2020-02-28 15:10

„Horcăia în timp ce ardea”. Recidivistul care a măcelărit-o şi incendiat-o de vie pe studenta din Făgăraş a povestit instanţei cum a comis oribila crimă

 |  19:36
„Horcăia în timp ce ardea”. Recidivistul care a măcelărit-o şi incendiat-o de vie pe studenta din Făgăraş a povestit instanţei cum a comis oribila crimă

LuciaCrişan, studenta de 21 de ani din Făgăraş măcelărită, violată şi incendiată devie de un recidivist, a fost înmormântată marţi. Între timp, criminalul, DanielIordan, a fost arestat pentru 29 de zile, iar în faţa judecătorilor şi-arecunoscut oribila faptă. Lucia a fost ucisă sâmbătă, cu o săptămână înainte deziua ei.

RecidivistulDaniel Iordan i-a povestit cu lux de amănunte judecătorului filmul oribileicrime, precum şi chinurile la care a supus-o pe studentă, invocând frica de anu fi prins din nou de poliţie.

Înmotivarea deciziei prin care, în urmă cu două zile, Tribunalul Braşov a decisarestarea lui Iordan sunt redate pasaje din declaraţia criminalului în careacesta a detaliat modul în care şi-a chinuit şi ucis victima. "În noapteade 6 spre 7 august m-am deplasat împreună cu un grup de prieteni prin mai multelocaluri situate în municipiul Făgăraş şi întrucât am constatat că localul«Cover» era închis la acea oră, respectiv 4 dimineaţă, am plecat spre casă. Euam rămas mai în urma grupului de prieteni şi, ajungând în dreptul imobilului încare locuieşte patronul unui club, am decis să intru în locuinţaacestuia", se precizează în motivare.

L-a implorat să nu oomoare

Iordana arătat că nu a mai intrat însă în locuinţa patronului de club pentru că s-arfi aprins o lumină în casă, moment în care ar fi fugit pe strada George Coşbuc undea văzut geamul deschis la o locuinţă. S-a hotărât să sară gardul şi să intre încasă. "În interiorul acestui imobil inculpatul Iordan a căutat prin maimulte încăperi după care ar fi intenţionat să se deplaseze la etaj, pe scărileinterioare. Inculpatul arată că în timp ce urca scările de la etaj, s-a deschiso uşă şi a observat o fată care îl privea. După ce l-a observat, fata s-a dusşi s-a încuiat în cameră, iar el a coborât scările cu intenţia de a fugi.Inculpatul mai afirmă că s-a speriat că fata l-ar putea denunţa organelor depoliţie şi l-ar putea recunoaşte, motiv pentru care s-a oprit în bucătărie şi aluat un cuţit de pe chiuvetă, moment în care era foarte hotărât să o omoare pevictimă", notează judecătorul preluând din declaraţia lui Iordan.

Încontinuare, potrivit declaraţiilor criminalului, "inculpatul Iordan aurcat scările interioare având cuţitul asupra sa, s-a îndreptat înspre cameraunde se ascunsese victima, s-a apropiat de uşă şi a intenţionat să o deschidă. Alovit uşa cu piciorul până aceasta a cedat şi a constatat că fata care anteriorîl observase stătea pe marginea patului şi ţipa. Victima l-ar fi implorat peIordan să nu o omoare şi să nu-i facă rău. Iordan Daniel susţine că între el şifată a avut loc «o luptă», împrejurare în care a tăiat victima la mână, apoi«i-a cerut acesteia să se dezbrace, lucru pe care fata l-a făcut, la un momentdat fata a încercat să fugă pe uşă» însă el «a prins-o de mână şi i-a aplicatdouă lovituri cu cuţitul în zona gâtului»".

„Am violat-o în poziţiacapră, inconştientă fiind”

Iordana declarat în faţa instanţei că, în urma loviturilor, fetei a început să-icurgă sânge în zona gâtului, dar că aceasta ţipa în continuare, fapt care l-aînfuriat şi l-a determinat să mai încerce o lovitură, eventual mortală. Fatas-ar fi ferit, iar lama cuţitului s-ar fi înfipt puternic "într-o păturăde pe pat", iar lama s-a rupt. "Iordan Daniel declară că a continuatsă se lupte cu fata ajungând pe jos şi din cauză că fata continua să ţipe i-aaplicat mai multe lovituri cu picioarele în zona feţei, până când aceasta nu amai ţipat. Fata şi-ar fi pierdut cunoştinţa, iar Iordan precizează că a ridicat-ode pe jos şi a aşezat-o cu pieptul pe marginea canapelei, sprijinită îngenunchi «în poziţia capră» şi «a început să o violeze....»", mai aratăjudecătorul în motivarea deciziei de arestare. Iordan a mai spus instanţei că,în timp ce-şi viola victima rănită, aceasta "respira şi se îneca cu sânge,«horcăind»".

Dupăce a încheiat actul sexual, Iordan a hotărât să-i dea foc fetei care, potrivitdeclaraţiilor făptaşului, nu murise încă, pentru a se asigura că astfel vor fidistruse eventualele probe care să ducă la recunoaşterea sa. "Tot dindeclaraţia inculpatului reţinem că, după ce a violat victima, s-a temut defaptul că aceasta ar putea să îl reclame şi fapta ar fi fost descoperită şi s-agândit să dea foc camerei pentru a şterge urmele. Iordan mai susţine că victima«horcăia» în momentul în care a dat foc cu o brichetă canapelei pe care aceastaera aşezată", se arată în motivare.

Instanţaa reţinut că în baza acestei declaraţii, precum şi a celorlalte probecriminalistice adunate de anchetatori, dar şi a probelor ADN extrase din părpubian al inculpatului şi a secreţiilor intime ale acestuia, comparate cu celedescoperite pe trupul victimei, indiciile conduc la concluzia că Iordan ar fi autorulcrimei.

Avocatul lui Iordan acerut arestarea

Laproces, chiar avocatul lui Iordan, stabilit din oficiu, a pus concluzii pentruarestarea acestuia, instanţa intervenind de două ori cu menţiunea că avocatultrebuie să pună concluzii în apărarea clientului, nu pentru acuzare, se maiarată în motivare. Avocatul a precizat însă că, în opinia sa, este oportunăarestarea lui Iordan pentru finalizarea în bune condiţii a anchetei judiciare,dar şi pentru a-l feri pe acesta de furia nemărginită a familiei studenteiucise.

A fost eliberat condiţionatdupă furt calificat, tâlhărie, violare de domiciliu şi vătămare corporală

DanielIordan este recidivist, fiind eliberat condiţionat în 2008 după ce a fostîncarcerat pentru mai multe fapte, precum furt calificat, tâlhărie, violare dedomiciliu şi vătămare corporală. Iordan a fost eliberat condiţionat în data de22 iulie 2008 din Penitenciarul Bârcea Mare, judeţul Hunedoara, în urma uneidecizii a Judecătoriei Deva, care a apreciat că poate fi eliberat dinînchisoare. El a fost pus în libertate după ce un calculator a generat lista cupersoanele care să apară în faţa comisiei pentru eliberare condiţionată.

Lucia,alias „Cici”, o admira pe Andreea Raicu şi era în lista de Facebook a vedetei

Potrivitjurnaliştilor de la „Monitorul Express”, Lucia a făcut liceul la ColegiulNaţional „Radu Negru“ din Făgăraş, iar în 2008 a fost admisă la Facultatea deMedicină din Sibiu, unde tocmai intrase în anul III. Fire veselă şi sociabilă,avea peste 200 de prieteni pe facebook, printre care şi nume celebre precumAndreea Raicu, Delia Matache, Gabriel Hennessey, Lucian Viziru, MădălinaDrăghici sau Nidia Moculescu. Lucia era o persoană foarte comunicativă şiveselă care îşi pusese ca status mottoul „I just wanna live my life while I’malive“ („Vreau să-mi trăiesc viaţa în timp ce sunt vie“), după o melodie atrupei Bon Jovi („It’s my life“). Totuşi, în multe dintre postările sale aparecuvântul „sânge“ sau „blood“. Ultima dată, în 2 august, a postat un filmuleţintitulat „Blood, it’s not funny“ („Sânge, nu e amuzant“), iar cu o lună înurmă postase un citat din Emil Cioran: „Tot ce nu-i uitare ne uzează substanţa;remuşcarea este la antipodul uitării. De aceea se ridică ea ameninţătoare ca unmonstru străvechi ce te răpune din privire sau îţi umple clipele cu senzaţii deplumb topit în sânge“. Din comentariilor cu prietenii şi colegii ei reiese căLucia era o studentă silitoare, reuşind să termine anul fără nici o restanţă.S-a născut pe 18 august 1989, iar săptămâna viitoare urma să-şi serbeze ziua denaştere alături de familie şi prieteni.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-05-08

Mai multe imagini:
'Horcăia în timp ce ardea”. Recidivistul care a măcelărit-o şi incendiat-o de vie pe studenta din Făgăraş a povestit instanţei cum a comis oribila crimă
zoom
'Horcăia în timp ce ardea”. Recidivistul care a măcelărit-o şi incendiat-o de vie pe studenta din Făgăraş a povestit instanţei cum a comis oribila crimă
zoom
'Horcăia în timp ce ardea”. Recidivistul care a măcelărit-o şi incendiat-o de vie pe studenta din Făgăraş a povestit instanţei cum a comis oribila crimă
zoom

Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine