2019-10-22 09:05

Ion ILIESCU, pe cale să fie UMILIT. Ce i se pregătește fostului preşedinte al României

 |  20:06
Ion ILIESCU, pe cale să fie UMILIT. Ce i se pregătește fostului preşedinte al României

Consilierul Răzvan Timofciuc, membru al Partidului Naţional Liberal, solicită retragerea titlului de cetăţean de onoare al municipiului Iași acordat în 2000 fostului preşedinte al României, Ion Iliescu.

'Astăzi, la 27 ani de la evenimentele violente din Bucureşti cunoscute sub numele de Mineriada din 13-15 iunie 1990, Ion Iliescu a fost trimis în judecată pentru crime împotriva umanităţii. Patru români au murit şi 1.269 persoane au fost rănite sau arestate fără motiv din cauza ordinelor date de Ion Iliescu în calitate de preşedinte al Consiliului Provizoriu de Uniune Naţională şi preşedinte ales al României şi acoliţii săi. În aceste condiţii, solicit, în calitate de consilier local, retragerea titlului de cetăţean de onoare al Iaşiului acordat acestuia în 2000', afirmă Timofciuc într-un comunicat transmis redacției STIRIPESURSE.RO.

Alesul local liberal este de părere că 'această distincţie, care ar trebui să reflecte probitatea morală şi integritatea unor personalităţi care s-au remarcat prin implicare în sprijinirea Iaşiului, este incompatibilă cu situaţia juridică actuală a fostului preşedinte'.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-06-14Parerea ta...

CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
13 Iun 2017

ha ha..gandire de doi bani// Pai in anul 2000 mineriadele(multiple) erau arhi-cunoscute...De ce i-ati dat "cetatean de onoare" unui criminal notoriu cand faptele lui erau extrem de grave?Acum vreti sa dregeti busuiocul?Uite ca un "cetatean de onoare" pentru voi e un mare criminal pentru restul lumii...Paradoxul si dilema Iasiului...ce este o mineriada?o fapta de mare onoare... sau crime contra umanitatii...Ia vedeti modificati constitutia,puneti repede un prag la crime...de la 5000de morti in sus
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray