2020-02-18 21:54

Încă un tun marca Raed Arafat. Pompierii se îmbracă de 12.000.000 de euro de la firma de caroserii auto a prietenului său

 |  17:24
Încă un tun marca Raed Arafat. Pompierii se îmbracă de 12.000.000 de euro de la firma de caroserii auto a prietenului său

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU), avându-l de vreun an de zile ca împuternicit la comandă pe generalul de brigadă Dan Paul Iamandi, a postat recent, pe SEAP, anunțul prin încredințează achiziționarea de „echipament special de protecție pentru pompieri” unei firme din Cluj.

Valoarea contractului este de 57.475.000 de lei, adică circa 12,4 milioane de euro. Numai că, surpriză! Firma care va furniza „îmbrăcăminte de protecție și de securitate”, în baza unui accord-cadru pe patru ani, este tocmai firma Deltamed SRL din Gilău, județul Cluj, controlată de Dan Vasile Gorgan, nimeni altul decât vechiul prieten al lui  Raed Arafat. Care Arafat este chiar secretarul de stat în MAI care răspunde de situațiile de urgență, adică controlează și IGSU.

Caietul de sarcini pentru achiziționarea de „echipament special de protecție pentru pompieri” este întocmit într-o manieră care lasă loc la o mulțime de suspiciuni. Mai concret, IGSU vrea un accord-cadru pentru achiziționarea de minim 2.000 și maxim 25.000 de bucăți de „costum de protecție pentru pompieri”, de minin 2.000 de perechi de mănuși și maxim 25.000 de perechi, dar și minim 2.000 de centuri de siguranță și maxim 25.000 de bucăți.

Practic, din anunț reiese că, anual, se luptă cu focul între 500 și 8.250 de pompieri, care trebuie echipați musai de la firma prietenului lui Raed Arafat. Doar că, potrivit informațiilor existente pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice, firma Deltamed SRL Gilău are ca obiect de activitate “producția de caroserii pentru autovehicule, fabricarea de remorci și semiremorci”, și nicidecum  confecționarea de “îmbrăcăminte de protecție și de securitate” pentru pompieri.

Adică, pompierii vor fi echipați cu “îmbrăcăminte de protecție și de securitate” de la o firmă care produce caroserii și remorci auto. Oare e perfect legal? Trebuie precizat că firma Deltamed este cunoscută pe piața românească ca fiind „firma lui Arafat”, deoarece acționarii săi sunt, potrivit informațiilor noastre, apropiați ai lui Raed Arafat care de-a lungul timpului au câștigat mai multe licitații pentru furnizarea de ambulanțe, licitații organizate de Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU), condus de… Raed Arafat. Ca atare, Deltamed a devenit furnizorul „oficial” de ambulanțe și autospeciale pentru spitalele din Cluj, dar și din tară, acționari fiind Dan Vasile Gorgan. Topârcean Răzvan Adrian, Gavrilă Georgeta Daniela, Osan George Mihai și Osan Dan Ioan. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-02-05Parerea ta...

VIN OAMENI VERZI - ROSI .
04 Feb 2019

SE STIA DE MULT AFACERILE SI LEGATURA CU SERVICIILE SI COMUNISMUL UMAN
REX
04 Feb 2019

Faceti controale la Imbunatatiri Funciare , e jale acolo , la achizitii si frauda fonduri europene.
MIKIM
05 Feb 2019

Si daca se fac controale se rezolva ceva? Putregaiul a intrat in toate domeniile de activitate.
RăIC D
06 Ian 2020

Arahat merită zburat ... dacă a furat și la alții nu a dat ... dacă a dat va fi păstrat
NISTOR
07 Ian 2020

Acacat trebuie zburat si licitatiile prin transparenta totala la nivel de tara.
DAN MAKKAI
07 Ian 2020

Licitatia s-a facut pe SEAP de IGSU condus de un general care nu cred ca isi risca slujba de dragul lui ARAFAT .Daca era ceva necurat la mijloc SERVICIILE ar fii stiut si Basescu l-ar fii mazilit demult asa ca firma lui ARAFAT este doar o figura de stiil nimic concret .
ARDELEAN
07 Ian 2020

multi au ura pe Arafat care a pornit din tg.mures si a facut smurd la intreg teritoriul ardelenii il pretuiesc dar culmea decand este la bucuresti smenarii si mafiotii sudisti il tot ataca si general sudist sa fie ...nu l suporta iata ca firma aia nu i a lui Arafat Curtea de conturi descoperea demult ceva in neregula snapanii de sudisti vor sa l zboare pe arafat de acolo sa ramana ei cu comisioane mita spaga etc Arafat sa vina in Transilvania unde este apreciat... iat mafia sa si faca singuri smurd sa de a licitatiile la prietenii lui dragnea etc
ECHIPAMENTE
07 Ian 2020

Raed Arafat știe cum sa profite de sărăcia și prostia românului
STELY
07 Ian 2020

De ce il criticați cand mii de romani apelează la SMURD infiintat de Arafat.
TEMERARU
07 Ian 2020

Mii de romani apelează la Smurd!..adevărat problema e atunci când pt un copil nu sa găsit elicopter in același timp sa găsit elicopter pt unul care avea diaree.....
MADALIN
08 Ian 2020

Babaieti , ati recitit articolul inainte sa il postati ? La cum scrieti nu va crede nici pulea !
MADALIN
08 Ian 2020

Babaieti , ati recitit articolul inainte sa il postati ? La cum scrieti nu va crede nici pulea !
POLIBACSY
09 Ian 2020

Firma care face caroserii poate avea mai multe coduri CAEN, adica poate desfasura mai multe activitati. Ceea ce apare pe siteul ANAF este activitatea principala, cea care a fost declarata la infiintare.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine