2019-07-22 23:34

INDREDIBIL.Pentru conducerea IGSU, restaurantul familiei BĂDĂLĂU din Bolintin Vale nu există, deși funcționează de ani de zile

 |  10:13
INDREDIBIL.Pentru conducerea IGSU, restaurantul familiei BĂDĂLĂU din Bolintin Vale nu există, deși funcționează de ani de zile

În ultimii ani, un restaurant din orașul giurgiuvean Bolintin Vale, unde s-au organizat petreceri de pomină de care s-a auzit în întreaga țară, a devenit locul favorit de întâlnire al primarilor PSD din județ cu baronul Niculae Bădălău.

Ultima mare paranghelie a fost în urmă cu câteva săptămâni, când un manelist, fin al baronului Bădălău a cântat o manea cu dedicaţie pentru senatorul PSD, prin care erau jigniți grolosan românii din Diaspora. Cu toate că în acest restaurant, denumit „Saga” și controlat de familia lui Bădălău, au loc aproape săptămânal petreceri și nunți cu peste 200 de persoane, Inspetoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) susține că acest local nu există și, ca  atare, „nu necesită aviz/autorizație  de securitatea la incendiu conform HGR nr.571/2016.”.

 

IGSU: Restaurantul familiei Bădălău nu deține aviz/autorizație de securitate la incendiu

 

PUTEREA a solicitat recent inspectorului general al IGSU, Dan Paul Iamandi, în baza Legii nr.544/2001, să ne lămurească dacă patru locații din orașul Bolintin Vale, printre care și restaurantul Saga, amplasat pe strada Republicii nr. 1A, dețin „aviz/autorizație de securitatea la incendiu conform HGR nr.571/2016””. Răspunsul IGSU a fost unul incredibil: „Obiectivele nu dețin aviz/autorizație de securitate la incendiu”. De fapt, conducerea IGSU a transmis acest răspuns bazându-se pe informațiile eronate și trunchiate transmise de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Vlaşca” din județul Giurgiu. 

Prin adresa din 20.06.2018, Inspectoratul pentru Situații de Urgentă „Vlaşca” al județului Giurgiu transmite către IGSU că pe “Str Republicii nr. 1A, oraș Bolintin Vale, județul Giurgiu” se află un „spațiu comercial deținut de SC ALCHIV SRL, cu regim de înălțime parter. Ac=50 mp, ce nu necesită aviz/autorizație  de securitatea la incendiu conform  HGR nr.571/2016”. Deci, restaurantul Saga, controlat de familia Bădălău, nu există, fapt pentru care, în opinia IGSU, „obiectivul nu deține aviz/autorizație de securitate la incendiu”. Adresa este semnată de către prim adjunctul inspectorului șef al Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Vlaşca”, al județului Giurgiu, maior ing. Covaci Radu, care și caresemneaza în locul inspectorului șef, colonel ing Apostol Emil. Răspunsul imaiorului Radu Covaci se bazează pe o adresă a primarului PSD al orașului Bolintin Vale, Daniel Trăistaru. Acesta precizează prin adresa din 15.06.2018 transmisă către Inspectoratul pentru Situații de Urgentă „Vlaşca”, înregistrată la ISU Vlaşca pe data 21.06.2018, că „pe strada Republicii nr. 1A” se află un  „imobil spațiu comercial, proprietatea numitul Chiva Alexandru, unde funcționează SC ALCHIV SRL, cu o suprafață construită a clădirii de 50 mp”. Practic, restaurantul controlat de familia Bădălău nu există în evidențele Primăriei Bolintin Vale și nici în cele ale IGSU.

 

 IGSU dezinformat, în scris, de ISU „Vlaşca” Giurgiu

 

Aceste răspunsuri ale IGSU, ISU Vlaşca și Primăriei Bolintin Vale demonstrează că instituțiile au ascuns existența restaurantului controlat de familia Bădălău, ceea ce arată că acesta funcționează practic ilegal. Mai mult, ca să dea o tentă de legalitate și o notă oficială solicitării către PUTEREA, Inspectoratul pentru Situații de Urgenţă „Vlaşca” al județului Giurgiu a dezinformat conducerea IGSU prin răspunsul transmis, dar, în același timp, s-a demonstrat că a mușamalizat funcționarea ilegală al localului. Cum? Foarte simplu, prin încurcarea adreselor de răspuns. Astfel, Primăria Bolintin Vale transmite către ISU Vlaşca, la data de 15.06.2018, că la adresa din str. Republicii nr.1A există un spațiu comercial de 50 mp, pe o proprietate deținută de o persoană fizică. Însă, răspunsul Primăriei Bolintin Vale este înregistrat la ISU Vlașca pe data de 21.06.2018. Dar, atenție, cu o zi înainte de a se înregistra răspunsul de la Primăria Bolintin Vale, adică pe 20.06.2018, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Vlașca” al județului Giurgiu transmite în scris către conducerea IGSU că, pe „Str. Republicii nr. 1A, oraș Bolintin Vale, județul Giurgiu” există un „spaţiu comercial deținut de SC ALCHIV SRL, cu regim de înălțime parter. Ac=50 mp, ce nu necesită aviz/autorizație de securitate la incendiu conform HGR nr.571/2016”. Practic, înainte să primească răspunsul de la Primăria Bolintin Vale, ISU Vlaşca anunța conducerea IGSU că nu există nici un restaurant la acea adresă, ci un spațiu comercial de 50 mp deținut de o firmă din localitate. Adică, dezinformare și mușamalizare ieftină, doar ca să ascundă existența restaurantului controlat de familia Bădălău.

 

 „Restaurantul Saga - amplasat în centrul civic al orașului Bolintin Vale”

 

Pe rețelele de socializare, există o mulțime de prezentări ale restaurantului Saga-Bolintin Vale, situat pe Strada Republicii Nr. 1A (27,55 km). „ Dacă vreodată vă poartă pașii în orașul Bolintin Vale din județul Giurgiu, fie că ați vizitat Mănăstirea Buna Vestire, care a fost ctitorită de Pilea logofătul în timpul domniei lui Mircea cel Bătrân, fie pentru că vreți să vedeți pe unde s-au desfășurat evenimente istorice deosebite din timpul domniei lui Mihai Viteazu, care și-a amplasat una din taberele sale între Ogrezeni, Malu-Spart și Bolintin, sau din 1821, când Tudor Vladimirescu a dat proclamația de la Bolintin, sau vreți să cunoașteți localitatea în care s-a născut poetul Dimitrie Bolintineanu, nu ezitați să vă opriți pentru a servi un prânz delicios la Restaurantul SAGA amplasat în centrul civic al orașului. Personalul foarte amabil vă va pune la dispoziție într-un ambient prietenos, un meniu tradițional românesc din care se remarcă tigaia picantă cu carne de pui și plăcintă cu brânză dulce coaptă în vas de lut. Totul este curat, timpii de așteptare sunt rezonabili, nu este nimic strident sonor”, se menționează într-una din prezentările localului de pe rețelele de socializare. Numai cei care conduc IGSU, ISU Vlaşca și Primăria Bolintin Vale nu recunosc că pe strada Republicii la nr.1A există restaurantul controlat de familia Bădălău, unde au loc trecvent nunți și petreceri cu peste 200 de invitați! Incredibil, dar adevărat! Dar nu trebuie uitat că o mână spală pe cealaltă, adică IGSU pe cea a ISU Vlaşca, și ambele fața, adică pe baronul PSD de Giurgiu, Niculae Bădălău. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-09-13

Mai multe imagini:
INDREDIBIL.Pentru conducerea IGSU, restaurantul familiei BĂDĂLĂU din Bolintin Vale nu există, deși funcționează de ani de zile
zoom
INDREDIBIL.Pentru conducerea IGSU, restaurantul familiei BĂDĂLĂU din Bolintin Vale nu există, deși funcționează de ani de zile
zoom
Parerea ta...

FREACA MENTA
13 Sep 2018

HA , HA , DUPA ATATIA ANI ??????
RWGRGRG
13 Sep 2018

Balosin ii stia pe astia (Badalau, Cristescu) de cand erau mici, erau toti parte din reteaua securista din zona (o zona foarte interesanta, unde locuiau multi soferi internationali din vremea comunismului, adica securisti consacrati!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


loading...


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray