2020-04-06 23:52

INCREDIBIL. CSM Bucureşti e în colaps! Salariile sunt neplătite de luni de zile, iar directorul Gabriela Szabo a plecat în concediu

 |  13:49
INCREDIBIL. CSM Bucureşti e în colaps! Salariile sunt neplătite de luni de zile, iar directorul Gabriela Szabo a plecat în concediu

La începutul acestui an, edilul general al Capitalei, Gabriela Firea, recunoaștea în scris, pentru PUTEREA, că „este cea mai gravă situație prin care CSM București trece în cei 12 ani de la înființare”.

Dar edilul general s-a înşelat la acea vreme, întrucât din zi în zi situaţia de la clubul finanţat din banii bucureştenilor s-a înrăutăţit și mai mult, au fost desfiinţate echipe de seniori, juniorii şi copii au mers la competiţii pe banii părinţilor, antrenorii şi sportivii stau neplătiţi cu lunile, dar directoarea Gabriela Szabo nu are și nu a avut niciun stres.  

 

Firea a girat dezastrul de la CSM Bucureşti, prin impunerea şi susţinerea Gabrielei Szabo

 

Constatarea primarului general Gabriela Firea, de la începutul acestui an, venea la scurt timp după ce clubul finanțat din banii bucureștenilor și condus de prietena sa, Gabriela Szabo, ratase toate marile obiective la sporturile de echipă, în special la handbal feminin. Mai mult, CSM București s-a confruntat și cu mari probleme financiare, sportivii și antrenorii fiind neplătiți de trei sau patru luni. La vremea respectivă, Gabriela Firea a anunțat că s-a rezolvat parțial problema salarizării sportivilor și antrenorilor, și, pentru a clarifica situația, a făcut o precizare foarte clară pentru directorul Gabriela Szabo: „CSM București va face o analiză la sfârșitul sezonului și va comunica concluziile către presă și public”.

Dar sezonul competițional s-a încheiat, a început altul sub semnul încertitudinilor şi a lipsei banilor, dar directorul Gabriela Szabo n-a făcut nici până azi analiza solicitată de edilul general și, ca atare, nici nu a făcut publică vreo concluzie. La ora actuală, atmosfera la club este una de înmormântare. Angajaţii nu şi-au primit salariile de luni bune, nu mai sunt bani de de competiții, de deplasări, de arbitraje, iar fiecare antrenor şi conducător caută să se descurce cum poate. Jucătorii de la echipa de handbal sunt neplătiţi de patru-cinci luni. Dar ce este foarte grav, majoritatea sportivilor care au făcut performanţă la CSM Bucureşti îşi caută alte echipe. Ca să-şi omoare timpul în aşteptarea vremurilor mai bune, angajaţii clubului au adus o masă de ping-pong în sala de şedinţe şi joacă tenis de masă între ei, sperând că vor veni vremuri mai bune. Adică, cum spunea unul dintre angajaţi, „ne rugăm la Moş Crăciun să ne scape de actualul director, că aşa poate vor reveni măcar pe linia de plutire”. Însă, culmea tupeului şi batjocurei, directorul Gabriela Szabo a plecat în concediu de odihnă de pe data de 14 decembrie și se va întoarce abia pe 6-7 ianuarie 2020, deşi clubul e în colaps, angajaţii, antrenorii şi sportivii fiind neplătiţi cu lunile.

Trebuie precizat că, în toamna anului 2017, edilul șef al Capitalei, Gabriela Firea, o impunea ca director al Clubului Sportiv Municipal (CSM) București pe fosta atletă Gabriela Szabo. Numai că, de atunci, performanțele sportivilor de la clubul finanțat anual, din banii bucureștenilor, cu suma de 15 milioane de euro, au început să devină o raritate, și nimeni nu a dat socoteală pentru acest management dezastruos, mai ales la secția de handbal, unde vătaful impus de Szabo, fostul subofițer de poliție Andrei Luca, plătit şi acum cu 19.000 de lei net pe lună deşi e dat afară, a schimbat antrenorii ca pe cămăși, iar jucătorii și jucătoarele, ca pe șosete.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-12-19Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine