2020-02-28 17:34

Horia Georgescu, eliberat din arest şi judecat sub control judiciar în dosarul despăgubirilor ilegale de la ANRP

 |  07:50
Horia Georgescu, eliberat din arest şi judecat sub control judiciar în dosarul despăgubirilor ilegale de la ANRP

Fostul preşedinte al Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) Horia Georgescu va fi eliberat din arest şi judecat sub control judiciar, potrivit unei decizii a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ). Georgescu este cercetat în dosarul vizând despăgubiri ilegale de la ANRP.

Instanţa suprermă a admis contestaţia lui Horia Georgescu, arestat preventiv din 18 martie, şi a decis, definitiv, să îl plaseze pe acesta sub control judiciar.

De asemenea, ÎCCJ a admis şi contestaţia fostului deputat Theodor Nicolescu, trimis în judecată în acelaşi dosar, acesta urmând să fie judecat în arest la domiciliu.

În dosarul ANRP, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus, la 9 aprilie, trimiterea în judecată a opt persoane care, la data faptelor, făceau parte din Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor, din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP), precum şi a patru inculpaţi care aveau calitatea de experţi evaluatori autorizaţi.

Astfel, au fost trimişi în judecată foştii deputaţi Marko Attila şi Theodor Nicolescu, fostul preşedinte al ANI Horia Georgescu, Ingrid Zaarour, Mihnea-Remus Iuoraş, Ingrid-Luciana Popa-Mocanu, Remus-Virgil Baciu şi Constantin-Cătălin Canangiu.

De asemenea, au fost trimişi în judecată şi experţii evaluatori Gheorghe Vişoiu, Alexandru-Florin Hanu, Neculai Nistor şi Dorin-Cornel Drulă.

Dosarul a fost mutat de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) la Curtea de Apel Bucureşti după ce Cătălin Theodor Nicolescu şi Marko Attila-Gabor au demisionat din Parlament.

În acelaşi dosar, omul de afaceri Horia Simu a fost arestat preventiv pe 3 iulie.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-07-10Parerea ta...

CORECT!
18 Iul 2015

Asa cum au fost eliberate jigodii cu staif, merita si fostu'sef de la ANI, sa iasa.....
PARADISUL DISTRUGERI
18 Iul 2015

Si sa ii pupe si mina , ca a avut grija sa fure si minareasca , bani statului .
CROCODILUL FLAMAND
19 Iul 2015

faptul ca sunt eliberati nu este relevant...dupa ce se termina procesul nu o sa mai fie....se bucura degeaba hotzomanii stia
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine