2020-07-04 16:09

Înecată într-un lac de acumulare: Adolescenta dispărută în Munţii Retezat, găsită moartă

 |  22:29
Înecată într-un lac de acumulare: Adolescenta dispărută în Munţii Retezat, găsită moartă

Ionuţ Mureşan

Daliana Rădoi, fata de 14 ani care a dispărut acum o lună dintr-o tabără organizată în Munţii Retezat, a fost găsită moartă, duminică, în apele unui lac de acumulare, de către doi pescari.

Cele două persoane au alertat poliţia oraşului Haţeg cu privire la existenţa unui cadavru, care plutea în lacul de acumulare din zona denumită Lăpuşnicul Mare. Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului şi au stabilit că este vorba despre Daliana Rădoi. Cadavrul nu prezenta urme vizibile de violenţă, iar identificarea a fost făcută după haine. Timp de mai multe zile, adolescenta dispărută a fost căutată de sute de poliţişti, salvamontişti, alpinişti, jandarmi, pădurari, rangeri, pompieri, scafandri şi voluntari. La operaţiunile de căutare echipele de salvare au folosit câini special dresaţi pentru găsirea persoanelor dispărute, un elicopter care a survolat zona, un sonar cu care a fost scanat fundul lacului Gura Apei şi un aparat de zbor fără pilot la bord, ghidat de la distanţă, care a ajuns în zone greu accesibile. De asemenea, poliţiştii au audiat toţi tinerii şi însoţitorii care au făcut parte din tabăra de unde a dispărut fata, turiştii care au văzut-o pe drum, familia şi cunoscuţii şi au distribuit pliante cu fotografia fetei în oraşele din apropiere, în special în gări şi autogări, în speranţa că va fi recunoscută de cineva.

Copil instituţionalizat

Adolescenta de 14 ani, Daliana Rădoi, a dispărut în 20 august, când mergea, alături de un grup de copii, într-o drumeţie spre Lacul Bucura din Munţii Retezat. Fata era instituţionalizată în centrul de plasament din Lupeni şi plecase într-o tabără de vară organizată de preotul parohiei Bărbăteni Lupeni, Cristian Olaru. Reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Hunedoara spuneau că fata nu are probleme de sănătate, nu este un „copil problemă”, a terminat clasa a VII-a cu media 10 la purtare, şi nu a lipsit niciodată nemotivat din centrul de plasament. Fata, care provine din Aninoasa, a intrat în grija statului în condiţiile în care mama sa este bolnavă, iar tatăl copilei nu este cunoscut. Astfel, adolescenta a locuit în apartamente familiale şi mai apoi într-un centru de plasament la Lupeni.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-09-14Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz