2019-12-11 04:40

INCREDIBIL. Ministrul Tineretului și Sportului, flituit de omul lui Ridzi și Udrea de la Direcția pentru Tineret și Sport a Municipiului București

 |  10:41
INCREDIBIL. Ministrul Tineretului și Sportului, flituit de omul lui Ridzi și Udrea de la Direcția pentru Tineret și Sport a Municipiului București

PUTEREA a solicitat, către sfârșitull lunii ianuarie a acestui an, ministrului Tineretului și Sportului, Bogdan Matei, să precizeze „care sunt primii zece sportivi pe anul 2018 de la fiecare direcție județeană de tineret și sport, ce disciplină sportivă reprezintă fiecare sportiv și în ce categorie de vârstă se încadrează (seniori, tineret sau juniori)”.

Prin acest demers. PUTEREA dorea să ia pulsul sportului din fiecare județ, inclusiv din municipiul București. Numai că, surpriză! Toate direcțiile județene de tineret și sport au răspuns către MTS cine sunt primii zece sportivi din județ, numai Direcția pentru Tineret și Sport a Municipiului București (DTSMB), condusă de către controversatul director Ștefan Săndulache, n-a catadicsit să transmită către MTS un asemenea top. De ce? Pentru simplul fapt că, de aproape zece ani, Ștefan Săndulache, directorul impus de PDL la DTSMB, și garantat de Monica Iacob Ridzi și Elena Udrea, a transformat direcția în propria feudă și a sfidat fiecare ministru care a ajuns în fruntea MTS. Practic, Săndulache face ce vrea în această direcție, fapt pentru care a dat afară funcționarii publici și a angajat și detașat oameni fără respectarea prevederilor legale, ajungând ca DTSMB să mai aibă doar trei funcționari publici, deși numărul acestora ar trebui să fie 21. 

 

Direcția pentru Tineret și Sport a Municipiului București, SRL-ul directorului Ștefan Săndulache

 

O ultimă dovadă că Ștefan Săndulache face ce vrea la DTSMB este și evenimentul petrecut recent, când a refuzat să prezinte anumite documente celor patru reprezentanți ai Curții de Conturi a României care se aflau în control la DTSMB. Dar, ceea ce nu știu cei de la Curtea de Conturi este faptul că Săndulache are câteva „performanțe” greu de atins de vreo directie județeană de tineret și sport. La începutul anului trecut, el a anunțat, printr-o postare pe site-ul instituției, că își suspendă parțial activitatea din cauza imposibilității de a angaja personal pe posturile vacante, salariile fiind foarte mici, între 1.200 de lei și 2.000 de lei, după care a plecat în concediu de odihnă. Dar, tot Ștefan Săndulache a fost “artizanul” care i-a dat afară pe mai mulți angajați, pe motive știute numai de el, având grijă să încredințeze controlul preventiv al direcției unei persoane detașate, Cristina Șue, care mai nou a ajuns pe la Ministerul pentru Relația cu Parlamentul. Tot el s-a mai remarcat, anul trecut, atunci când n-a fost de acord ca unul dintre membrii echipei de control de la MTS, Iustin Furdui, să-l controleze și, ca atare, i-a interzis acestuia accesul în instituție, fapt pentru care respectivul a făcut cale intoarsă la MTS. Ceilalți membri ai echipei de control de la MTS, două doamne, au rămas mască, neștiind ce să mai zică și cum să procedeze. Poate echipa de la Curtea de Conturi a României va avea curiozitatea să constate ce s-a întâmplat cu cele două locații de tabără de la Pusnicu, cu baza sportivă Oltenița, sau cum s-a ajuns ca tabăra de la Cernica să aibă valoare de inventar zero, dar și cum s-au achiziționat bunuri inutile și s-au demarat investiții fără să existe buget pentru așa ceva. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-03-11Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray