2019-10-19 15:25

INCREDIBIL. Ultimii doi directori generali de la Romsilva au devenit consilieri ai actualului director general de la…Romsilva

 |  12:27
INCREDIBIL. Ultimii doi directori generali de la Romsilva au devenit consilieri ai actualului director general de la…Romsilva

Noul director general interimar al Regiei Naționale a Pădurilor- Romsilva, Gheorghe Mihăilescu, susținut și promovat pe acest post de PSD Vâlcea, a luat recent o decizie controversată, care i-a surprins pe toți specialiștii din silvicultură.

El a decis să aibă doi consilieri cu „greutate”, în persoana ultimilor directori generali ai regiei, pesedistul Adam Crăciunescu și tehnocratul lui Cioloș, Dragoș Ciprian Pahonțu. “Ei sunt consilieri de regie, nu consilierii mei personali, iar pe Pahonțu am fost obligat de lege să-l pun consilier pentru că înainte de ajunge director general a fost consilier de regie”, a precizat Gheorghe Mihăilescu pentru PUTEREA. Ce o însemna, însă, consilier de regie, atâta timp cât în ștatul de funcții al RNP nu există un asemenea post?! În schimb, noul director general al RNP n-a spus de ce l-a adus consilier pe controversatul Adam Crăciunescu. Poate pentru faptul că ambii sunt născuți și crescuți în județul Vâlcea. Sau poate pentru că anul trecut, Adam Craciunescu a înființat o firmă la Râmnicu Vâlcea, pe strada Mihai Eminescu, nr.39, denumită Carpatina Forest SRL, care, surpriză!, are ca obiect de activitate tocmai “exploatarea și transportul masei lemnoase”.

Practic, acum, Adam Crăciunescu îl consiliază pe Gheorghe Mihăilescu, iar firma acestuia se ocupă cu “exploatarea și transportul masei lemnoase”, adică este cam …incompatibil. În anul 2015, Adam Crăciunescu a fost trimis în judecată de DNA în dosarul retrocedării ilegale de păduri din zona Moldovei - 43.000 de hectare, cu o valoare de 300.000.000 de euro, alături de Viorel Hrebenciuc, dar, anul acesta, a fost achitat de ÎCCJ. De asemenea, trebuie precizat că Adam Crăciunescu a fost prieten la cataramă cu Ilie Sârbu, socrul lui Victor Ponta, iar europarlamentarul PSD, Maria Grapini, l-a cununat pe fiul lui Crăciunescu. Practic, cei doi foști directori generali, Pahonțu și Crăciunescu, au fost câțiva ani vătafii Romsilva, iar acum au ajuns să stea la ușa actualului vătaf șef al pădurilor românești, dar poate cu remunerație de director general! De ce oare?  


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-12-04Parerea ta...

ANONIM
04 Dec 2018

ASA FUNCTIONEAZA SISTEMUL MAFIOT DIN ROMANIA DATORITA CARUIA ROMANIA A FOST DESPADURITA..............
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray