2020-07-03 12:27

INCREDIBIL. Director plătit de Ministerul Educației, finanțat cu bani mulți și de Primăria Sectorului 1

 |  19:39
INCREDIBIL. Director plătit de Ministerul Educației, finanțat cu bani mulți și de Primăria Sectorului 1

Presa a semnalat de mai multe ori că Ministerul Educației Naționale (MEN) plătește un director ca să taie frunză la câinii de la Dinamo București. Este vorba de Constantin Căliman, directorul adjunct impus de PNL la Federația Sportului Școlar și Universitar (FSSU), entitate aflată sub tutela Ministerului Educației.

Mai nou, făcându-i capul mare edilului PSD Daniel Tudorache, cu viziunile sale SF despre managementul sportiv, Căliman s-a „abonat” și la banii Primăriei Sectorului 1 prin implicarea, pe ușa din dos, a clubului Dinamo București. 

  

Cadoul de peste 400.000 de euro al lui Tudorache pentru Căliman

 

Prin Hotărârea nr. 41 din 4 februarie 2019, Primăria Sectorului 1 a hotărât alocarea a circa 300.000 de euro Asociației Handbal Club Dinamo București, structură sportivă păstorită de către controversatul Constantin Căliman, director adjunct al Federației Sportului Școlar și Universitar (FSSU), entitate aflată sub tutela Ministerului Educației și fost director, cu detașare, al CSM București, pe vremea edilului Sorin Oprescu. Astfel, prin hotărârea mai sus menționată, primăria condusă de Daniel Tudorache a aprobat „alocarea din bugetul Sectorului al Municipiului București, prin Centrul Cultural al Sectorului 1, a sumei de 1.900. 000 de lei, cu TVA inclus, Asociației Handbal Club Dinamo București, pentru toate activitățile sportive desfășurate în sezonul competițional 2018-2019, respectiv perioada 01.07.2018 - 30.06.2019 cu respectarea legislației în vigoare privind finanțarea multianuala”.  Adică, din banii locuitorilor din Sectorul 1 se vor aloca asociației, cu sediul social acasă la Căliman, circa 400.000 de euro, pentru acțiuni care deja s-au desfășurat în decursul anului 2018. Totodată, prin hotărârea din 4 februarie 2019, consilierii de la Sectorul 1 au aprobat și următoarele: „în anul 2019, structurii sportive i se va aloca suma de 1.400. 000 de lei, pentru perioada aferentă anului 2019, respectiv de la încheierea contractului de finanțare până la 30.06.2019”.

Practic, circa 300.000 de euro ar urma să ajungă la asociația lui Constantin Căliman, cu sediul social în Sectorul 1, dar care se folosește, surprinzător, printr-un protocol de colaborare totală defavorabil clubului Dinamo, de numele clubului din Șoseaua Ștefan cel Mare, care are sediul în Sectorul 2. Cum s-a ajuns ca Primăria Sectorului 1 să finanțeze o asociație a unui director „garantat” și promovat de PNL, salariat al Ministerului Educației Naționale, care s-a „remarcat” la CSM București doar prin risipirea banului public, aspect constatat și de Curtea de Conturi? Numai edilul Daniel Tudorache, și eventual consilierul  ALDE Alexandru Ștefan Deaconu, știu de ce și pentru ce s-au dat bani pentru asociația lui Căliman.

 

Cine urmează pe lista lui Căliman, după CSM București, Dinamo și Primăria Sectorului 1?

 

Însă, consilierii de la Sectorul 1 care au votat pe alocarea acestei sume mari de bani, nu prea știu cine este de fapt directorul din Ministerul Educației care păstorește asociația în cauză. Constantin Căliman a ajuns pe acest post ca urmare a trocului politic făcut în 2012 de USL, fiind susținut și garantat de către PNL. Tot ca urmare a susținerii politice venite de la PNL, pe filiera viceprimarului Capitalei de atunci, Marcel Nicolaescu, Căliman ajunge să fie impus, prin detașare de la FSSU, la CSM București, structură sportivă finanțată integral din banii bucureștenilor. Însă, detașarea lui Căliman la CSM București a durat vreo doi ani și jumătate, adică din iulie 2013 și până în decembrie 2015, perioadă în care a reușit să-i scandalizeze prin tupeu și aroganță pe majoritatea consilierilor generali, adică pe cei care dădeau banii pentru CSM București. Din vara lui 2016, Constantinn Căliman se implică trup și suflet în echipa de handbal fete de la Dinamo București, inclusiv în ceea ce privește transferurile de jucătoare și chiar impunerea de antrenori.  Totodată, atunci le-a făcut capul mare celor de la Dinamo București că, în doi-trei ani, le face echipă de handbal fete care să câștige Liga Campionilor, eșuând însă lamentabil și lăsând în urmă o mulțime de probleme și litigii. După, „managementul de top” implementat de Căliman la CSM București și Dinamo, a venit rândul Primăriei Sectorului 1 să-i gireze financiar proiectele sportive SF.  Afacere de afacere pentru Tudorache, că deh, doar nu dă din banii săi personali! 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-04-10Parerea ta...

OANA DANIELA TURCU
29 Mar 2020

În sectorul 1 sunt cartiere întregi neasfaltate de pe vremea lui Chiliman. Nu e vorba chiar de un tun ci de bunăstarea multor familii .
SOFIA MARIA
29 Mar 2020

Infrastructura e necesară, așa cum sunt necesare și măștile, și alimentele pentru bătrâni și pentru cei din centrele de carantină în perioada asta.
MIHAELA TOMA
29 Mar 2020

Nu ați mai primit bani?
ANA FRATILA
29 Mar 2020

Totusi vorbim de primarul cel mai activ în acesta perioada si cu acțiuni vizibile - centre de carantină, dezinfectari, ajutoare pentru bătrâni.. sa mergeți în 2 sa vedeti ce mizerie este pe străzi și cum nimeni nu face nimic
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz