2020-08-08 04:22

ICCJ confirmă redeschiderea anchetei în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie 1990

 |  13:08
ICCJ confirmă redeschiderea anchetei în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie 1990

Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) a confirmat luni decizia procurorului general Tiberiu Nițu de redeschidere a anchetei în dosarul "Mineriada din 13-15 iunie 1990". În acest caz este implicat fostul președinte Ion Iliescu.

La 5 februarie 2015, Parchetul instanţei supreme a precizat, într-un comunicat de presă, că procurorul general al României, Tiberiu Niţu, a dispus infirmarea a trei rezoluţii de neîncepere a urmăririi penale din anul 2009, care au legătură cu Mineriada din 1990, precum şi redeschiderea urmăririi penale în acest caz.

"În cauza ce formează obiectul dosarului penal nr. 47/P/2014, privind circumstanţele în care, în cadrul evenimentelor produse în municipiul Bucureşti, în perioada 13-15 iunie 1990, s-a produs decesul sau rănirea prin împuşcare a mai multor persoane, prin referatul din data de 22 ianuarie 2015, procurorii din cadrul Secţiei parchetelor militare au propus infirmarea parţială a rezoluţiei nr. 175/P/2008 din 17 iunie 2009 a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Secţia de urmărire penală şi criminalistică, şi redeschiderea urmăririi penale în această cauză, precum şi infirmarea rezoluţiilor nr. 7335/3341/II/2/2009 din 25 august 2009 şi 7301/3419/II/2/2009 din 03 septembrie 2009 ale procurorului şef al Secţiei de urmărire penală şi criminalistică", a precizat sursa citată.

Redeschiderea urmăririi penale urmează să fie supusă, conform legii, confirmării unui judecător de cameră preliminară de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-03-09Parerea ta...

NU A VAZUT NIMENI
09 Mar 2015

si numai dupa ce eu am inceput demersurile pentru adevar s-a aflat ca de fapt minerii nu au fost pe 13 iulie 1990 in Bucuresti, atunci cand au fost omorati sase oameni. Ori minerii au venit un tren pus la dispozitie de Traian Basescu, cu 15 vagoane, un altul cu sapte si altul cu patru vagoane. Deci au fost prea putini mineri si nu atat de multi cati se zice ca au fost. Se fac confuzii intre iunie ‘90 si septembrie ‘91 cand minerii au venit in forma”, a declarat Miron Cozma. Cozma si-a amintit si cum l-a ”sechestrat” pe Ion Iliescu, la Cotroceni.:))) (as fi dat ORICE sa vad o astfel de FAZA, pe bune:)
„L-AM SECHESTRAT PE ILIESCU
09 Mar 2015

si o spun cu toata responsabilitatea, la Cotroceni. stiti foarte bine ca i-am cerut demisia in Parlament. Ion Iliescu, in perioada in care eu am luat cuvantul in Parlament, eu i-am cerut demisia in Parlament. El era sechestrat la Cotroceni de catre mine. Daca Parlamentul lua decizia ca el sa fie demis, iesea de acolo cu catuse”, a mai spus fostul lider al minerilor din Valea Jiului. Intrebat daca fostul presedinte Ion Iliescu ar trebui pedepsit, Miron Cozma a spus ca acesta ar trebui condamnat pe viata.
CROCODILUL FLAMAND
09 Mar 2015

Si eu am luat bataie la mineriada...si m-am enervat...si am incercat sa inteleg DE CE....Uite ca acum toata lumea stie DE CE...PENTRU A LUA PUTEREA....SI A FURA MILIARDELE DE EURO...MORMANELE DE BANI....TERENURI...VILOAIE...ETC PRACTIC CLICA FESENISTA CARE ULTERIOR S-A SPART IN 3PARTIDE...A ACAPARAT TOT CE INSEAMNA ROMANIA PRIN FURT...BANCI...AFACERI...INDUSTRIE LA FIER VECHI>>>>FARA ALEGERI REALE...DOAR CU BATELE SI "LICURICIUL"....ASA A APARUT CAPITALISMUL TERORIST DE CUMETRIE...CU BATELE MINERILOR....OPREA E SI AZI MARE SCULA....TOVARASUL LUI COZMA DE CRIME...SI AL LUI UDREA LA TERENURI FURATE...IZMENARE CRED CA AI DEJA FRISOANE...AI UCIS OAMENII CA SA FURI...TALHARIE DE DREPT COMUN...
GABRIEL OPREA
09 Mar 2015

Să-mi sugeți șosetele și să mă pupați în cour, jagardeii dreaculu! Zît, gunoaielor, flaimucilor!
AM VAZUT
09 Mar 2015

IAR LA POLITIA CAPITALEI CETATENI PROTESTAU IN FATA SI CTIVA IN CURTEA SEDIULUI . TOATR GEAMURILE ERAU DESCHISE SI IESEA FUM PE GEAMURI SI LA ETAJUL 6 - 7 - 8 . PE URMA AU ZIS CA SA ARUNCAT CU STICLE INCENDIARE . DIN CIND IN CIND SCOTEA CITE UNUL CAPUL PE GEAM . DAR INAUNTRU DADEAU FOC LA ACTE , DOSARE , TOTI RIDEAU SI ZIMBEAU , CIND SCOTEA CAPUL . SI SA TERMINAT DUPA 2-3 ORE . ERAU INSTIGATORI CARE ZICEA CA SA INTRE INAUNTRU , DAR NIMENI NU AVEA CURAJ . AU DISTRUS ACTELE GINDIT DINAINTE , PREMEDITAT TOT . PE URMA AM VAZUT MASINILE IN SPATE LA ARHITECTURA CARE ARDEAU SI TOATA LUMEA SE UITA . ERA GINDIT TOTUL . ASA A FOST SI VAZUT .
ION ILIESCU
10 Mar 2015

TUTULOR CELOR CE MĂ ADORĂ: SĂ-MI SUFLAȚI ÎN CORNIȘON ȘI SĂ MĂ PUPAȚI DREPT ÎN GAHOZ! REAȚI A DRACULU DĂ RĂPĂNOȘI AMEȚIȚI DĂ FOAME ȘI PROSTIE!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz