2020-07-04 00:22

ÎCCJ a revocat definitiv controlul judiciar în cazul lui Adriean Videanu, judecat în dosarul ANRP

 |  10:41
ÎCCJ a revocat definitiv controlul judiciar în cazul lui Adriean Videanu, judecat în dosarul ANRP

Judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiției (ÎCCJ) au revocat definitiv controlul judiciar în cazul fostului ministru al Economiei Adriean Videanu, judecat în dosarul ANRP. Magistrații au respins astfel ca tardivă contestația DNA împotriva deciziei din 18 iunie de revocare a acestei măsuri în cazul Videanu.

De asemenea, judecătorii au respins ca nefondată contestația lui Alin Cocoș privind interdicția de a lua legătura cu mama sa.

ICCJ a decis, în luna iunie, înlocuirea arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar pentru omul de afaceri Dorin Cocoș și fiul acestuia, Alin Cocoș, judecați pentru corupție în dosarul ANRP. Totodată, ÎCCJ a revocat controlul judiciar în cazul fostului ministru al Economiei Adriean Videanu. În plus, judecătorii au modificat obligațiile impuse Alinei Bica prin controlul judiciar, în sensul că aceasta are voie să ia legătura cu martorul Dan Iliescu.

Dosarul ANRP a fost trimis de DNA în instanță pe data de 26 februarie, Adriean Videanu fiind acuzat de complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, el stând în arest preventiv în perioada 31 ianuarie — 6 februarie. Videanu se află în prezent sub control judiciar.

Dorin Cocoș este acuzat de trafic de influență (două fapte) și dare de mită, iar fiul acestuia, Alin Cocoș, de complicitate la trafic de influență și complicitate la dare de mită.

Alina Bica a fost trimisă în judecată pentru luare de mită (două fapte), abuz în serviciu (două fapte) și favorizarea făptuitorului (două fapte), iar Ionuț Florentin Mihăilescu este acuzat de complicitate la luare de mită.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-06-30Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz