2020-02-26 22:35

INCREDIBIL. Senatorii insistă ca Bădălău să aibă și el o Insulă Belina a sa, în Giurgiu

 |  12:29
INCREDIBIL. Senatorii insistă ca Bădălău să aibă și el o Insulă Belina a sa, în Giurgiu

Ceea ce s-a întâmplat miercuri seară la Senat pare desprins dintr-un film cu gangsteri. Săptămâna trecută, plenul Senatului a decis aprobarea tacită, până pe 10 mai 2018, a proiectului legislativ inițiat, surprinzător, de senatorul PSD de Constanța, Liviu Tit Brăiloiu, privind “transmiterea unor imobile din domeniul public al statului și din administrarea “Apelor Române”- Direcția Apelor Argeș-Vedea, în domeniul public al județului Giurgiu și în administrarea Consiliului Județean Giurgiu”.

Practic, senatorul constănțean dorește trecerea “Lacului de acumulare Grădinari, inclusiv digurile de contur Zorile și Podișoru, pârâului Valea Ilfovăț și a barajului Grădinari” - în vederea realizării unui proiect “Spațiu de pescuit și agrement” -, de la Administrația Natională “Apele Române”, la Consiliul Județean Giurgiu, unde președinte este Marian Mina, finul baronului PSD de Giurgiu, Niculae Bădălău. Însă, miercuri, senatorii au decis prelungirea aprobării tacite a acestui proiect până la data de 14 mai 2018, dar, atenție!, prin procedura de urgență, ceea ce a generat suspiciuni mari în rândul unor parlamentari privind adoptarea acestui proiect legislativ cu dedicație, care seamănă izbitor cu celebrul caz Belina. 

 

 Sarabanda ilegalităților

 

Potrivit informațiilor noastre, graba cu care se dorește adoptarera tacită a acestui proiect legislative, inițiat de către senatorul Liviu Brăiloiu, ascunde interesul enorm al senatorului PSD de Giurgiu, Niculae Bădălău, pentru controlarea zonei de agrement aferentă acestor lacuri de pescuit, care fac parte din Lacul de acumulare Grădinari.

Practic, Bădălău vrea să aibă și el o insulă Belina a sa, așa cum este cea din Teleorman, controlată de Liviu Dragnea. Numai că disperarea lui Bădălău pentru a prelua controlul acestei zone are la bază o sarabandă de ilegalități, inclusiv prin încălcarea Constituției.

În primul rând, nu este motivată procedura de urgență, adică de ce este necesar ca acest proiect să treacă prin aprobare tacită.

În al doilea rând, Guvernul nu a avizat această inițiativă parlamentară. Însă, ceea ce este extrem de grav, nici măcar Consiliul Județean Giurgiu, condus de Marian Mina, nu a solicitat vreodată “transmiterea unor imobile din domeniul public al statului și din administrarea “Apelor Române”- Direcția Apelor Argeș-Vedea, în domeniul public al județului Giurgiu și în administrarea Consiliului Județean Giurgiu”.

Mai mult, Comisia pentru mediu a Senatului a dat aviz negativ (vezi documentul în facsimil), iar cea pentru administrație publică și organizarea teritoriului a adoptat un raport de respingere (vezi documentul în facsimil). În plus, mai trebuie precizat că, în prezent, luciul de apă din zonele menționate în proiectul inițiat de senatorul PSD de Constanța este concesionat către mai multe persoane fizice și juridice, iar contractele sunt în derulare. Practic, se poate constata că această initiativă legislativă este trasă la indigo după cazul transferului Insulei Belina din Teleorman, iar Bădălău, prin intermediul colegului său de partid, Liviu Brăiloiu, dorește ca parlamentării să-i dea și lui dreptul să aibă o Belina a sa, în Giurgiu.

Până pe 14 mai 2018, senatorii mai pot respinge acest proiect legislative, oricum Camera Deputaților fiind forul decizional.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-05-03

Documente:Parerea ta...

MAFIA TELE-MORMAN
03 Mai 2018

in spate pe panourile de acolo in loc de PNL-PSD-USL sa scrie MAFIA bolsevica FSN-Iliescu
ANONIM
03 Mai 2018

Mafie tiganeasca bolsevica cu permisiunea diverselor creaturi hraparete ce au venit sa ia trup pt ca cunosteau deja scenariul
ANONIMUS
04 Mai 2018

TIGANUL NEEDUCAT BRAILOIU VREA SA I-SI GRABEASCA INTRAREA LA JILAVA ???
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine