2020-07-05 04:16

ICCJ: Marian Vanghelie rămâne în arest preventiv în dosarul în care este acuzat pentru abuz în serviciu, luare de mită și spălare de bani

 |  09:15
ICCJ: Marian Vanghelie rămâne în arest preventiv în dosarul în care este acuzat pentru abuz în serviciu, luare de mită și spălare de bani

Primarul suspendat al Sectorului 5, Marian Vanghelie, va rămâne în arest preventiv în dosarul în care este cercetat de procurorii DNA pentru abuz în serviciu, luare de mită și spălare de bani, potrivit unei decizii a ICCJ.

Judecătorii au respins două contestații depuse de Marian Vanghelie față de decizia instanței de a-i respinge înlocuirea arestului preventiv cu o măsură mai ușoară, dar și față de decizia prin care i s-a prelungit arestul cu 30 de zile.

Primarul Sectorului 5 a fost arestat pe 14 martie, într-un dosar în care este acuzat de DNA de abuz în serviciu, luare de mită și spălare de bani.

"În perioada 2007 — prezent, inculpatul Vanghelie, în schimbul unor foloase materiale, a ajutat un om de afaceri să obțină, pentru societățile pe care acesta din urmă le controlează, acordarea a numeroase contracte de lucrări publice, contracte în valoare totală de aproximativ 2 miliarde de lei (noi). Pentru atribuirea și plata contractelor de execuție de lucrări publice inculpatul Vanghelie Marian-Daniel a perceput un 'comision' de aproximativ 20% din valoarea contractelor încheiate între Primăria Sectorului 5 și instituții din subordinea acesteia, pe de o parte, și societățile controlate de omul de afaceri, pe de altă parte", a precizat DNA.

Potrivit anchetatorilor, „comisionul" respectiv a fost plătit de către omul de afaceri Dumitru Marin lui Vanghelie, prin intermediul lui Mircea-Sorin Niculae (vărul primarului) și al unei alte persoane apropiate lor.

"Acest comision a fost plătit, în parte, și sub forma unor contracte, nejustificate din punct de vedere comercial, încheiate de către SC Premier Palace SRL (societate controlată, prin intermediul unor societăți de tip off-shore, de omul de afaceri) și societăți comerciale controlate, prin interpuși, de către Vanghelie, contracte în temeiul cărora cea dintâi firmă plătea celor din urmă sume semnificative de bani. Din datele existente în cauză a reieșit că beneficiare ale unor astfel de contracte (și a sumelor de bani aferente acestora) au fost printre altele și societățile București SA, Fashion Brand Management SRL (la ambele asociat fiind inculpatul Niculae) și Economat Sector 5 SRL (la care director general este inculpata Ciocan)", a mai menţionat DNA.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-05-14Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz