2020-07-08 02:13

IGPR: 240 de mașini furate sau căutate de autorități, au fost descoperite la graniță în 2019

 |  17:00
IGPR: 240 de mașini furate sau căutate de autorități, au fost descoperite la graniță în 2019

Nu mai puțin de 230 de mașini furate sau căutate de autorităţi din ţară şi din străinătate au fost descoperite la frontieră, în intervalul ianuarie-noiembrie 2019, potrivit unui comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră (IGPF).

"În unsprezece luni ale anului 2019, în urma misiunilor desfăşurate în punctele de trecere a frontierei şi în zona de competenţă, poliţiştii de frontieră au descoperit 230 de autovehicule semnalate furate sau căutate de autorităţi (185 autoturisme, 24 microbuze, 13 automarfare, 2 motociclete şi 6 remorci), cifră care se menţine la valoarea înregistrată în anul anterior", relevă sursa citată.

Cele mai multe autovehicule au fost descoperite la frontiera cu Ungaria, la P.T.F. Petea (judeţul Satu Mare), P.T.F. Nădlac II (judeţul Arad) şi P.T.F. Borş (judeţul Bihor). Cazuri semnificative s-au înregistrat şi la frontiera cu Republica Moldova, în P.T.F. Albiţa şi P.T.F. Sculeni, precum şi la graniţa cu Bulgaria.

De asemenea, în perioada de referinţă au fost constatate 257 de infracţiuni, persoanele implicate fiind atât cetăţeni români, cât şi bulgari, ucraineni, moldoveni, albanezi, croaţi, georgieni, francezi, greci, germani, lituanieni, letoni, polonezi, sârbi şi alţii. În toate situaţiile, conform legislaţiei, pe numele celor implicaţi au fost întocmite dosare penale, iar autovehiculele în cauză au fost indisponibilizate la sediile structurilor teritoriale ale Poliţiei de Frontieră, până la finalizarea cauzei, precizează IGPF.

Potrivit sursei citate, principalele ţări de unde proveneau autovehicule aflate în atenţia autorităţilor sunt Germania, Italia, Franţa, Marea Britanie, dar şi România, cele mai multe maşini depistate fiind din categoria autoturismelor de lux şi de mijloc.

În majoritatea cazurilor, cei care se aflau la volanul maşinilor respective au declarat, pe timpul cercetărilor, că nu ştiau că autoturismele se află în atenţia autorităţilor ca fiind furate, ei fiind doar "cumpărători de bună credinţă". Alţii au susţinut că au primit o sumă de bani pentru a transporta maşina în România şi, la fel, nu cunoşteau că aceasta se află în atenţia autorităţilor.

Pentru identificarea şi indisponibilizarea autoturismelor reclamate ca fiind furate în străinătate, sub supravegherea directă a unităţilor de parchet competente, poliţiştii de frontieră au colaborat cu structurile similare din statele membre UE, realizând un schimb operativ de date şi informaţii, prin intermediul Punctelor şi Centrelor de Contact de la frontieră, se mai arată în comunicat. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-01-05Parerea ta...

COMISARUL PARAIPAN
05 Ian 2020

uite o intrebare -deci masina furata se confisca indiferent ce sustine "cumparatorul de buna credinta".Cum ramane cu cei care au cumparat locuinte in blocurile construite pe terenurile furate de primarul MAZARE? conform legii constructiile aflate pe terenul furat SE CONFISCA-varianta1 sau varianta 2-constructorul trebuie sa cumpere din nou terenul de la proprietarul de drept deoarece chestia cu "cumparatorul de buna credinta" nu te scapa de confiscarea terenului furat de la proprietar
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz