2020-08-04 15:13

UPDATE. În rolul Buscetta, Hrebenciuc sau Cocoş. Şansa Codruţei Kovesi, şefa DNA, de a destrăma clanurile ce spoliază România

 |  21:01
UPDATE. În rolul Buscetta, Hrebenciuc sau Cocoş. Şansa Codruţei Kovesi, şefa DNA, de a destrăma clanurile ce spoliază România

Mihai Pâlşu

În Italia anilor ’90, un judecător ce avea să devină martir a fost ajutat de un mare mafiot să dea lovitura capitală organizaţiei Cosa Nostra care subjugase politica şi acaparase economia. Pe magistratul erou îl cheamă Giovanni Falcone, iar pe „colaboratorul” mafiot, Tommaso Buscetta. Timp de două decenii, Buscetta a fost unul dintre capii organizaţiei mafiote Cosa Nostra. Până la data când a fost arestat de americani, Buscetta a fost părtaş la aproape toate acţiunile întreprinse de mafioţi cu sprijinul politicienilor, poliţiştilor şi magistraţilor arondaţi organizaţiei criminale.

Citeşte şi: 

În noiembrie 1992, prin dezvăluirile făcute judecătorului Falcone, pocăitul Buscetta a băgat la închisoare câteva sute de mafioţi şi zeci de politicieni, poliţişti şi magistraţi. Aşa s-a scris istoria celui mai răsunător succes al justiţiei transfrontaliere asupra clanurilor de crimă organizată ce făceau ravagii în Italia, SUA şi America de Sud.

Citeşte şi: 

În noiembrie 2014, Viorel Hrebenciuc - cel mai mare “combinator” - şi Dorin Cocoş - cel mai mare “profitor transpartinic” - au şansa să joace, în România, rolul lui Tommaso Buscetta. Singuri sau în tandem.

În ultimii douăzeci de ani, Viorel Hrebenciuc a stat în mijlocul tuturor afacerilor tenebroase. Hrebe a fost “combinator” în cele mai perfide escrocherii cu bani publici, a fost liantul dintre politicieni, baroni, primari, poliţişti, procurori şi judecători în acţiunile mafiote de spoliere a bugetului statului. La rândul lui, Dorin Cocoş a fost puntea financiară dintre reprezentanţii de marcă ai tuturor partidelor. Cocoş a fost banca de depozitare a banului public fraudat, dar şi ghişeul de plată a mitei către înaltele sau micile personaje implicate în escrocherii de sute de milioane de euro.

În aceste zile, când ţara vuieşte de scandalurile scoase la iveală de tinerii procurori în megafrauda Microsoft-EADS şi în retrocedările ilegale de zeci de hectare de pădure, Hrebenciuc sau Cocoş ar putea juca rolul pocăitului mafiot Buscetta în faţa şefei DNA, Codruţa Kovesi. Viorel Hrebenciuc are un motiv de familie care îl doare în toţi rărunchii: trebuie să-şi salveze unicul fiu de ani grei de temniţă. Dorin Cocoş şi-a făcut reşedinţă în Dubai şi are un motiv clasic: să se răzbune pe cei care l-au folosit şi acum l-au aruncat în ghearele justiţiei ca pe o măsea stricată!

N.B.: Aşadar, toată “lumea bună”, din toate partidele şi din toate sferele de influenţă, este implicată într-una din reţelele conduse de Hrebe sau de Cocoş, toate serviciile secrete au avut cunoştinţă despre fărădelegile comise în ultimii 20 de ani. Firesc, apare întrebarea: Cine a ordonat demantelarea clanurilor mafiote din înalta societate românească? Încerc un răspuns: “Agenturili străine”!

Citește și:

Citește și:

Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-10-28Parerea ta...

TARE!
27 Oct 2014

Articolul de fata, n-a fost recent activ si afisat pe Bursa de-aici?!
CROCODILUL FLAMAND
27 Oct 2014

Eu credeam ca Bittner e "cartita".......acum ce sa inteleg,toti vor sa fie cartite?o sa fie mare aglomeratie in rolul de cartitzoi sef,probabil o sa fie cateva sute de candidati pe un singur loc Incurcate sunt caile Domnului..)))))
PT.MIHAI PALSU!
27 Oct 2014

Vreti sa spuneti ca astia doi vor face pe dracu-n patru dand in gat pe unii si pe altii (nume grele...)numa'sa fie pe jumatate 'iertati' ei sau cei din neamurile lor?!
BOOONN...
27 Oct 2014

Daca "agenturili straine" au dat voie pentru FOC AUTOMAT asupra scursorilor astora din politica damboviteana, lor (agenturilor) CE LE 'IESE' la afacerea asta?!
EU DEDUC
27 Oct 2014

in cazul lor, a agenturilor... ca vor sa ne (re)castige (buna)vointa, dobandind incredere in intentiile lor; iar pentru asta (plus altele...)au nevoie de un teren curat, propice pentru demararea in tromba a unui stadiu de joc, cu alte norme si alti combatanti angrenati in chestiuni ce tin de o noua orientare geopolitica, ce se vrea stabila...
CROCODILUL FLAMAND
27 Oct 2014

Eu cred ca "agenturili" se leapada de "satanele" cele mici pentru ca au devenit excesiv de nesatule Cu banii tocati de astia plateai toata armata chineza...)))))) si mai ramaneai si cu ceva bani Se pare ca "licuriciul" s-a suparat ca servitorii fura prea mult curent,si nu se mai aprinde "lampa lui Alladin" Nu pot sa zic decat AFERIM...SI LA MAI MARE
DA
28 Oct 2014

In principiu asa functioneaza justitia. Infractorii care colaboreaza cu magistratii primesc o pedeapsa mica de privare de libertate, eventual cu suspendare. Dar, financiar, "colaboratorii" nu sunt scutiti de la plata daunelor. Se merge pana la confiscarea extinsa, pana la stingerea prejudiciului produs de "colaborator".
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz