2020-02-18 00:42

Inspecţia Judiciară a CSM declanşează verificările privind „scurgerea” către presă a referatului pentru arestare

 |  19:52
Inspecţia Judiciară a CSM declanşează verificările privind „scurgerea” către presă a referatului pentru arestare

Inspecţiajudiciară a Consiliului Superior al Magistraturii a înregistrat, ieri,plângerea făcută de avocatul şoferului lui Sorin Ovidiu Vântu, AlexandruStoian, împotriva procurorului-şef Marius Iacob de la Parchetul instanţeisupreme pe care îl acuză că a difuzat informaţii presei.

AvocatulAlexandru Chiciu, care îl reprezintă pe Alexandru Stoian, a anunţat, marţi, căa transmis prin poştă o plângere la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM)împotriva şefului Secţiei Urmărire Penală şi Criminalistică a Parchetului de pelângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Marius Iacob, acuzându-l că a datinformaţii din dosar presei în cazul în care este arestat clientul său, alăturide omul de afaceri Sorin Ovidiu Vântu. În faţa instanţei TribunaluluiBucureşti, Alexandru Stoian a fost reprezentat de avocatul Gheorghe Moroianu,între timp familia aghiotantului lui Vântu angajându-l pe Alexandru Chiciu.

Înseara reţinerii lui Sorin Ovidiu Vântu, a lui Octavian Ţurcanu şi a luiAlexandru Stoian referatul procurorilor cu propunerea de arestare a celor trei,ce urma a fi înaintat judecătorilor Tribunalului Bucureşti a intrat în posesiajurnaliştilor. Astfel, acuzaţiile procurorilor şi transcrierile convorbirilortelefonice, aşa cum erau reproduse în referat au ajuns în atenţia opinieipublice, dar şi a magistraţilor, înainte de începerea dezbaterilor privindcererea de arestare formulată de procurorii Parchetului General. Probele şiinterceptările menţionate de anchetatori în cadrul referatului au fostcomentate pe larg în cadrul unor emisiuni televizate.

AvocatulAlexandru Chiciu reclamă, astfel, faptul că un act dintr-un dosar aflat în fazaurmăririi penale a fost făcut public înainte ca o instanţă să se pronunţeasupra sa, dar acuzaţia potrivit căreia procurorul-şef Marius Iacob a furnizatpresei acest document nu poate fi dovedită. Cert este că o anchetă internă afost deja declanşată la nivelul Parchetului General pentru a se stabili cine seface vinovat de acest incident.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-08-24Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine