2020-04-10 06:15

Internele au cumpărat carne de pui de 1 milion de lei pentru hotelurile de vacanţă

 |  18:26
Internele au cumpărat carne de pui de 1 milion de lei pentru hotelurile de vacanţă

Peste un milion de lei noi a cheltuit MinisterulAdministraţiei şi Internelor pentru carnea de pui care a intrat în frigiderelehotelurilor care se află în subordinea instituţiei conduse dedemocrat-liberalul Vasil Blaga. Achiziţia a avut loc la începutul verii şi seadaugă cărnii de vită, berii şi prăjiturilor achiziţionate din fonduri proprii,pentru a acoperi cererea turiştilor cu epoleţi de pe litoral sau de pe ValeaPrahovei. Banii au fost cheltuiţi în luna iunie, iar mărfurile achiziţionate aufost livrate de către firmele care au primit contractele în depozitelehotelurilor MAI din Bucureşti, Braşov, Predeal şi Mamaia.

Afacerea cu iz de vacanţă a fost încheiată sub formaunui accord-cadru având ca obiect furnizarea de carne de pui. Potrivitcaietului de sarcini publicat pe site-ul SEAP, lotul principal de livrare aproduselor (franco-depozitul achizitor) se află în Bucureşti, în strada Leaota,la numărul 2A, din sectorul 6. Însă carnea de pasăre achiziţionată deMinisterul Administraţiei şi Internelor a mai ajuns şi la Hotelul Excelsior dinBraşov, situat în strada Matei Basarab, la numerele 41-43, la Hotelul Turistdin Predeal, situat în strada Petru Rareş, la numărul 4, precum şi la HotelulMeridian din Mamaia, judeţul Constanţa. Valoarea totală a acestor produseachiziţionate se ridică la 846.400 de lei, fără TVA. Pentru încheierea acestui accord-cadru,Ministerul de Interne a organizat o licitaţie deschisă şi o licitaţieelectronică.

Loturi diferite, aceiaşi furnizori

Astfel, contractul-cadru s-a derulat pe opt etape,carnea contractată fiind livrată în opt loturi. La data de 14 iunie 2010,Ministerul de Interne a atribuit un contract pentru livrarea de carne de pui lalocaţia din Bucureşti către firmele Matra SRL, cu sediul în localitateaScorniceşti, Agroalim Distribution SRL, cu sediul în Bucureşti, şi Teo TrustLine SRL, cu sediul, de asemenea, în Capitală. Valoarea primului lot se ridicăla suma de 48.000 de lei, la care se adaugă contravaloarea TVA, de 11.520 de lei.

La data de 2 iunie 2010, Ministerul Administraţiei şiInternelor a încheiat un contract, pentru lotul al doilea al livrărilor deproduse, în vederea furnizării de carne de pui tot la locaţia din Bucureşti.Contractul a fost adjudecat de trei societăţi comerciale, respectiv Matra SRLScorniceşti, Agroalim Distribution SRL Bucureşti şi Avicola Slobozia SA Ialomiţa.Valoarea contractuluii se ridică la 325.000 de lei, la care se adaugă TVAaferentă, în valoare de 78.000 de lei.

În aceeaşi zi, Ministerul de Interne a atribuit şilotul al treilea al contractului, pentru furnizare de carne de pui în aceeaşilocaţie din sectorul 6 al Capitalei. Contractul a fost adjudecat de SC MatraSRL Scorniceşti, SC Agroalim Distribution SRL Bucureşti şi SC Macromex FoodService SRL Bucureşti, în schimbul sumei de 90.000 de lei, la care se adaugăvaloarea TVA de 21.600 de lei.

La data de 21 iunie 2010, Ministerul Administraţiei şiInternelor a atribuit lotul al patrulea aferent acordului-cadru, care vizafurnizarea de carne de pui către hotelurile Excelsior Braşov şi Turist Predeal.Contractul a fost adjudecat de SC Matra SRL, Agroalim Distribution SRL şiMacromex Food Service SRL. Valoarea contractului aferent acestui lot se ridicăla 26.400 de lei, la care se adaugăcontravaloarea TVA de 5.904 lei.

Al cincilea lor, care priveşte livrarea cărnii depui în aceleaşi locaţii de agrement ale Ministerului Administraţiei şi Internelordin Braşov şi Predeal, a fost atribuit de autoritatea contractantă, la data de2 iunie 2010, firmelor Matra SRL, Agroalim Distribution SRL şi Macromex FoodService SRL pentru suma de 26.000 de lei, la care se adaugă valoarea TVA de6.240 de lei.

Pe litoral s-a distribuit carne de 100.000 de euro

Ultimele trei loturi aferente contractului-cadruvizează livrarea cărnii de pui către Hotelul Meridian, din Mamaia, unde,potrivit estimărilor făcute de oficialii Ministerului Administraţiei şiInternelor, numai în această vacanţă şi-au petrecut concediul aproximativ300.000 de poliţişti sau funcţionari ai instituţiei conduse de Vasile Blaga.Lotul al şaselea a fost atribuit, la data de 2 iunie 2010, firmelor Matra SRL,Agroalim Distribution SRL şi Micros SRL Constanţa. Valoarea contractului seridică la 16.000 de lei, la care se adaugă TVA aferentă de 2.840 de lei. Celde-al şaptelea lot, care a ajuns tot la Mamaia, a fost atribuit o zi maitârziu, respectiv pe data de 3 iunie 2010, firmelor Matra SRL, AgroalimDistribution SRL şi Avicola Slobozia SA, contractul având o valoare de 195.000 delei, la care se adaugă 48.800 de lei reprezentând contravaloarea TVA.

În fine, ultimul lot pentru furnizarea de carne depasăre către depozitul Hotelului Meridian din Mamaia a fost atribuit la data de21 iunie 2010 către firmele Matra SRL, Agroalim Distribution SRL şi Gecam ComSRL Constanţa pentru suma de 120.000 de lei, la care se adaugă TVA aferentă de28.800 de lei. În total, ministerul condus de Basile Blaga a plătit, pentrufurnizarea de carne de pui în locaţiile de agrement pe care le deţine la mare şila munte, nu mai puţin de 1.049.536 de lei cu TVA inclusă, reprezentândaproximativ 250.000 de euro, din care numai 100.000 de euro reprezintăcheltuielile cu puii distribuiţi pe litoral.

Ministerul a mai organizat licitaţii pentru bere şicarne de vită, cu livrare la aceleaşi locaţii

O altăachiziţie interesantă făcută de către Ministerul Administraţiei şi Internelor,despre care ziarul “Puterea” a scris în urmă cu două săptămâni, a avut drept scop tot relaxarea angajaţilor.Relaxare care a mai scos din fondurile nebugetare ale instituţiei suma de496.215 lei fără TVA şi care constă în achiziţionarea de carne de vită pentruhotelurile MAI din staţiunile Mamaia, Predeal şi Braşov. Astfel, instituţiacondusă de Vasile Blaga a postat pe site-ul SEAP anunţul de atribuire cunumărul 89.660 din data de 21 august 2010, prin care anunţă că a încheiat uncontract, denumit accord-cadru, pentru achiziţia de carne de vită. Loculprincipal de livrare a acestor produse va fi... franco-depozitul achizitor dinBucureşti, situat pe strada Leaota, la numărul 2A, din sectorul 6, dar marfa vafi livrată şi către Hotel Excelsior din Braşov, situat în strada Matei Basarab,la numerele 41-43, către Hotel Turist din Predeal, situat în strada Petru Rareşla numărul 4, dar şi către Hotel Meridian din Mamaia. Valoarea totală finală acontractului, de aproape o jumătate de milion de lei fără TVA, a fost atribuităpe secţiuni. Astfel, pentru furnizare de antricot de vită pentru locaţia dinBucureşti, MAI a încheiat un contract în valoare de 24.840 de lei, la care seaduaugă 5.961,6 lei contravaloarea TVA, cu firma Diana SRL din Râmnicu Vâlcea.Pentru furnizarea de vrăbioară şi muşchi de vită pentru locaţia Bucureşti, MAIa încheiat cu firma Radicstar SRL, cu sediul în Ştefăneşti, un contract învaloare de 285.760 de lei, la care se adaugă contravaloarea TVA de 68.582,4lei.

Pentrufurnizarea de carne de vită în locaţiile din Braşov şi Predeal, MAI a încheiatcu firma Matra SRL, cu sediul în Scorniceşti, un contract în valoare de 14.210de lei, la care se adaugă TVA aferentă în valoare de 3.410,4 lei. Radicstar SRLva mai încasa de la MAI suma de 53.100 de lei, la care se adaugă TVA în cuantumde 12.744 de lei pentru furnizarea de vrăbrioară şi muşchi de vită la locaţiiledin Braşov şi Predeal. Pentru furnizarea de antricot de vită şi muşchi de vităla locaţia din Mamaia, Ministerul de Interne a încheiat un contract cu firmaMatra SRL, în valoare de 48.305 de lei, la care se adaugă TVA, în valoare de11.593,2 lei. În fine, MAI a încheiat, pentru furnizarea de vrăbioară lalocaţia din Mamaia, un contract cu Radicstar SRL, în valoare de 70.000 de lei,la care se adaugă TVA aferentă în valoare de 16.800 de lei. Valoarea totalăfinală a contractelor pentru carne la hotelurile MAI de la mare şi munte seridică astfel la 615.286,6 lei (aproximativ 146.497 de euro) cu TVA inclusă.

Purtătorulde cuvânt al Ministerului Administraţiei şi Internelor, Alina Ienciu, aprecizat că această sumă nu va fi virată de la bugetul de stat, ci reprezintăalocaţii financiare la un buget de protocol. Carnea de vită astfelachiziţionată va merge în hotelurile MAI de pe litoral şi de la munte, undeangajaţii instituţiei vor beneficia doar de decontarea cheltuielilor cucazarea, cheltuielile cu masa fiind suportate prin sistemul de contribuţiedescris mai sus.

Cazareaşi masa sunt, astfel, asigurate prin licitaţie, dar şi prin faptul că MAI arehoteluri în staţiuni. Mai rămânea problema băuturii, însă instituţia condusă deVasile Blaga a găsit şi pentru asta o soluţie pentru ca angajaţii să nu rămână“pe uscat”. Astfel, în luna aprilie, MAI a organizat o licitaţie pentruachiziţia de bere, pentru care a pus la bătaie 50.000 de euro. Au fostcumpărate astfel 19.000 de cutii de bere de 0,6 litri, la care se adaugă 3.600de litri de bere la vrac, numai pentru depozitul din Capitală. Au mai fostcumpărate alte 15.000 de doze de bere şi 28.600 de litri de bere la butoipentru locaţiile de la Mamaia şi Saturn, iar pentru Predeal şi Braşov, MAI acumpărat alte 6.600 de cutii de bere. La toate acestea se mai adaugă şidulciurile, constând în 12.300 kilograme de miniprăjituri, care vor costa585.480 de lei. Banii provin tot din fondul de protocol la care au contribuitcei peste 300.000 de poliţişti care se vor distra anul acesta în vacanţă.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-04-30

Mai multe imagini:
Internele au cumpărat carne de pui de 1 milion de lei pentru hotelurile de vacanţă
zoom
Internele au cumpărat carne de pui de 1 milion de lei pentru hotelurile de vacanţă
zoom
Internele au cumpărat carne de pui de 1 milion de lei pentru hotelurile de vacanţă
zoom

Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine