2020-02-26 00:36

Incredibil! Fostul director al Romsilva, Adam Crăciunescu, cumpără pentru silvicultori pantofi de primăvară cu 250 de euro perechea

 |  13:49
Incredibil! Fostul director al Romsilva, Adam Crăciunescu, cumpără pentru silvicultori pantofi de primăvară cu 250 de euro perechea

Direcția Silvică Arad, unitate fără personalitate juridică a Regiei Naționale a Pădurilor-Romsilva, a atribuit, la începutul acestei luni - „pe repede înainte, adică fără licitație, pe criteriul prețul cel mai scăzut”, unei firme de apartament din Timișoara, de fapt singurul ofertant -, un contract de aproape 400.000 de lei pentru achiziționarea de pantofi de primăvară, la un preț de lux.

„Regizorul” acestei achiziții de succes este Adam Crăciunescu, fost director general al Romsilva pe vremea lui Victor Ponta, în prezent consilier al actualului director general interimar al regiei, Gheorghe Mihăilescu.

Punct ochit, punct lovit: Licitație cu dedicație, de vreo 80.000 de euro

Potrivit anunțului de atribuire numărul 190574/01.02.2019, Direcția Silvică Arad urmează să achiziționeze de la firma „Bradul Alb” din Timișoara, pentru suma de 391.000 de lei, adică circa 85.000 de euro, „încălțăminte de oraș”, mai exact 75 de perechi pentru personalul TESA și 254 de perechi pentru personalul de teren. Practic, firma de apartament din Timișoara, care are ca obiect „activități de servicii anexe silviculturii”, va vinde către D.S. Arad 339 de perechi de încălțăminte de oraș la un preț exorbitant, numărul perechilor depășind numărul de angajați ai direcției. O pereche de pantofi de primăvară costă, în medie, 1.155 de lei, adică 250 de euro. Potrivit anunțul postat pe SEAP, persoana de contact din partea RNP care s-a ocupat de această licitație este nimeni altul decât fostul director general al Romsilva din guvernarea Ponta, Adam Crăciunescu, cel care, între 1997 și 1998, dar și între 2001 și 2003, a fost directorul Direcției Silvice Arad.

Întâmplător sau nu, firma de apartament care va livra perechile de pantofi de primăvară pentru silvicultorii arădeni, la prețul de 250 de euro bucata, este din Timișoara, orașul în care locuiește și Adam Crăciunescu.

Trebuie subliniat faptul că, firma de apartament din Timișoara, cu doar trei angajați, a avut anul trecut o cifră de afaceri de 1.701.226 de lei, adică de vreo patru ori mai mare decât contractul cu pantofii de primăvară primit de la Romsilva.

Adam Crăciunescu este un apropiat al lui Ilie Sârbu, socrul lui Victor Ponta. De fapt, Ilie Sârbu a fost și cel care l-ar fi pus șef la Romsilva pe social-democratul Crăciunescu, chiar după instalarea primului guvern condus de Ponta. Mai trebuie spus că, Adam Crăciunescu a fost trimis în judecată în dosarul retrocedării ilegale de păduri, fiind însă achitat.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-02-05Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine