2020-08-10 23:03

INCREDIBIL. Comandantul CSA Steaua București și-a delegat ilegal atribuțiile de serviciu

 |  13:19
INCREDIBIL. Comandantul CSA Steaua București și-a delegat ilegal atribuțiile de serviciu

Numirea surprinzătoare, de către ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă, în funcția de președinte la Clubului Sportiv al Armatei (CSA) Steaua București, a colonelului Mădălin Sorin Hîncu, a început să bulverseze întreaga activitatea clubului din Bulevardul Ghencea.

După instalare, fără vreo analiză prealabilă și bine fundamentată, Hîncu și-a anunțat subalternii că vrea să dea afară vreo 700 de sportivi și totodată să restrângă activitatea jocurilor de echipă. Însă, ceea ce se știe mai puțin este faptul că acesta și-a delegat toate atribuțiile de comandant al clubului către doi subalterini ai săi. Practic, colonelul Mădălin Sorin Hîncu nu mai semnează niciun document în calitate de comandat al CSA Steaua București, delegând competențele către vicepreședintele impus de el, colonelul Teodor Florin Popa, și către directorul administrativ, colonelul Daniel Gavra. Însă, măsura delegării competențelor de către Hîncu este ilegală, potrivit oficialilor Ministerului Apărării Naționale, pentru că nu respectă prevederile Regulamentului de organizare și funcționare al Clubului Sportiv al Armatei „Steaua", publicat în Monitorul Oficial din 4 decembrie 2013.

Regulament aplicat in…interesul confortului personal

În regulamentul mai sus menționat, se precizează: „Conducerea Clubului Sportiv al Armatei "STEAUA" se realizează de către comandant, care exercită actul de comandă asupra întregului personal al clubului”, iar „Numirea și eliberarea din funcție a comandantului (președintelui) Clubului Sportiv al Armatei "STEAUA" se fac în condițiile legii, potrivit competențelor aprobate prin ordin al ministrului apărării naționale”. Însă, același regulament stipulează: „Comandantul (președintele) Clubului Sportiv al Armatei "STEAUA", în calitate de ordonator de credite, îndeplinește toate atribuțiile ce îi revin, conform dispozițiilor legale în vigoare, și răspunde potrivit legislației în vigoare”. De asemenea, „semnează contracte pe linie sportivă și alte acte juridice de angajare a Clubului Sportiv al Armatei "STEAUA" și “coordonează, controlează și indrumă activitatea desfășurată, în cadrul secțiilor pe ramură de sport din cadrul Clubului Sportiv al Armatei "STEAUA", a tehnicienilor, antrenorilor și sportivilor la antrenamente și competiții în vederea realizării scopului și obiectului de activitate ale Clubului Sportiv al Armatei "STEAUA". În plus, conduce „activitatea de personal din Clubul Sportiv al Armatei "STEAUA" și asigură promovarea în rândul cadrelor de conducere a tehnicienilor și antrenorilor de inaltă valoare cu nivel ridicat de pregătire și competentă, potrivit reglementărilor în vigoare”. Mai mult, comandantul CSA Steaua București „se ocupă permanent de perfecționarea bazei materiale a Clubului Sportiv al Armatei "STEAUA”, dar și „asigură respectarea dispozițiilor legale în vigoare privind numirea, angajarea sau promovarea personalului în funcții, acordarea drepturilor materiale sau bănești”. Practic, în Regulamentului de organizare și funcționare al Clubului Sportiv al Armatei "Steaua" din 26.11.2013 nu menționează nicăieri că președintele sau comandatul CSA Steaua București poate să-și delege toate atribuțiile de serviciu către subalterni așa cum a procedat colonelul Mădălin Sorin Hîncu. De ce a procedat așa? „Foarte simplu. Pentru că el știe că fost impus cu anumită susținere venită din partea unor persoane din fruntea Ministerului Apărării Naționale și nicidecum pe criterii profesionale și sportive. El este un necunoscut și pentru cei din club, deși este de patru ani aici, dar se știe foarte bine cum a venit la începutul lui 2016. Să vi tu acum imediat cum te-a pus comandant și să spui că dai afară sportivi și reduci activitatea sporturilor de echipă, fără nicio consultarea amplă, este o prostie fără margini, și, colac peste pupăza, mai îți delegi și toate comptentele de comandant al clubului. Atunci de ce mai stai în fruntea clubului infintat pentru marea performanță dacă nu răspunzi de nimic?”, a declarant, pentru PUTEREA, o fostă mare glorie sportivă a clubului militar.

De la Predeal, via Moeciu de Jos, către Steaua  

PUTEREA a semnalat faptul că Mădălin Sorin Hîncu a venit la CSA Steaua la începutul anului 2016, printr-o mișcare care ar trebui analizată cât mai bine de conducerea Ministerului Apărării Naționale. Profitând de căderea guvernului Ponta, după tragedia de la Colectiv, CSA Steaua, condusă la aceea vreme de controversatul colonel George Boroi, și-a mărit surprinzător numărul secțiilor și al sportivilor, prin integrarea Clubului Sportiv Aplicativ Militar „Bucegi” Predeal, condus tocmai de colonelul Mădălin Sorin Hîncu. „Începând de la 1 ianuarie 2016, Clubul Sportiv Aplicativ Militar Bucegi a devenit parte integrantă a Clubului Sportiv al Armatei Steaua București. Cel mai galonat club sportiv din România își mărește astfel numărul disciplinelor practicate de sportivii săi, pentru a include și sporturile montane și de iarnă. Din acest an, Clubul Sportiv Aplicativ Militar Bucegi va deveni „Centrul de sporturi montane Bucegi”. Acesta va avea ca obiect de activitate discipline sportive olimpice, precum biatlon, schi alpin, escaladă, schi fond, sanie, dar și neolimpice, precum triatlon de iarnă, alergare montană, schi alpinism”, se preciza, la acea vreme, într-un comunicat de presă al clubului militar. Dar, trebuie precizat faptul că Clubul Sportiv Aplicativ Militar „Bucegi” Predeal, la fel ca și Baza de Instruire, făcea parte, până la trecerea la CSA Steaua, din structura Centrului de Instruire pentru Infanterie și Vânători de Munte din cadrul Statului Major al Forțelor Terestre. Astfel, la clubul mliitar au răsărit, după anul nou 2016, încă opt secții de sporturi de iarnă, ajungându-se la 42 de secții, față de 21 câte erau la venirea în fruntea CSA Steaua, în 2003, a lui George Boroi. Practic, prin impunerea în aceste condiții a colonelului Mădălin Hîncu se continua opera de distrugerea a clubului militar prin mărirea fără justificare a numărului de secții ceea ce va conduce automat la transformarea clubului într-un club de amatori și nicidecum într-ul pentru marea performanță.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-03-12Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz