2019-09-22 15:55

Încă un tun marca Raed Arafat. Pompierii se îmbracă de 12.000.000 de euro de la firma de caroserii auto a prietenului său

 |  17:24
Încă un tun marca Raed Arafat. Pompierii se îmbracă de 12.000.000 de euro de la firma de caroserii auto a prietenului său

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU), avându-l de vreun an de zile ca împuternicit la comandă pe generalul de brigadă Dan Paul Iamandi, a postat recent, pe SEAP, anunțul prin încredințează achiziționarea de „echipament special de protecție pentru pompieri” unei firme din Cluj.

Valoarea contractului este de 57.475.000 de lei, adică circa 12,4 milioane de euro. Numai că, surpriză! Firma care va furniza „îmbrăcăminte de protecție și de securitate”, în baza unui accord-cadru pe patru ani, este tocmai firma Deltamed SRL din Gilău, județul Cluj, controlată de Dan Vasile Gorgan, nimeni altul decât vechiul prieten al lui  Raed Arafat. Care Arafat este chiar secretarul de stat în MAI care răspunde de situațiile de urgență, adică controlează și IGSU.

Caietul de sarcini pentru achiziționarea de „echipament special de protecție pentru pompieri” este întocmit într-o manieră care lasă loc la o mulțime de suspiciuni. Mai concret, IGSU vrea un accord-cadru pentru achiziționarea de minim 2.000 și maxim 25.000 de bucăți de „costum de protecție pentru pompieri”, de minin 2.000 de perechi de mănuși și maxim 25.000 de perechi, dar și minim 2.000 de centuri de siguranță și maxim 25.000 de bucăți.

Practic, din anunț reiese că, anual, se luptă cu focul între 500 și 8.250 de pompieri, care trebuie echipați musai de la firma prietenului lui Raed Arafat. Doar că, potrivit informațiilor existente pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice, firma Deltamed SRL Gilău are ca obiect de activitate “producția de caroserii pentru autovehicule, fabricarea de remorci și semiremorci”, și nicidecum  confecționarea de “îmbrăcăminte de protecție și de securitate” pentru pompieri.

Adică, pompierii vor fi echipați cu “îmbrăcăminte de protecție și de securitate” de la o firmă care produce caroserii și remorci auto. Oare e perfect legal? Trebuie precizat că firma Deltamed este cunoscută pe piața românească ca fiind „firma lui Arafat”, deoarece acționarii săi sunt, potrivit informațiilor noastre, apropiați ai lui Raed Arafat care de-a lungul timpului au câștigat mai multe licitații pentru furnizarea de ambulanțe, licitații organizate de Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU), condus de… Raed Arafat. Ca atare, Deltamed a devenit furnizorul „oficial” de ambulanțe și autospeciale pentru spitalele din Cluj, dar și din tară, acționari fiind Dan Vasile Gorgan. Topârcean Răzvan Adrian, Gavrilă Georgeta Daniela, Osan George Mihai și Osan Dan Ioan. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-02-05Parerea ta...

VIN OAMENI VERZI - ROSI .
04 Feb 2019

SE STIA DE MULT AFACERILE SI LEGATURA CU SERVICIILE SI COMUNISMUL UMAN
REX
04 Feb 2019

Faceti controale la Imbunatatiri Funciare , e jale acolo , la achizitii si frauda fonduri europene.
MIKIM
05 Feb 2019

Si daca se fac controale se rezolva ceva? Putregaiul a intrat in toate domeniile de activitate.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray