2020-02-18 03:11

INCREDIBIL: Securistul care supraveghea Radioul public înainte de 1989 a ajuns membru al Uniunii Scriitorilor - Filiala de literatură pentru copii, fără să scrie vreo carte pentru copii

 |  11:53
INCREDIBIL: Securistul care supraveghea Radioul public înainte de 1989 a ajuns membru al Uniunii Scriitorilor - Filiala de literatură pentru copii, fără să scrie vreo carte pentru copii

Alegerile de sâmbătă, 28 aprilie 2018, pentru conducerea Uniunii Scriitorilor au intrat în linie dreaptă, iar taberele sunt deja bine conturate.

Însă, ceea ce se întâmplă la Filiala de literatură pentru copii este de domeniul incredibilului: un fost ofițer de Securitate, care supraveghea Radioul public și care a blocat accesul revoluționarilor în sediul acestei instituții, a ajuns membru al Uniunii Scriitorilor – Filiala de literatură pentru copii, fără să scrie vreo carte pentru copii, iar acum vrea să fie chiar și în consiliul de conducere al filialei.

    

Cobianu la Direcția I a Securității, Bianu la Uniunea Scriitorilor

În toamna anului trecut, Filiala de literatură pentru copii a Uniunii Scriitorilor, condusă de poetul Victor Gh. Stan, și-a mărit numărul de membri prin primirea lui Corin Bianu, născut la 21 iunie 1946 în Pătroaia-Vale, Dâmbovița. Noul membru este un personaj cu un trecut controversat, care nu-l recomandă pentru Uniunea Scriitorilor. De ce? Pentru că, noul scriitor cu legitimație Corin Bianu se numește de fapt Ion Cobianu (FOTO) și a lucrat înainte de 1989 la Direcția I a Securitătii, Serviciul 5, Biroul 1, după cum reiese dintr-un raport pe anul 2007 al CNSAS (http://www.cnsas.ro/documente/rapoarte/Raport% 202007.pdf) publicat în Monitorul Oficial nr. 631/01.10.2007. Până în anii 1987-1988, Ion Cobianu, care și-a luat pseudonimul literar Corin Bianu, a fost șeful Securității Argeș, județul de unde provine și Victor Gh. Stan, cel care l-a propulsat în Uniunea Scriitorilor. El a fost schimbat de la șefia Securitatii Argeș pentru o mai veche simpatie față de fenomenele parapsihologice care îl fac, după 1989, să devină un simpatizant total al celebrului Mudava. Evenimentele din 1989 l-au găsit pe Cobianu ca subordonat al colonelului Gheoghe Rațiu, șeful Direcției I Informații Interne, răspunzand de oamenii din Radio. A încercat să îl oprească pe Alexandru Mironov și pe alți colegi din radio să pătrundă în studio pentru a anunța victoria Revoluției. Din fericire, nu a reușit, grație curajului lui Alexandru Mironov, iar sâmbătă Mironov candidează pentru unul dintre cele patru locuri ale colegiului director al Filialei de Literatură pentru copii, tocmai împotriva lui Ion Cobianu, rebrenduit literar sub numele de Corin Bianu. 

"Atențiune, atențiune! Sunt juristul Ion Cobianu, poet, pe nume de poet Corin Bianu. Îmi asum răspunderea pentru treaba asta”

    

În 22 decembrie 1989, Ion Cobianu se îmbulzea la microfon pentru a transmite un mesaj reținut de maiorul de atunci Pavel Lică, astăzi scriitor cunoscut, ajuns coleg de filială cu fostul său ofițer de filaj. Peste ani, Pavel Lică a precizat despre Cobianu: “Nu de ce a spus, ci de ce nu a spus mi s-a făcut frică, fiindcă un reprezentant al Securitătii era atât de ambiguu și nu tranșant cum am fost eu. Dar să ascultăm înregistrarea! "Atențiune, atențiune! (Se ineacă, vocea îi este gâtuită. Punctele de suspensie din paranteze vor indica același lucru). Radio București – România (...) Dragi români, iubiți români, iubiți cetățeni ai țării noastre. Trecem printr-un moment(...)deosebit. Această acțiune a noastră(...) este o acțiune conformă(...)cu Statutul partidului care conduce țara și cu legislația tării noastre, practic este o con(...) o continuare a mitingului organizat în centrul Capitalei. Suntem cu toții aici(...) reprezentanți ai muncitorilor, ai țăranilor, ai elevilor, ai intelectualilor, ai naționalitătilor conlocuitoare. Suntem deplin conștienți că noi suntem un stat civilizat, că noi suntem un stat care întotdeauna a făcut tot ceea ce a trebuit să facă, după cum i-a dictat voința poporului său... Vă indemnăm la liniște, la ordine...Dacă-mi permiteți să recurg(...) la biografia poporului nostru. Adică la istorie. Când Dromihete a fost atacat, a pus doi câini să se lupte între ei. Când a adus lupul, câinii nu s-au mai luptat între ei, s-au luptat cu lupul. Vă rog să rețineți acest aspect din istoria noastră, din biografia noastră a poporului nostru român. Mai multe voci: Vă rugăm să vă prezentați!  Da!(...) Sunt juristul Ion Cobianu, poet, pe nume de poet Corin Bianu. Îmi asum răspunderea pentru treaba asta”.

Corin Bianu despre ”Scenariul NATO pentru dezintegrarea României”

După 1989, Corin Bianu îi dedică o carte idolului său, bioenergeticianul, cu dosar penal înainte de 1989, Constantin Mudava, devenit candidat la președinție cu sloganul „Popor român, deschide-ți picioarele să te pătrund cu energia mea!”. Cartea se numește ”Fenomenul Mudava. Miraculoase însușiri terapeutice” și a apărut la Editură Inter CONTEMpress. Ulterior, Ion Cobianu mai scrie ”Dematerializarea parapsihologica” și, atenție,”Scenariul NATO pentru dezintegrarea României”, carte apărută în 1999. Practic, un așa zis scriitor, care susținea că NATO vrea să dezintegreze România, a fost introdus și promovat de Victor Gh. Stan în Uniunea Scriitorilor. Dar, nu știe nimeni pentru care carte a intrat Ion Cobianu în Filiala pentru copii: pentru cea cu Mudava, pentru cea în care ne pune în conflict cu partenerul strategic NATO, sau pentru cea cu Isus? Nu se știe nici care au fost cronicile literare invocate, pentru a se întocmi (după regulament) dosarul de primire în Uniune. Potrivit surselor noastre, acest aspect contează mai puțin, pentru că Victor Gh. Stan se poartă în filială ca și cum ar fi o feudă moștenită de la părinți. 

La vremuri noi, tot noi!

Cert este că, datorită lui Victor Gh. Stan, Ion Cobianu, alias Corin Bianu, își va încasa, liniștit, indemnizația de 50 % la pensie, că doar acum este coleg cu Nicolae Manolescu, Ana Blandiana sau alți scriitori care au avut de suferit de pe urma colegilor domnului Ion Cobianu. Potrivit surselor noastre, Corin Bianu nu are regrete pentru activitatea de la Direcția I a Securității și, din postura de membru al Filialei pentru copii a Uniunii Scriitorilor, va candida, sambătă, 28 aprile 2018, la propunerea lui Victor Gh.Stan, la o funcție de conducere în filială. Adică, la vremuri noi, tot noi!


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-04-26Parerea ta...

TARA NELUSTRATA
27 Apr 2018

ROMANICA NELUSTRATA: TORTIONARII SI SECURISTII NESIMTITE VESNIC INDEXTE, CIVILII COTIZARE MARE, MUNC CU CEL PUTIN 10 ANI MAI MULT SI PENSII MIZERABILE!
TREZIE
27 Apr 2018

Toti cei care au participat in parodia de proces din Targovise, 25.12.1989 trebuie sa raspunda! Au fost instrumentele lui Ion Iliescu si dupa 1990 sunt recompensati drept recunostinta prin functii, pozotii cheie si venituri si indemnizatii speciale nesimtit de mari!!!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine