2020-08-04 19:20

INCREDIBIL.Ministerul Agriculturii nu a avut până acum atribuții legale în combaterea și monitorizarea pestei porcine africane

 |  13:26
INCREDIBIL.Ministerul Agriculturii nu a avut până acum atribuții legale în combaterea și monitorizarea pestei porcine africane

Numărul focarelor de pestă porcină africană crește de la o zi la alta, dar, din păcate, măsurile dispuse de guvernul Dăncilă au fost tardive și cu eficiență extrem de redusă.

Dar, un lucru este cert: Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), condus de către pensionarul Petre Daea, nu a avut până luni nicio atribuiție legală în monitorizarea și combatarea pestei porcine africane. Prin Hotărârea de Guvern nr.785 din 4 octombrie 2018, publicată în Monitorul Oficial nr.849/2018 din 8 octombrie 2018, s-a modificat articolul 3, literă f a Hotărârea nr. 30 din 18 ianuarie 2017 privind organizarea și funcționarea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, precum și pentru modificarea art. 6 alin. (6) din Hotărarea Guvernului nr. 1186/2014 privind organizarea și funcționarea Autoritătii pentru Administrarea Sistemului Național Antigrindină și de Creștere a Precipitațiilor.

Această hotărâre prevede că instituția condusă de Petre Daea “inițiază, elaborează și promovează în vederea adoptării proiecte de acte normative în domeniile sale de activitate”. Hotărârea de luni, semnată de Viorica Dăncilă și contrasemnată de secretarul de stat din MADR, Dănuț Alexandru Potor, și de  ministrul Finanțelor Publice, Eugen Orlando Teodorovici, stabilește atribuțiile MADR în combaterea pestei porcine africane. Modificarea publicată luni în Monitorul Oficial prevede că MADR “elaboreazălegislație pentru stabilirea și dimensionarea tipurilor de exploatații de animale din România, astfel încât măsurile de control pentru pesta porcină africană în România să poată fi aplicate, și asigură finanțarea activităților desfășurate de personalul ministerului și al structurilor subordinate în sprijinul autorităților și instituțiilor publice care au ca atribuții monitorizarea și combaterea pestei porcine africane”.

Practic, până luni, Ministrul Agriculturii nu a avut nicio atribuție legală privind monitorizarea și combaterea pestei africane și toate finanțările privind activitățile desfășurate de personalul ministerului și al structurilor subordonate au fost fără acoperire legală. Incredibil, dar adevărat! 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-10-09Parerea ta...

ANONIM
10 Oct 2018

Nu răspunde nimeni ? Prinde ,, orbul " CARE-i ochii !!!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz