2020-02-28 15:07

Invitaţie la jaf. Hoţii au fugit cu un seif spărgând pereţii unei case de schimb valutar nesupravegheate video

 |  18:44
Invitaţie la jaf. Hoţii au fugit cu un seif spărgând pereţii unei case de schimb valutar nesupravegheate video

Ocasă de schimb valutar din centrul Aradului a fost prădată în noaptea desâmbătă spre duminică. Hoţii au pătruns după ce au forţat o intrare a uneigalerii de artă, aflată perete în perete cu unitatea de schimb valutar. Aici audemontat nişte pereţi de rigips şi au smuls seiful în care se aflau 39.000 delei şi au dispărut. Poliţiştii încearcă să dea de urma făptaşilor, dar le va figreu fiindcă unitatea prădată nu avea sistem de supraveghere video, aşa cum cerelegea. Seiful, în greutate de câteva sute de kilograme, a fost găsit la cincikilometri de locul spargerii, abandonat pe un câmp din comuna Vladimirescu.Bineînţeles că era gol.

Înnoaptea de sâmbătă spre duminică o casă de schimb valutar situată pe BulevardulRevoluţiei din Arad a fost jefuită. Sesizarea a fost făcută de angajatulunităţii, care este soţul patroanei. Mate Crişan, când a venit duminică laserviciu, a observat că nu mai are ce face la muncă pentru că seiful greu decâteva sute de kilograme dispăruse. A sunat-o pe soţia sa, Claudia Crişan, careeste şi administratorul societăţii, şi apoi Poliţia. La faţa locului a ajunsgrupa operativă formată din specialişti criminalişti şi ofiţeri de Poliţiejudiciară. Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Arad, Ovidiu Liber, înseiful care a fost furat din casa de schimb valutar se afla suma de 39.000 delei, iar pe parcursul nopţii de sâmbătă spre duminică sistemul de alarmă alfirmei s-a declanşat de două ori. Anchetatorii spun că agenţii firmei de pază,care avea contract cu societatea care deţine casa de schimb valutar, s-audeplasat de două ori la faţa locului, respectiv la ora 1.00 şi în jurul orei3.00, pentru a verifica motivul pentru care s-a declanşat alarma silenţioasă. "Agenţiide pază au verificat de două ori uşa de la intrarea în casa de schimb valutarşi au constatat că nu există urme de intrare prin efracţie, astfel că au plecatde la faţa locului", a spus purtătorul de cuvânt al IPJ Arad.

Au pătruns pringaleria de artă

Echipade cercetare la faţa locului a observat că hoţii nu au forţat intrareaprincipală de la unitatea de schimb valutar. Ei au ales o variantă mai greoaie,dar cu mai multe şanse să nu fie descoperiţi. Au forţat intrarea de la ogalerie de artă aflată perete în perete cu casa de schimb şi care avea uşa deacces din termopan, pe o stradă laterală. Apoi au demontat nişte bucăţi dinperetele despărţitor, din rigips, şi, astfel, au pătruns nestingheriţi. Aici auscotocit prin sertare şi au smuls seiful fixat în perete şi au dispărut.

Înjurul prânzului, în urma operaţiunilor de scotocire desfăşurate de poliţişti cusprijinul informaţiilor furnizate de DGIPI, oamenii legii au găsit la margineacomunei Vladimirescu un seif care era spart şi gol. Anchetatorii urmează săstabilească dacă este vorba de seiful care a fost furat, în noaptea de sâmbătăspre duminică, dintr-o casă de schimb valutar din municipiul Arad.

Angajaţiicasei de schimb valutar au fost audiaţi pe parcusul zilei de duminică. Sursejudiciare afirma că este destul de greu să îi prindă pe făptaşi fiindcăunitatea de schimb valutar nu avea sistem de supraveghere video, aşa cum cerelegea, şi, în plus, se pare că hoţii au avut informaţii din interior fiindcă semutaseră de mai puţin de o lună în noul spaţiu care era încă în curs deamenajare.

Patru jafuri la Arad în şase luni

Mai multe jafuri au avut loc în ultimele şase luni înArad. Cea mai mare lovitură a fost dată pe 14 mai, când sucursala unei bănci afost prădată, hoţii reuşind să plece cu 15.000 de lei. Pe 20 februarie, o casăde schimb din Arad a fost jefuită, hoţul reuşind să plece cu 4.000 de euro şiun milion de forinţi. Angajatul casei a fost ameninţatîn momentul în carese pregătea să deschidă punctul de lucru. Pe 14 mai, două persoane au jefuit înplină zi o sucursală bancară. Cei doi indivizi aveau feţele acoperite. Ei auintrat în având asupra lor un spray paralizant şi un pistol şi i-au ameninţat pe ceipatru angajaţi ai sucursalei. Una dintre casiere le-a dat 15.000 de lei, iarcei doi s-au făcut apoi nevăzuţi. Un alt jaf a avut loc pe 17 iunie, la o casăde amanet din oraş. Un bărbat mascat a ameninţat casiera cu un cuţit, reuşindsă fure 11.000 de lei şi două telefoane mobile. Agenţii firmei de pază au ajunsrapid la faţa locului, însă bărbatul reuşise să dispară.Pe 26 iulie, unalt bărbat a încercat să jefuiască o casă de valutar. Având asuprasa un obiect care semăna cu o armă şi o cutie în care susţinea ca este o bombă,bărbatul i-a cerut angajatei toţi banii. Aceasta a apăsat butonul de panică,iar individul a fugit fără nici un ban.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-01-12

Mai multe imagini:
Invitaţie la jaf. Hoţii au fugit cu un seif spărgând pereţii unei case de schimb valutar nesupravegheate video
zoom
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine