2020-02-17 11:06

INCREDIBIL. Firea plătește 42.000 de euro pentru construirea unui singur loc de parcare, afacerea fiind încredințată unui patron acuzat de de evaziune fiscală

 |  12:25
INCREDIBIL. Firea plătește 42.000 de euro pentru construirea unui singur loc de parcare, afacerea fiind încredințată unui patron acuzat de de evaziune fiscală

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat, marți, că va demara un proiect de importanță în București, mai exact o parcare, care se va ridica la intersecția Șoselei Vergului cu Pantelimon. Numai că, parcarea va fi construită la un preț enorm, iar lucrările vor fi efectuate de către o firmă al cărei patron a fost reținut de DNA pentru evaziune fiscală.

„Am semnat contractul pentru realizarea parcării de tip park&ride de la intersecția Pantelimon cu Vergului!...Am semnat contractul de execuție, au fost obținute toate avizele, inclusiv autorizația de construire și s-a emis ordinul de începere a lucrărilor. Durata de execuție a parcării, care va avea o capacitate de cca 500 de locuri, este de 12 luni, iar valoarea investiției este de aproximativ 21 de milioane de euro”, a anunțat Gabriela Firea, pe pagina sa de Facebook. Astfel, din datele prezentate de edilul general al Capitalei, rezultă că realizarea unui singur loc de parcare la intersecția Pantelimon cu Vergului va costa, nici mai mult, nici mai puțin, de 42.000 de euro. Suma este enormă și cu greu poate fi justificată. Spre comparație, edilul PSD al Sectorului 4, Daniel Băluță a anunțat la inaugurarea parcării construite pe Șoseaua Olteniței, amenajată pe o suprafață de 6.434 metri pătrati și cu o capacitate de 236 de locuri, că realizarea investiției a costat 550.000 euro plus TVA. Ceea ce înseamnă că, realizarea unui loc de parcare pe Șoseaua Olteniței a costat circa 2.300 de euro. De la 2.300 de euro la 42.000 de euro, diferența este uriașă, practic la prețul de realizarea a unui singur loc de parcare la intersecția Șoselei Vergului cu Pantelimon, s-ar putea construi 18 locuri de parcare pe Șoseaua Olteniței. Adică, cu banii alocați pentru amenajarea unei parcări cu 500 de locuri la intersecția Șoselei Vergului cu Pantelimon, se puteau amenaja în Capitală 18 parcări cu 500 de locuri, ceea ce ar fi însemnat vreo 9.000 de locuri de parcare. Incredibil, dar adevărat! Tot edilul PSD de la Sectorul 4, Daniel Băluță, a anunțat că parcarea cu 700 de locuri realizată în zona Palatului Copiilor a costat circa 15.947.133 de lei, ceea ce a însemnat că realizarea unui loc de parcare s-a ridicat la circa 5.000 de euro. Adică, cu 42.000 de euro cât se plătește pentru loc de parcare la intersecția Șoselei Vergului cu Pantelimon, se puteau realiza 7 locuri de parcare în zona Palatului Copiilor, ceea ce ar fi însemnat nu 500 de locuri, ci vreo 4.900. Practic, diferența dintre un loc de parcare realizat de Băluță și unul amenajat de Firea ar fi ca în acea reclamă TV „Scump, doamnă, scump, dincolo era mai ieftin!”

Patron cercetat de DNA, firmă în insolvență

 

Primarul general Gabriela Firea a anunțat că „Parcarea de la intersecția Pantelimon cu Vergului va fi realizată de Asocierea Tehnologica Radion, TIAB și VIA Proiect”. Numai că, Theodor Berna, patronul Tehnologica Radion, fost consilier prezidențial al lui Traian Băsescu și apropiat al conducerii fostului PDL, a fost arestat în august 2014 și plasat ulterior în arest la domiciliu, într-un dosar în care este acuzat de evaziune fiscală și spălare de bani, cu un prejudiciu adus statului de 120 milioane de euro. În perioada cât patronul Theodor Berna era cercetat de DNA, firma sa a intrat în insolvență. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-08-07Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine