2020-04-10 07:04

HAOS la Sectorul 3 al Capitalei: zeci de milioane de euro- ascunse sau cheltuite ilegal

 |  09:09
HAOS la Sectorul 3 al Capitalei: zeci de milioane de euro- ascunse sau cheltuite ilegal

Inspectorii Curții de Conturi au efectutat un control la Primăria Sectorului 3, condusă de Robert Negoiță, in perioada septembrie-noimebrie 2019. Potrivit informațiilor obținute de jurnaliștii Puterea, edilul PSD jongla cu banii publici de parcă erau ai lui personali. I-a mutat dintr-un cont în altul, a făcut plăti nelegale și a uitat să înregistreze zeci de milioane de euro.

Ce au descoperit ispectorii în Primăria condusă de Robert Negoiță:

- Neraportarea în contul de execuție la 31.12.2018 a unor angajamente legale de plată în valoare de 25.270 mii lei, reprezentând obligații de plată rămase neachitate la finele anului.

-Menținerea eronată la 31.12.2018 în contul 231 „Active fixe corporale în curs de execuție” a sumei de 16.422 mii lei reprezentând contravaloarea unor lucrări de reabilitare termică a blocurilor de locuințe finalizate şi recepționate în perioada 2013 – 2018.

-Menținerea eronată la 31.12.2018 în contul 105 „Diferențe din reevaluare” a sumei de 69.507 mii lei, reprezentând diferențe din reevaluarea activelor fixe corporale (clădiri și terenuri) aparținând domeniului public al unității administrative-teritoriale.

-Nepreluarea și neînregistrarea în evidența contabilă a Sectorului 3 al Municipiului București, în calitate de administrator, a terenurilor și clădirilor unităților de învațământ preunivesitar de stat din raza administrativ-teritorială a acestuia, în valoare de 1.420.598 mii lei, acestea fiind raportate în situațiile financiare ale ordonatorilor terțiari de credite.

-Nepredarea prin protocol a spațiilor aferente Spitalului Clinic de Psihiatrie Titan ”Dr. Constantin Gorgos” conform Hotărârii Consiliului General al Municipiului București nr.113/30.06.2010

-Plata nejustificată a sumei de 447 mii lei prin decontarea unor situații de plată ce cuprind cantităţi de lucrări mai mari decât cele real executate, reprezentând operațiuni de mentenananță sisteme irigații și întreținere spații verzi, la care se adaugă dobânzi și penalități de întârziere în valoare de 54 mii lei.

-Plata nejustificată a sumei de 3 mii lei prin decontarea unor situații de plată ce cuprind cantități de lucrări mai mari decât cele real executate în cadrul proiectului privind creșterea eficienței energetice a blocurilor de locuințe, la care se adaugă dobânzi și penalități de întârziere de 1 mii lei.

Curtea de Conturi a decis să extindă controlul

"Extinderea verificării asupra tuturor plăţilor efectuate efectuate în anul 2018 de la titlul XII „Active nefinanciare”- art. 71.01.01 „Construcții”, pentru lucrări de reabilitarea blocurilor, în vederea identificării tuturor situaţiilor în care au fost decontate cantități de lucrări neexecutate, cuantificarea eventualelor prejudicii astfel produse, înregistrarea în contabilitate, recuperarea acestora, potrivit legii, şi virarea contravalorii acestora în contul 85„Plăţi efectuate în anii precedenţi şi recuperate în anul curent în secţiunea de dezvoltare a bugetului local.  Extinderea verificării asupra tuturor plăţilor efectuate efectuate în anul 2018 de la titlul XII „Active nefinanciare”- art. 71.01.01 „Construcții”, pentru lucrări de reabilitarea blocurilor, în vederea identificării tuturor situaţiilor în care au fost decontate cantități de lucrări neexecutate, cuantificarea eventualelor prejudicii astfel produse, înregistrarea în contabilitate, recuperarea acestora, potrivit legii, şi virarea contravalorii acestora în contul 85„Plăţi efectuate în anii precedenţi şi recuperate în anul curent în secţiunea de dezvoltare a bugetului local”, este masura dispusa de inspectori, dupa ce si-au dat seama cat de prost a fost cheltuit banul public la Sectorul 3 al Capitalei. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-02-10Parerea ta...

CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
10 Feb 2020

Si ce vocal era acest derbedeu Siktir scarba corupta !
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine