefului SRI a cerut ca hackerul să primească o pedeapsă orientată spre maximum.

De asemenea, avocatul Corinei Creţu a solicitat ca bărbatului să îi fie confiscate cele două laptopuri pe care le are şi telefonul mobil. De asemenea, apărătorul europarlamentarului PSD a cerut ca lui Marcel Lazăr Lehel să i se interzică să mai acceseze date informatice pe o perioadă de cinci ani.

"Să aveţi în vedere că a vizat persoane publice de notorietate naţională şi chiar mondială. Dreptul violat de inculpat este dreptul la viaţă intimă şi l-a violat în mod brutal, folosindu-se de cunoştinţe informatice", a precizat avocatul Corinei Creţu, în faţa instanţei.

Tribunalul Bucureşti urmează să ia o decizie în cazul lui "Guccifer", el fiind judecat prin procedura simplificată, după ce şi-a recunoscut vinovăţia.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-05-26Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz