2019-12-14 15:35

Hayssam, „răpit” de Băsescu. Teroristul susține că a finanțat campania din 2004 în schimbul promisiunii că viitorul președinte va interveni pentru el

 |  21:01
Hayssam, „răpit” de Băsescu. Teroristul susține că a finanțat campania din 2004 în schimbul promisiunii că viitorul președinte va interveni pentru el

Rene Pârşan

Omar Hayssam, singurul „român” condamnat pentru terorism, susţine că a donat PD echipamente medicale de peste 100.000 de dolari, la solicitarea lui Mohamad Yassin, pe care l-a cunoscut în 2004 şi care i-a cerut să sprijine financiar PD în campanii, iar în schimb Traian Băsescu „ar fi dispus să intervină” pentru a „rezolva” dosarul său penal.

Hayssam se referă la perioada în care el era investitor, cotizant strategic şi membru de vază al PSD. La acel moment, el era, printre altele, proprietarul societății Foresta Nehoiu din Buzău, în cârdăşie cu jupânul Buzăului, senatorul Vasile Ion, tatăl mult mai celebrei Marie Jeanne, răpita din Irak. Prin echipa sa de apărare, Hayssam susţine acum că PD, prin doctorul Mohamad Yassin, l-a convins să-l sponsorizeze pe Traian Băsescu în campania prezidenţialelor din 2004, deşi sirianul era membru al PSD şi suporter al lui Adrian Năstase.

Hayssam zice că a acceptat să dea banii PDL, dar nu şi să trădeze politic PSD.

„Echipa de apărare” a lui Omar Hayssam a postat ieri pe Facebook un mesaj intitulat „Machiavelism - Traian Băsescu şi aghiotantul său”. Sirianul ciripeşte despre împrejurările în care l-a cunoscut pe Mohamad Yassin şi despre relaţiile acestuia cu Traian Băsescu.

„În anii 2003 şi 2004, numele meu a apărut în revista oamenilor de afaceri «Capital Top 300», pentru că firma mea a devenit cunoscută în România, având un număr mare de angajaţi, adică nu era o companie oarecare, ci a devenit cunoscută datorită seriozitaţii sale şi achitării de toate obligaţiile care îi reveneau. Această apariţie a mea în revistă a stârnit multe invidii şi ură din partea unor persoane cu influenţă şi din partea unor persoane care sunt membri în partidele politice existente”, susţine Omar Hayssam. Teroristul se referă la momentul în care preluase Foresta Nehoiu, societate pe care a folosit-o pentru defrişările din Buzău, contrabanda cu buşteni şi evaziune fiscală în cârdăşie cu regimul Năstase. Omar Hayssam execută 23 de ani şi patru luni de închisoare, în urma contopirii pedepselor primite în Dosarele „Volvo”, „Foresta Nehoiu” şi cel al „răpirii din Irak”.

Prietenie de contrabandă

Cetăţean român şi membru marcant al PSD, Hayssam spune că de-a lungul timpului a primit direct şi indirect „ameninţări cu iz politic”, cărora nu le-a dat importanţă, iar în 2 noiembrie 2004, în plină campanie electorală, Năstase versus Băsescu, la firma şi la birourile unor apropiaţi de-ai săi au fost făcute percheziţii.

„După descinderile care au avut loc, poliţiştii au insistat la procurori ca eu să fiu arestat, dar procurorii s-au opus, neavând probe. Nu au găsit nimic care să indice că aş fi făcut ilegalităţi, în consecinţă nu au putut satisface aşteptările celor care au iniţiat acele perchiziţii cu directive politice. Din acest motiv au recurs la obişnuita metodă de intimidare. Astfel, angajaţi, apropiaţi, rude şi persoane care nu mă cunoaşteau au declarat împotriva mea. Tot ceea ce se întâmpla avea directive politice clare”, a declarat pesedistul sirian.

La o zi de la descinderi în biroul său şi-ar fi făcut apariţia colegul său de facultate, doctorul Mohamad Yassin, pe care  Hayssam jură care nu îl cunoştea, şi care s-a prezentat ca fiind vicepreşedintele Uniunii Arabilor din România, acesta spunându-i că are cunoştinţă de descinderile care l-au vizat.

„Astfel, Mohamad Yassin şi-a folosit poziţia ca paravan, erijându-se într-un apărător al cetăţeniilor de origine arabă. Mi-a spus că în baza declaraţiilor mi se pregăteşte un dosar mare. Mohamad Yassin s-a oferit să mă ajute să îmi rezolv problema cu acest dosar, susţinând că îl cunoaşte pe Traian Băsescu, care ar fi dispus să intervină după ce va fi ales preşedinte. Mi-a povestit că îl cunoaşte pe Traian Băsescu de mult timp, de când era căpitan de vas şi că de fapt Băsescu se cunoaşte cu tatăl lui, care lucra în portul Tartous din Siria şi a lucrat cu acesta în operaţiuni de contrabandă cu ţigări, băuturi şi altele, iar atunci când Băsescu avea curse pe vapor înspre Siria, îi dădea marfa pe care o avea, apoi lua altă marfă la schimb. Astfel s-au desfăşurat relaţiile între Mohamad Yassin şi Trăian Băsescu”, se mai arată în mesajul postat pe Facebook de „echipa de apărare” a lui Hayssam.

Treci în barca lui Băsescu!

Mai mult, Mohamad Yassin i-a ordonat să trădeze PSD şi să se alăture PD. „Mohamad Yassin mi-a cerut să renunţ la calitatea mea de membru PSD şi să mă alătur PD, să-l sprijin financiar în campaniile electorale. I-am spus ca nu voi renunţa la calitatea mea de membru, deoarece poziţia mea din PSD nu poate influenţa cursa pentru prezidenţiale, însă nu mi-a dat de ales decât să sprijin PD-ul financiar”, mărturiseşte Omar.

„Am decis să donez PD-ului echipamente medicale în valoare de peste 100.000 de dolari americani. Am achiziţionat aceste echipamente şi le-am dus la sediul PD-ului din strada Modrogan nr.1, sector 1, eu împreună cu Mohamed Munaf şi Mohamad Yassin. Acolo ne-am întâlnit cu George Albu, căruia i-am spus că aceasta este o donaţie pentru partid”, se mai arată în mesajul publicat de „echipa de comunicare” a teroristului.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-05-18Parerea ta...

MAFIA IN FLOARE
18 Mai 2015

A fost adus cu afacerea Volvo si cerut expre de Tiriac . Cu afacerile in Buzau este inplicata si hahalera spioana de udrea . Ea stie mai multe decit spune .
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray