2020-01-29 04:40

Încă una de la Primăria lui Onțanu pentru clientela UNPR: 600.000 de lei pentru 16 zile de pază!

 |  21:01
Încă una de la Primăria lui Onțanu pentru clientela UNPR: 600.000 de lei pentru 16 zile de pază!

Ares Guard SRL, societatea de protecție și pază controlată de Alin Dumitru Berbecaru, secretarul general al UNPR București, a mai obținut un contract de la Primăria condusă de Neculai Onțanu, șeful său de partid. Pentru aproximativ 587 de mii de lei, guarzii de la Ares au fost contractați să păzească unitățile școlare de pe raza Sectorului 2 timp de 16 zile din momentul semnării contractului. De mulți ani, societatea face profituri importante din angajamentele pe care le capătă cu regularitate de la Primăria Sectorului 2. Ares Guard SRL a obținut contractul de prestări servicii de pază pentru imobilele în care funcționează unitățile de învățământ din Sectorul 2 în data de 14 ianuarie a.c. Procedura de atribuire a fost negocierea directă cu un singur agent economic și a fost inițiată de Direcția Generală pentru Administrarea Patrimoniului Imobiliar (DGAPI), condusă de directorul executiv Mihail Geangu, omul de încredere a lui Neculai Onțanu.

Motivul invocat pentru alegerea Ares Guard SRL a fost durata scurtă a prestației și necesitatea asigurării pazei în unitățile școlare în vederea preîntâmpinării unor eventuale furturi, fapte de vandalism sau distrugeri. Un alt argument adus a fost nevoia de a asigura protecția elevilor și a profesorilor care își desfășoară activitatea aici și supravegherea zonelor adiacente.

Conform înțelegerii cu reprezentanții DGAPI, Ares Guard SRL s-a angajat să organizeze 156 de posturi de pază în incinta școlilor și grădinițelor de pe raza sectorului, pe care să le păzească 24 de ore din 24. Cele două părți au căzut de acord ca prețul prestației să fie de 587.059,2 lei fără TVA, pentru cele 16 zile cât durează contractul, ceea ce înseamnă un tarif de 11.76 lei/oră/post cu TVA inclus. De altfel, Ares Guard SRL a și primit o parte din bani, 183.456 lei la care s-a adăugat TVA, sumă calculată pentru cinci zile de activitate. Ținând cont de faptul că bodyguarzii sunt plătiți cu salariul minim pe economie, un calcul simplu arată că mai mult de jumătate din suma încasată de firmă reprezintă profit. 

Ares Guard bodyguardul de serviciu al UNPR

Ares Guard SRL este una dintre firmele de partid abonată de mulți ani la banii primăriei condusă de președintele UNPR București, Neculai Onțanu. Conform informațiilor de la Oficiul Registrului Comerțului, compania este patronată de Cristina Diana Vencu (fostă Maier), în calitate de unic asociat, sora Rodicăi Nicoleta Berbecaru. Aceasta este fosta soție a secretarului general al UNPR București, Alin Dumitru Berbecaru.  În realitate, Ares Guard este controlată de politicianul UNPR, care îi asigură contractele și se ocupă de ducerea lor la îndeplinire. Ceea ce nu este foarte greu, dat fiind că este mâna dreaptă a lui Neculai Onțanu și unul dintre principalii sponsori ai formațiunii politice condusă de generalul Gabriel Oprea.

Fost membru al PSD, Alin Dumitru Berbecaru a administrat Ares Guard până în 2004, când a renunțat după ce a fost ales în Consiliul General al Municipiului București. Ca și consilier general din partea social-democraților, a activat până în 2010, când și-a depus demisia din funcție și din partid. A trecut rapid în barca UNPR și s-a lipit de Neculai Onțanu, cu tot cu firma de protecție și pază.

Din 2009 și până acum, Ares Guard SRL și-a adjudecat un număr aproximativ  de 12 contracte de prestări servicii pentru pază și supraveghere pentru obiective din Sectorul 2. Între acestea se numără sediul Administraţiei Domeniului Public Sector 2, parcurile Obor, Florilor, Lunca Florilor, Naţional, Morarilor, Icoanei, Ion Voicu, Păsărani, Tei, Plumbuita, pasajele pietonale Colentina și Calea Moşilor precum și mai multe piețe.

De altfel, Ares Guard SRL participă doar la licitațiile organizate de structuri ale administrației locale aflate în subordinea Primăriei lui Onțanu. De pe urma acestora a câștigat a câștigat aproape șapte milioane de euro.

Onțanu a restrîns atribuțiile poliției locale ca să facă loc clientelei UNPR

Neculai Onțanu și oamenii săi din conducerea Primăriei Sectorului 2 au luat decizia de a externaliza serviciile de protecție și pază în perioada 2008-2009. La data respectivă, a fost adus ca argument în favoarea acestei decizii faptul că Poliția Locală, instituție care are atribuții în domeniu, nu are suficient personal și, deci, nu poate face față tuturor necesităților.

Deși ar fi putut să angajeze mai mulți polițiști a căror salarii ar fi scos mai puțini bani de la bugetul local, a fost preferată soluția contractării acestui tip de servicii unor agenți economici autorizați. Peste toate au venit și măsurile de austeritate impuse de Guvernul Boc instituțiilor bugetare, care a dus la concedierea a 124 de polițiști locali, dar care s-au pliat tocmai bine pe intențiile lui Onțanu de a contracta, pe bani grei, firmele de partid. A fost momentul în care Ares Guard SRL și restul clientelei UNPR s-au conectat la bugetul local și nu s-au mai dezlipit.  

În prezent, Poliția locală se mai ocupă doar cu monitorizarea sistemului de supraveghere video de pe raza sectorului și de asigurarea ordinii publice.

Ares ia potul cel mare, dar în horă intră și alți UNPR-iști

La finalul anului trecut, pe 21 decembrie, Onțanu, prin Administrația Domeniului Public, a prelungit contractele de pază atât pentru Ares, cât și pentru alte trei firme de casă ale UNPR. Romvit General Security SRL, Shield Systems SRL și Ares Guard SRL vor încasa aproximativ 3,81 milioane de lei. Anul trecut, cele trei firme au încasat opt milioane de lei pentru activități de pază specifice Poliției Locale. Ares Guard SRL a încasat 3.873.685,2 lei, Shield Systems SRL 2.192.652 lei iar Romvit General Security SRL 365.442 lei. Sume fără TVA. Potrivit informațiilor publicate pe SEAP, pentru selecția celor trei firme nu a fost organizată o procedură de achiziție publică.

Apariția OUG 63/2010, pentru modificarea şi completarea Legii nr. 273/2006 privind finanţele publice locale, precum şi pentru stabilirea unor măsuri financiare, care a dus la concedierea a 124 de polițiști locali, s-a pliat tocmai bine pe intenția primarului Onțanu de a plăti și mai mulți bani publici firmelor de partid.  Așa se face că an de an, contractele încheiate cu Ares Guard, Prodstar SRL - Shield Systems și Romvit General Security au fost prelungite și majorate prin acte adiționale încredințate prin negociere directă.

Afacerile cu ADP l-au adus pe patronul Romvit în situația de incompatibilitate

Romvit General Security este deținută de Ioan Crețoiu, consilier local la Sectorul 2 ales la scrutinul din din vara lui 2012 pe listele formațiunii înființate de Dan Diaconescu. Ulterior, în urma fuziunii dintre PP-DD și UNPR, Crețoiu a devenit coleg de partid cu primarul Neculai Onțanu. 

În perioada atribuirii contractelor către Romvit General Security şi a derulării lor, Ioan Creţoiu a fost, concomitent, asociat al firmei şi consilier local. Mai mult, potrivit proceselor verbale de şedinţă, el a  votat bugetul ADP Sector 2, angajatorul companiei sale. Conflictul de interese a fost sesizat de ANI.

Ioan Crețoiu a fost asociat în Romvit General Security SRL cu fostul președinte al PP-DD Sector 2, Viorel Virgil Tudorache, nepotul și finul lui Gigi Becali. Tudorache este un personaj controversat, implicat în mai multe dosare penale privind fraude imobiliare, evaziune fiscală și spălare de bani. El și-a început cariera politică în Partidul Noua Generație, sub umbrela protectoare a lui Gigi Becali. După o ceartă cu nașul său, controversatul personaj s-a transferat în PDL pentru care a candidat, fără succes, pentru un post de senator, la alegerile parlamentare din 2008.

Mai apoi Viorel-Virgil Tudorache i s-a alăturat lui Dan Diaconescu la Partidul Poporului, unde a ocupat funcții în conducerea centrală și locală. A fost reținut și arestat, timp de mai multe luni, în 2012, chiar în momentul în care își pregătea candidatura, din partea PP-DD, pentru Primăria Sectorului 2.

Bugetul de salarii al Poliției Locale Sector 2 - 17 milioane de lei

Aurel Dobrilă, șeful Poliției Locale Sector 2, susține că Primăria face economii externalizând paza unor obiective din sector. „Bugetul nostru anual pentru salarii este de 16-17 milioane de lei, în condițiile în care suntem 350 de angajați. Nu știu de câți angajați au nevoie firmele de pază pentru paza tuturor obiectivelor din sector, însă doar la școli sunt 900 de oameni. La o singură școală sunt două posturi de pază, adică 10 oameni”, a declarat Dobrilă, pentru PUTEREA


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-02-26Parerea ta...

ATENT
25 Feb 2016

ce faceti voi aici? reluati stiri vechi de niste ani?
HAZNAUA URBEI
25 Feb 2016

LA PODUL COLENTINA SE VINDE FACTURI FISCALA DE 20 ANI SI NU VEZI NIMIC . CIND AM ARATAT LA POLITIA TA , TIGANI MAFIOTI CU FACTURI IN MINA , AU ZIS SA I-MI VAD DE TREABA SI SA PLEC DE ACOLO MAI DEPARTE , MAFIOTULE . VEZI PE CEI CU CHIOSCURILE DE MICI DE PE PLATOU CA VIND FARA A DA NICI UN BON FISCAL . CIND VINE IN CONTROL CINEVA INCHID CU 10 MINUTE INAINTE .
NECULAI ONȚANU
26 Feb 2016

SĂ MĂ PUPAȚI ÎN GĂOZ ȘI SAMI SUFLAȚI ÎN ȚEAVÎ COCALARILOR FOMIȘTILOR GĂOZARILOR. REAȚI A DRACULU DĂ FLAIMUCI VĂ MAI DAU IO POMEANĂ DĂ MICI ȘÎ BERI
VOCEA NEGUSTORULUI
26 Feb 2016

Este o mica eroare - Ioan Crețoiu, consilier local la Sectorul 2 ales la scrutinul din din vara lui 2012 pe listele formațiunii penalului Gigi Becali. Acesta a colaborat cu Becali prin Creteanu , dand voie prin excrocherie politica, la demolarea Cinema Aurora (monument isoric) in vederea construirii unui bloc cu 8 etaje (dupa modelul initial de 2 etaje s-a tot negiciat politic pana la 8 etaje). Afacerile lui Alin Dumitru Berbecaru, se extind si in pietele publice. De exemplu prin firme capuse si sub angajatul lui (seful de galerie - Bucurica Elias), in piata "de furnituri gos[odaresti -Ziduri Mosi nr.5 bis, s-au incasat abuziv pana si taxe de rezervare a locurilor de vanzare (2500 euro/loc de vanzare). Pacat ca DNA este speriata de afacerile practicate sub sigla acestui partid si de fierarul devenit general - incolorul, inodorul, insipidul Nicolae Ontanu.
HAZNAUA ACADEMIEI INFRACTORIL
26 Feb 2016

Face parte din Masoni Academia Infractorilor din Informati a luiGeneralisimul IZMENARUL
PETRE CONSTANTIN
23 Iun 2016

Tin sa precizez ca agentii de paza de la Ares Guard nu iau nici macar minimul pe economie. Deci profitul e mult mai mare pentru "cei alesi"
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine