2019-08-20 16:07

Închisoare cu EXECUTARE pentru un important fost președinte de Consiliu Județean

 |  10:34
Închisoare cu EXECUTARE pentru un important fost președinte de Consiliu Județean

Un fost președinte de Consiliu Județean a fost condamnat, miercuri, definitiv, printr-o decizie a Curţii de Apel (CA), la 6 ani şi 4 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi tentativă la spălare de bani. E vorba de Fostul preşedinte al CJ Cluj, Horea Uioreanu, cel care , pe 12 mai 2016, acesta fusese condamnat la şase ani şi jumătate de închisoare cu executare, printr-o decizie a Tribunalului Cluj.

"A fost schimbată încadrarea unei fapte, din complicitate la spălare de bani în tentativă de spălare de bani. Tribunalul Cluj îl condamnase la 6 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi complicitate la spălare de bani, iar Curtea de Apel Cluj l-a condamnat la 6 ani şi 4 luni de închisoare şi interzicerea unor drepturi", au declarant surse judiciare pentru Agerpres. Totodată, omul de afaceri Ioan Bene, care i-ar fi dat mita lui Uioreanu, a fost condamnat la trei ani şi zece luni de închisoare cu executare. Decizia Tribunalului Cluj a fost atacată la Curtea de Apel. Uioreanu a fost reţinut de procurorii DNA în 2014 şi apoi arestat pentru luare de mită, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi complicitate la spălare de bani. În rechizitoriul întocmit la acea vreme se arăta că, în calitate de preşedinte al CJ Cluj, Horea Uioreanu "a pretins de la Pogăcean Vasile suma totală de 693.224 lei din care, în perioada aprilie 2013 - mai 2014, în mod repetat, a primit în zece tranşe suma totală de 134.500 lei pentru ca, în exercitarea funcţiei sale, să direcţioneze alocări bugetare din bugetul CJ Cluj nemijlocit sau prin mecanismele de finanţare reglementate de OUG nr. 28/2013, către unităţi administrativ teritorial din judeţul Cluj, în vederea finanţării contractelor pe care respectivele entităţi le aveau cu societatea Sinai Compimpex SRL, deţinută de inculpatul Pogăcean Vasile". Într-un alt dosar, pe 5 mai 2016, Horea Uioreanu a fost condamnat şi de Curtea de Apel Cluj la doi ani de închisoare cu suspendare pentru instigare la săvârşirea infracţiunii de folosire de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, în scopul obţinerii de foloase necuvenite. Pe 22 decembrie 2016, el a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la doi ani de închisoare cu suspendare pentru instigare la săvârşirea infracţiunii de folosire de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, în scopul obţinerii de foloase necuvenite. Horea Uioreanu a fost trimis în judecată de DNA sub acuzaţia că a primit ilegal, în perioada 2013 - 2014, informaţii clasificate de la Anca Albu, fost subofiţer al SRI Cluj.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-01-31Parerea ta...

ANONIM
31 Ian 2018

UNDE ESTE CONDUCEREA PNL...SICĂ, BABUINA, SI ALTE BLONDE CARE VOR SA NE LAMUREASCA CA PNL.UL ESTE CURAT CA LACRIMA..?!.. SPER CA SICA SA ISI IA SI EL MANDOLINA SI SA SE DUCA LANGA UIOREANU....SA II FACA SERENADE ..
SICA
31 Ian 2018

Ce faci nu ti dai demisia ?
ANONIM
31 Ian 2018

maimuta TURCAN si Alinuta stricatoarea de case ce ziceti de asta?
LEVST.
31 Ian 2018

"Imperiul contraataca!!!" Imperiul lui dragnea contraataca "statul paralel", sau invers, nu prea conteaza atata timp cat sacalii se mai mananca intre ei, in fond partidele din Romania sunt doar masti si peruci, toti sunt fesenisti sadea, scursi din pecere...Adica scursori! Iar actiunea pare chiar serioasa, nici "condamnat cu suspendare", nici drept de apel, ci "definitiv", intr-adevar , aer proaspat in Justitia romaneasca... Insa "hop" nu zicem, pana nu vedem si cat executa, stiind ca -pe drum- justitiei i se face mila si-i cam lasa scapati, cu ani inainte de termen...
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray