2019-11-18 08:55

Horaţius Dumbravă îi cere lui Traian Băsescu să verifice dacă procurorii şi judecătorii sunt sau nu informatori ai serviciilor

 |  10:01
Horaţius Dumbravă îi cere lui Traian Băsescu să verifice dacă procurorii şi judecătorii sunt sau nu informatori ai serviciilor

Judecătorul Horațius Dumbravă a făcut apel marți la președintele Traian Băsescu să verifice toţi procurorii şi judecătorii dacă sunt sau nu colaboratori/informatori ai serviciilor de informații.

"Fac încă o dată apel la domnia sa ca acum, în ultimele zile de mandat, să își îndeplinească datoria constituțională și legală și să procedeze la verificarea tuturor declarațiilor judecătorilor și procurorilor dacă sunt sau nu colaboratori sau informatori ai serviciilor de informații", a precizat Horaţius Dumbravă la sediul CSM.

Judecătorul a mai spus că verificarea magistraților este o obligație legală prevăzută de art. 7 din Legea 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor.

"Aștept încă acest lucru, toate declarațiile sunt astăzi aici la CSM, nu are decât să le solicite și să pornească la verificarea fiecărei declarații în parte și să trimită înapoi la CSM pentru fiecare judecător și procuror dacă este sau nu colaborator (...). Trebuia să se întâmple de șase ani", a afirmat Horaţius Dumbravă.

Legea nr. 303 din 28 iunie 2004, republicată, prevede la art. 7 că "Judecătorii, procurorii, magistrații-asistenți, personalul de specialitate juridică asimilat acestora și personalul auxiliar de specialitate al instanțelor judecătorești și parchetelor nu pot fi lucrători operativi, inclusiv acoperiți, informatori sau colaboratori ai serviciilor de informații".

Încălcarea acestor dispoziții conduce la eliberarea din funcția deținută, inclusiv cea de judecător sau procuror.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-09-23Parerea ta...

EMISE JUDECATI BOMBASTICE
23 Sep 2014

unul iesit brusc din Dumbrava Minunata din tufis sau lastaris, usor cam… ametit! Dupa vorba, dupa port, zici ca a scapat (pentru inceput) din mana - O PETARDA explodata direct in fata, urmand sa arunce o adevarata grenada spre toti procurorii sau judecatorii, numai sa nu fii uitat cuiul grenadei in propria-i gura:)
MARINELU
23 Sep 2014

A gasit si asta la cine sa apeleze. La "nasul din suflet".
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray