2020-01-26 02:45

INCREDIBIL.Directorului general de la ROMARM i s-a interzis accesul la informații clasificate

 |  08:52
INCREDIBIL.Directorului general de la ROMARM i s-a interzis accesul la informații clasificate

La începutul lunii februarie a acestui an, ministrul Economiei, baronul PSD de Giurgiu Niculae Bădălău, îl numea ca director general al Companiei Naționale Romarm SA pe Claudiu Cucu, un pensionar militar din Craiova, susținut și garantat de cuplul Olguța Vasilescu - Claudiu Manda.

El venea la Romarm din postura de consilier al secretarului de stat, de la aceea vreme, Andrei Ignat, de asemenea tot craiovean, care era șeful Departamentului pentru Armament din MApN. Înainte de a fi pus șef la Romarm, companie care are în subordine nu mai puțin de 16 fabrici de armament, acesta nu a ocupat vreo funcție de conducere, din moment ce pensia sa din 2016 era de numai 1.900 de lei pe lună, majorată în 2018 până la 3.600 de lei lunar. Practic, Claudiu Cucu nu avea niciun fel de experientă managerială, singurele sale funcții fiind cele de președinte al Asociației Centrul de Formare Profesională Craiova, al Asociației Tir Sportiv Oltenia și al Asociației de Pescuit Sportiv Craiova. Însă, marea surpriză privindu-l pe directorul general de la Romarm a venit în urmă cu câteva zile de la Oficiul Registrului Național al Informațiilor Secrete de Stat (ORNISS). Instituția condusă de directorul Dragoș Petrescu, care exercită atribuții de reglementare, autorizare, evidenţă și control în domeniul protecției informațiilor clasificate, a comunicat Romarm și Ministerului Economiei faptul că directorului general Claudiu Cucu nu i se poate acorda certificatul de securitate și nici autorizația de acces la informații clasificate.

Practic, după 10 luni de verificări și paraverificări, omul tandemului Manda-Vasilescu, impus de Bădălău la șefia Romarm, nu are şi nu va avea acces la informații clasificate, deși conduce compania care se ocupă de industria de armament a României. De ce? Doar cei de la ORNISS știu care sunt motivele pentru care Claudiu Cucu nu a primit OK-ul pentru a avea acces la informații clasificate. Să fii directorul general peste întreaga industrie de armament a României și să nu ai acces la informații clasificate înseamnă că există serioase probleme în CV-ul tău. Trebuie precizat că, potrivit legislației în vigoare, în vederea eliberării certificatelor de securitate/autorizaţiilor de acces conducătorul unității solicită ORNISS în scris (HG nr. 585/2002, Anexa nr.14) efectuarea verificărilor de securitate asupra persoanelor care urmează să aibă acces la informații secrete de stat. Solicitările privind efectuarea verificărilor de securitate în vederea avizării eliberării certificatelor de securitate/autorizațiilor de acces la informații secrete de stat se vor face în funcție de nivelul de secretizare al informațiilor la care persoanele urmează să obtină acces în virtutea sarcinilor de serviciu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-10-30Parerea ta...

ORNISS
30 Oct 2019

ALOOOOO, ORNISSUL, NU CUMVA MIROASE A SMECHERIE TREABA ASTA CU AVIZUL? PAI DACA VREI SA SCAPI DE CINEVA SAU SA NU OCUPE VREUN POST BUN, HOPA NENEA PETRESCU NU- I DA AVIZUL. NISTE DERBEDEI DE PE VREMEA LUI NASTASE AU FACUT DIN LEGEA ASTA CU AVIZUL ORNISS O POSIBILITATE DE A SCAPA DE CINEVA PRIN NEACORDARE DE AVIZ.SI DACA INTREBI DE CE NU SE ACORDA AVIZUL, PARDON, E SECRET. ORDINARILOR. ACEST ORNISS INTRA CU PICIOARELE IN VIATA TA SI TI- O DISTRUGE FARA SA STII CE AI FACUT. DE FAPT INTERESUL LOR E SA SCAPE DE TINE SUB ACEST AVIZ NEGATIV. BESTII ORDINARE CE SUNTETI. MIZERABILI.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine