2019-10-14 21:07

INCREDIBIL. Un secretar de stat de la Ministerul Cercetării a uitat să reprezinte România în Comisia Mixtă cu Japonia, de la Tokio

 |  21:15
INCREDIBIL. Un secretar de stat de la Ministerul Cercetării a uitat să reprezinte România în Comisia Mixtă cu Japonia, de la Tokio

La sfârșitul lunii martie 2018, țara noastră a participat, prin intermediul Ministerului Cercetării și Inovării, la Comisia Mixtă România-Japonia, de la Tokio.

Dar, din cauza unei situații incredibile, România a compromis relațiile dintre cele două state și autoritățile s-au făcut de râs din cauza unui secretar de stat de la Ministerului Cercetării și Inovării. Delegația țării noastre trebuia să fie condusă de Ciprian Preda, secretar de stat la respectivul minister, dar până la urmă a fost condusă de către Viorel Vulturescu, director Direcția Relații Internaționale și Europene din cadrul acestui minister. De ce? Pentru că secretarul de stat Ciprian Preda a uitat să ajungă la aeroport. Practic, delegația  României, din care au mai făcut parte acad. Nicolae Zamfir, director general IFIN-HH și coordonator al ELI-NP, K.A. Tanaka, director științific al ELI-NP și Constantin Ionescu, director general al INCD pentru Fizică Pămantului, a trebuit să plece către Tokio fără secretarul de stat Ciprian Preda, pentru simplul fapt că acesta a uitat să ajungă la aeroport. Astfel că, la Comisia Mixtă România-Japonia, de la Tokio, țara noastră, în loc să fie reprezentată la nivel de secretar de stat, a fost reprezentată la nivel de director general. Când și-a dat seama de prostia făcută, și ca să se justifice în fața ministrului Cercetării, Ciprian Preda a intrat în concediu medical. Incredibil, dar adevărat!

Comunicatul Ministerului Cercetării și Inovării, postat pe site, spune totul despre importanţa acțiunii de la Tokio. „La întâlnirea dintre cele două delegații a participat și doamna Tatiana Iosiper, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al României în Japonia, ambasadă de al cărei sprijin consistent am beneficiat. Prezentarea infrastructurii ELI-NP, oportunitătile de colaborare între Japonia și România în domeniile acoperite de ELI, prezentarea proiectului DANUBIUS-RI, precum și prezentarea de politici și instituții responsabile cu știința, cercetarea-dezvoltarea și inovarea în Japonia și România, constituie principalele subiecte pe agenda Comisiei. Pe 30 martie a fost, de asemenea, organizat un eveniment științific la universitatea din Osaka, unde a fost prezentat potențialul de cooperare al proiectului ELI-NP, Extreme Light Infrastructure Nuclear Physics, cea mai avansată infrastructură de cercetare din lume care se va axa pe studiul fizicii fotonucleare și aplicații ale acesteia”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-09-24Parerea ta...

TRADATORI DE TARA
23 Sep 2018

URA , SABOTAJ PE FATA , FATA DE TARA . BRAVO SI LA MAI MULTE
A UITAT?!
25 Sep 2018

la ce față de BELI-BOU are, nici paznic la oi în locul câinelui nu l-aș pune! Dacă-i așa UITUC, cum dracu nu uită să-și ridice salariul, lună de lună? Atunci îi revine mintea la locul ei?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray