2020-07-09 15:26

HAOS. Polițiștii nu au haine de iarnă, armament și bani de motorină

 |  10:38
HAOS. Polițiștii nu au haine de iarnă, armament și bani de motorină

În acest moment, peste 3.000 de polițiști, polițiști de frontieră, ori angajați în cadrul Inspectoratului pentru Imigrări, ies în stradă, în fiecare zi, îmbrăcați în echipamentul de vară. Patrulează într-o geacă subțire, deși termometrul indică doar câteva grade peste zero.

Un proaspăt absolvent, care a terminat cursurile în septembrie și a fost repartizat în Capitală, a primit o uniformă de vară și promisiunea că vor veni în curând și hainele groase de iarnă, bocancii și armamentul cu care ar trebui dotat orice polițist.

Atât hainele cât și armamentul ar fi trebuit achiziționate prin licitații publice, însă acestea nu s-au organizat la timp.

Din acest motiv, polițiștii au ajuns să ceară cartușe cu împrumut de la colegii de la frontieră sau de la jandarmi, pentru a efectua misiunile.

De antrenamentele obligatorii nici nu se pune problema, susțin sindicaliștii din Ministerul de Interne.

Actualul ministru de Interne, Marcel Vela (FOTO), a refuzat să comenteze. A explicat în schimb premierul cum s-a ajuns în această situație. „Aproape două treimi din procedurile competitive pe care le-am găsit pentru achiziții publice sunt în situația de a nu putea fi finalizate", a explicat Ludovic Orban.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-12-13Parerea ta...

SFANTA MARIA
13 Dec 2019

SI CE BĂI POLITISTILOR, VI SAU INGHETAT OUALE? LASA BAI CA ARE CINE SA VA INCALZEASCA, AVETI PENSII DE LUATI TOATA CĂLDURA BUCURESTIULUI, CA DE AIA NU AVEM NOI CĂLDURA.
GARCEA
13 Dec 2019

Dle ministru DECIZIA DVS ESTE EXCELENTA SI ARE FUNDAMENTARE BETON ARMAT „Lucrătorii Centrului Cultural, alungați ca pe vremea trupelor sovietice de ocupaţie” trebuie SA FIE FACUTI TOTI PERSONAL CIVIL SI CU INDICATORI STATISTICI DE MUNCA (norme de lucru zilnice)BINE STABILITI. Centrul Cultural al MAI, A.N.A, A.N.I.T.P, C.S. Dinamo trebuie facute structuri civile , iar unele desfiintate, D.G.A., - desfiintat. Centrului Multifuncțional de Pregătire Schengen, Direcţia Generală Afaceri Europene, Schengen şi Relaţii Internaţionale si Directia Fonduri Externe Nerambursabile trebuie comasate intr-o singura structura cu personal minim necesar. Dle MINISTRU reduceti la maxim POSIBIL structurile neoperative si personalul neoperativ, auxiliar din APARATUL CENTRAL AL MAI, AL IGPR, AL IGPF, IGJR, PASAPOARTE, ARHIVE, ACADEMIA de POLITIA ALEXANDRU IOAN CUZA, ETC se vor recupera cel putin 1/3 din cheltuielile bugetare ale MAI.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz