2020-01-23 02:08

INCREDIBIL. Guvernatorul Deltei Dunării se bucură că au fost exterminați toți mistreții din rezervație

 |  01:49
INCREDIBIL. Guvernatorul Deltei Dunării se bucură că au fost exterminați toți mistreții din rezervație

Către sfârșitul anului trecut, guvernatorul Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD), Mălin Mușetescu, anunța cu mare bucurie că pesta porcină africană (PPA) a exterminat întreaga populație de mistreți din zonă și, drept consecință, tot ce mai pot face acum vânătorii, pentru a împiedica răspândirea bolii, este să omoare șacalii.

"Șacalii nu au PPA, dar sunt considerați vectori. Numărul celor capturați a depășit așteptările mele. În condițiile în care apele au fost foarte scăzute, iar zona de uscat foarte mare, 50 de șacali împușcați înseamnă ceva. Dacă apele vor crește, și numărul șacalilor din bătaia puștii va crește (...). În timpul acțiunii, nu s-au găsit aproape deloc urme de mistreț, ceea ce înseamnă că populația de mistreț s-a resimțit puternic în urma epidemiei de PPA. Marele nostru noroc e că nu mai sunt mistreți. Este un noroc pentru că, pe cale naturală, s-a rezolvat ceea ce noi doream să soluționăm cu pușca", a declarat Mușetescu. Practic, guvernatorul Deltei Dunării jubilează că a dispărut o specie de mamifere dintr-o zonă naturală protejată aflată în patrimoniul UNESCO, în loc să protejeze și șă conserve fauna în rezervație.

În Legea nr. 82/1993 privind constituirea Rezervației Biosferei Deltă Dunării se precizează foarte clar la articolul 6 că ARBDD “evaluează starea ecologică a patrimoniului natural, organizează cercetarea stiintifică” și “asigură măsurile necesare conservării și protecției genofondului și biodiversități”. Ce măsuri a luat guvernatorul Mălin Musetescu ca să protejeze mistreții de pesta porcină africană a spus-o chiar el: “Marele nostru noroc e că nu mai sunt mistreți. Este un noroc pentru că, pe cale naturală, s-a rezolvat ceea ce noi doream să soluționam cu pușca".

La o asemenea declarației orice comentariu este inutil. Dacă omul numărul una pus să protejeze fauna și biodiversitatea, într-o zonă strict protejată cu este Deltă Dunării, se bucură că au murit toții mistreții, nu mai este nimic de spus. Chiar nu își dau seamă ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, și premierul Viorica Dăncilă de gravitatea afirmațiilor acestui guvernator impus politic în fruntea uneia dintre cele mai mari rezevații naturale din lume? Rămâne de văzut care vor fi reacțiile internaționale după aceste afirmații șocante ale guvernatorului Mălin Mușetescu.  


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-01-08Parerea ta...

ANONIM
08 Ian 2019

Crezi ca gata daca nu mai sunt mistreti in delta e sfarsitul speciei?Sunt prea multi si in tara Oamenii se plang ca le distrug recolteleAsa ca nu va mai dati de ceasul mortii ca nu e nici o nenorocire ca au disparut mistretii in delta
ANONIM
08 Ian 2019

IAR SACALII AU MURIT DIN CAUZA MISTRETILOR MORTI . LA MAHMUDIA SE AUDE PE SEARA URLETUL SACALILOR DE INSULA DE VISAVIS .SE PRINDE PESTE NOAPTEA IN DRACI , DE MAFIOTI . PRETURILE LA RESTAURANTE MAI SCUMPE ,CA PE LITORAL . CRACI PE CANALE . MALURI CAZUTE IN APA .
PESCARUL
09 Ian 2019

Cine-i prostul care a scris tampenia asta? Tocmai mistretii erau focarul de infectie. Iar refacerea turmelor de mistreti se va rezolva in cel mult doi ani.
ANONIM
09 Ian 2019

vad ca va pricepeti si la fauna deltei Asa s romanii se pricep la tote trancaniti prostii din gura Stii ca in Germania ursul brun a fost eradicat dar in 3 -4ani se impanzesc din toata Europa
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray