2020-07-14 05:33

Imunitate la achiziții publice... Asta mai lipsea. Zici că plătește Raed Arafat din portofelul lui. Alo, Arafat?!

 |  11:59
Imunitate la achiziții publice... Asta mai lipsea. Zici că plătește  Raed Arafat din portofelul lui. Alo, Arafat?!

Numele lui Raed Arafat apare pe documentele de cumpărare de măști de protecție supraevaluate pentru COVID-19. El ceruse recent imunitate la achizițiile medicale.

Firma unei bucătărese din Giurgiu a cîștigat una dintre primele licitații derulate de ONAC sub stare de urgență. Pentru 1,75 milioane de măști FFP2 statul plătește 28 de lei pe bucată, un preț între de două și de patru ori mai mare față de cel indicat de ofertele depuse de firme la licitațiilor ulterioare, dar pe care statul le-a anulat. Libertatea publică azi un document care arată că numele lui Raed Arafat apare în toate dosarele de achiziție ca ”persoană cu funcție de decizie în procedura de atribuire”.

Răspunsul lui Arafat pentru Libertatea a fost ”Eu nu particip la proceduri sau la evaluări”, scrie libertatea.ro. 

Firma bucătăresei era, de fapt, paravanul afacerii cu măști a unui patron din cazul Secureanu

Pentru 12 milioane de euro, preț cu TVA, ONAC a cumpărat, la jumătatea lunii martie, un număr de 1,75 milioane de măști de la firma Romwine & Coffee SRL. 

Romwine & Coffee SRL se ocupă cu băuturi și țigări și îi aparține unei bucătărese căutată de Recorder în satul Uzunu, comuna Călugăreni, Giurgiu. 

Hotnews a publicat că firma e un paravan utilizat de Cătălin Hideg, un personaj descoperit în 2015 de gsp în cazul Secureanu, om cu studii la Academia SRI și afaceri în industria medicală, prin firma Sanimed.

Sanimed, firma lui Hideg, aflată acum în spatele achiziției de măști pentru pandemia COVID, era cea pe care Libertatea a expus-o că vindea roboți de nebulizare spitalelor, la prețul de 150.000 de euro, în condițiile în care aceștia intrau în țară la 65.000 de euro.

***

Afarat, al doilea nume cu ”funcție de decizie” în ”procedura de atribuire”

Trei lucruri au rămas însă necunoscute opiniei publice pe firul acestei licitații cu măști de protecție, dar și al celor care au urmat.

Cînd firmele participă la licitații, nu ele, ci ONAC stabilește intervalul de preț. Romwine & Coffee SRL nu a făcut decât să cîștige cu prețul maxim stabilit de stat, preț între dublu și cvadruplu față de cel de piață.

Acordul cadru se semnează de către ONAC, dar contractul subsecvent se semnează de către IGSU.

În calitate de secretar de stat în MAI și șef al Departamentului de Situații de Urgență, numele lui Raed Arafat apare al doilea pe lista oamenilor cu ”funcții de decizie” legate de atribuirea contractelor.

”Lista cu persoanele ce dețin funcții de decizie în autoritatea contractantă cu privire la organizarea, derularea și finalizarea procedurii de atribuire: 

Nagy Cornelia - Președinte ONAC

Dr. Raed Arafat - secretar General - DSU

Dr. Călin Alexandru - Director General - DGMUM-DSU


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-04-24Parerea ta...

ADEVARAT
24 Apr 2020

Parca are prea multe functi , cerberul adusi si pregatiti la cepeca
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz