2020-07-03 15:04

IREFUTABIL.Blog: Clanul giurgiuvean Bădălău – Mina – Cușă, licitații cu cântec de sute de milioane de euro

 |  14:59
IREFUTABIL.Blog: Clanul giurgiuvean Bădălău – Mina – Cușă, licitații cu cântec de sute de milioane de euro

La exact ora la care scriem acest articol, Kirlic Group SRL- firma de casă a clanului Bădălău-Mina-Cușă a câştigat, din punct de vedere tehnic, licitaţia pentru reparaţia Autostrăzii Bucuresti-Constanta, sectorul Bucuresti-Fundulea, oferind, spre stupoarea tuturor celorlalte firme care şi-au dorit acest contract, aproape jumătate din suma pe care CNAIR a estimat că ar fi necesară, dezvăluie un articol apărut recent pe site-ul de dezvăluri irefutabil.blog (https://irefutabil.wordpress.com/). Dat fiind interesul public major față de informațiile expuse în articol îl reproducem în continuare în integralitatea sa.

Concret, valoarea totală a lucrării, compusă din două loturi, a fost stabilită de CNAIR la 130 milioane de lei, fiecare lot având rezervat suma de 65 milioane! Astfel, în timpul în care nouă din cele zece societăţi comerciale care s-au înscris pe SEAP pentru această licitaţie au cerut între 42 şi 62 milioane de lei, Kirlic Group sparge inima în toţi concurenţii oferindu-se să execute reparaţiile pentru lotul unu din Tronsonul Bucuresti-Fundulea doar pentru 39 milioane de lei, obligând, practic, instituţiile decidente să o declare câştigătoare!

IREFUTABIL.Blog: Clanul giurgiuvean Bădălău – Mina – Cușă, licitații cu cântec de sute de milioane de euro
zoom

Observaţi vreo firmă a cărei denumire vă imprimă rezonanţe cunoscute la poziţia opt? Exact la Alexcor Trading şi Tel Drum ne referim! Chiar atât de nepricepuţi sau de lacomi să fie specialiştii firmei asociată cu interesele lui Liviu Dragnea, preşedintele PSD, încât să supraliciteze cu 16 milioane de lei mai mult decât slugile lui Badalau şi ale lui Mina? Şi asta nu e prima dată când, bătându-se pentru aceeaşi bani de la stat, firmele de casă ale lui Bada le-o dau la bot serelurilor asociate cu Tel Drum! Bine, asta se întâmplă doar când licitaţiile se desfăşoară prin DRDP Bucureşti! Oare cât o mai suporta Dragnea?

Rezumăm! Statul scoate la licitaţie o lucrare pentru care este dispus să ofere maximum 65 de milioane de lei, zece firme participă la licitaţie, majoritatea cere între 42 şi 62 milioane de lei, Kirlic Group câştigă detaşat, fiind dispusă să execute reparaţiile pentru aproape jumătate din preţ!

Acum, înainte de a vă desfăşura detaliile uimitoare care compun esenţa acestei anchete jurnalistice, trebuie să enunţăm mai multe întrebări care sălăşluiesc în capul tuturor: Prima: cât de prost şi de bogat este statul român încât îşi permite să ofere dublu banii cu care se pot face nişte reparaţii? A doua: cât de hapsâne sunt celelalte firme care au cerut 45-50-62 milioane de lei pentru exact aceeaşi lucrare? A treia: Nu merită familia Cusa, familia Badalau, cu Marian Mina şi cu Dinu Augustin o diplomă din partea noastră, a tuturor, pentru că sunt dispuşi să ofere şi să presteze lucrări pe drumurile patriei pe aproape nimic? Ba… se prea poate să vină şi cu bani de acasă?!?

Ei bine, înainte de a da deja răspunsuri, cel puţin la ultima chestionare, vă rugăm, stimaţi cititori de cele mai bune texte jurnalistice din lume, să ne permiteţi să redăm concret, firesc şi conform cu realitatea toate amănuntele (pe care până acum le-am omis intenţionat) acestei cele mai recente afaceri a clanului Badalau cu banii din bugetul statului! Sunteţi pregătiţi? Conform procedurilor specifice, caietul de sarcini pentru licitaţia reparării Autostrăzii Bucuresti-Constanta a fost întocmit de către DRDP Bucureşti în data de 24-10-2018, instituţie al cărei şef este nimeni altul decât Augustin Dinu, nevastu… scuze… bărbatul deputatului PSD, Elena Dinu, cea mai înfocată fană a lui Niculae Badalau!

IREFUTABIL.Blog: Clanul giurgiuvean Bădălău – Mina – Cușă, licitații cu cântec de sute de milioane de euro
zoom

O contribuţie foarte importantă la caietul de sarcini a avut-o şi Mihai Hulduban, Director Adjunct Exploatare DRDP Bucureşti, omul de casă al clanului Badalau, ceva mai recent cooptat în gaşca!

Sintetizăm: caietul de sarcini – regulile pe care firmele ce au participat la această licitaţie au fost scrise şi contrasemnate de slugile lui Niculae Badalau, ministrul Economiei, şi a lui Marian Mina, preşedintele CJ Giurgiu! Aşa se explică de ce, excepţie Kirlic Group, toate firmele care au vrut această lucrare eu înaintat sume cifrate la o medie de 57 milioane de lei, aparte fiind societatea familiei Cusa, reprezentată acum de Paula Cusa, cea care a câştigat licitaţia, din punct de vedere tehnic, cu doar 39 milioane de lei! De ce repetăm, pentru a doua oară, noţiunea de „licitaţie câştigată din punct de vedere tehnic?” Simplu! Pentru că în momentul de fată încă nu s-a aplicat ştampila de la juridic pe acest contract, comisiile sau instituţiile cu atribuţiunii în speţă urmând, la sesizarea unei firme ce a survolat această licitaţie, să cerceteze toate misterele care o încadrează! Căci sunt foarte multe! Fiţi atenţi! Urmează să enumerăm câteva!

1) Şi-a subestimat Kirlic Group oferta? Adică astupă cu găleata, fiabilitate din părţi, toarnă nisip cu strecurătoarea, după un an alte lucrări? 2) Au înnebunit contabilii şi specialiştii celorlalte firme când au cerut mult mai mulţi bani? 3) S-au redactat măgării în caietul de sarcini, astfel încât sereleurile fără subalterni politici la DRDP au calculat după fentă? 4) Dacă Kirlic Group chiar nu şi-a subestimat oferta, adică în banii ăia face şi calitate, plăteşte şi taxe şi îi rămâne profit un leu, de unde şi cum.. în zaţul din cafeaua din care ghicea doamna mama lui Niculae Badalau… a nimerit firma asta cifra câştigătoare? 5) A avut Kirilic Group informaţii, altele decât cele din caietul de sarcini? 6) Dacă da, de la cine?

IREFUTABIL.Blog: Clanul giurgiuvean Bădălău – Mina – Cușă, licitații cu cântec de sute de milioane de euro
zoom

Ştim! E redundant! La punctul şase ne referim! Nu la fel se poate spune şi despre onorarea promisiunii pe care v-am făcut-o în textul anterior, când vă spuneam că vă vom da cifră aproximativă pe care firmele de casă a lui Badalau: Gecor Srl Prod Construct 94 cu sediul în Călugăreni, Gecor Prod Construct 94 cu sediul în Bucureşti, Kirlik Group, G&M Road Building Engineering SRL, Anastamar Construct SRL etc le-au câştigat doar din contractele cu DRDP Bucureşti în perioada 2013-2018! Aşadar, calcul estimativ, 120 milioane de euro!

Şi asta, repetăm, doar din contractele pe care firmele familiei Cusa le-a câştigat prin DRDP! Dacă voi credeţi că e mult, gândiţi-vă în felul următor La începutul acestui an, dorind să se laude, Niculae Badalau a anunţat cu vocea lui cristalină, în cadrul unei conferinţe de presă, că a adus investiţii în judeţul Giurgiu, în ultimii trei ani, de exact 509 milioane de euro! Acum, că noi ne-am săturat de calcule, faceţi dumneavoastră, cei mai norocoşi cititori de pe pământ, o estimare oarecare din care sa reiasa cam cât la 

sută din cei 509 milioane s-au dus direct în conturile firmelor Cusa, şi câţi au au ajuns, indirect, în buzunarele familiei Badalau, ale lui Marian Mina şi în ciorapeii slugilor din dotare!

IREFUTABIL.Blog: Clanul giurgiuvean Bădălău – Mina – Cușă, licitații cu cântec de sute de milioane de euro
zoom

Revenind la deja celebra licitaţie al cărei câştigător, până se face analiza, până se derulează investigaţiile, până să închid ochii, până şi dacă se dezleagă misterele, este Kirlik Group, trebuie să remarcăm că, de data aceasta, spre diferenţă de alte afişări, reprezentatul oficial al acestei societăţi este Paula Cusa, nevasta lui George Cusa!

Pauză de reeditat întreg arborele iobagobiznisologic:

Niculae Badalau e naşul lui Marian Mina

IREFUTABIL.Blog: Clanul giurgiuvean Bădălău – Mina – Cușă, licitații cu cântec de sute de milioane de euro
zoom

Marian Mina este finul lui Niculae Badalau

George Cusa este naşul lui Badalau Junior

IREFUTABIL.Blog: Clanul giurgiuvean Bădălău – Mina – Cușă, licitații cu cântec de sute de milioane de euro
zoom

Pentru că Mina e finul lui Badalau, iar Cusa e naşul lui Badalau jr, Mina şi Cusa sunt cuscrii! Plus amici, aşa cum declară Mina, la cataramă încă din şcoala generală!

Sabina Badalau, fiica lui Niculae Badalau, este naşa fiicei lui George Cusa şi a lui Paula Cusa

Paula Cusa este soţia lui George Cusa

Gheorghe Cusa, tatăl lui George Cusa, este finul lui Cătălin Voicu

Deputatul Elena Dinu, subalterna politic a lui Niculae Badalau, este soţul lui Augustin Dinu, şeful DRDP Bucureşti

Augustin Dinu a fost numit în funcţie de Marian Mina, preşedintele CJ Giurgiu

Iar Adriana Puţaru, prefectul de Giurgiu, nu e înrudită cu nimeni, dar îi place mult la pădure şi maşinile Porsche! Asta, ultima frază, nu are nicio legătură cu subiectele din acest text, dar am scris-o aşa, ca să ieşim din cerc! Gata cu pauză!

IREFUTABIL.Blog: Clanul giurgiuvean Bădălău – Mina – Cușă, licitații cu cântec de sute de milioane de euro
zoom

Aşadar, una dintre firmele care participă, prin asociere, o dată cu Kirlic Group la multe licitaţii, se numeşte G&M Road Building Engineering SRL, o firmă din Piteşti în care este asociată aceeaşi Paula Cusa şi Magdalena Emilia Alexandru, cadru didactic la universitatea din localitate, firmă care câştigă pe bandă rulantă contracte prin toată ţara, cu predilecţie în zona Constanţa!

IREFUTABIL.Blog: Clanul giurgiuvean Bădălău – Mina – Cușă, licitații cu cântec de sute de milioane de euro
zoom

Cu alte cuvinte, atât cât să putem să ne concentrăm într-o frază, niciun ban public care intra o zonă de interes a grupului Badalau-Mina-Cusa, indiferent dacă este vorba despre judeţul Giurgiu, din Constantă, de la Buzău sau din Covasna, aşadar, niciun bănuţ nu este lăsat la întâmplare!

Închidem aici episodul ăsta! Ne-am ţinut de cuvânt în proporţie de 99 la sută! V-am promis informaţii şi documente despre cele mai noi contracte şi afaceri ale clanului? V-am dat! La dracu, pe unul nici nu s-a uscat cerneala! V-am demonstrat schema cu asocierile de firme, parte dintre ele, v-am dezvăluit personajele noi şi manevrele prin care, la o primă vedere, tot ceea ce face brigada Badalau pare normal şi legal? Bifat! Rămânem datori la enunţarea contractelor Gecor cu primăria Giurgiu, cu CJ Giurgiu, atribuirile directe cu mai multe primării din judeţ, faza cu schimbarea numărului de înmatriculare ale unei maşini şi utilizarea altor autovehicule de anumite personaje! Pe cele mai multe informaţii, documente şi imagini le avem! Dar chiar nu putem să le dezvoltăm pe toate într-un singur text! D’aia s-au invetat episoade! Şi… da! Există regulamente, există legi, există articole de legi care sancţionează (şi) penal multe din manevrele pe care le desfăşurăm aici! Să fim serioşi! Nu au inventat Badalau, Mina şi Cusa şmecheria! Doar că unii, alţii, ăia din anumite instituţii care ar putea să le aplice şi să le conjuge, se ocupă cu altceva! Deocamdată! Habar nu avem despre justiţie, coduri penale şi proceduri! Dar am discutat cu cei care se pricep! Nu am reţinut detalii, dar ne-a plăcut ce ne-au spus! Deci nu se pune problema dacă, ci când!


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-03-14

Mai multe imagini:
IREFUTABIL.Blog: Clanul giurgiuvean Bădălău – Mina – Cușă, licitații cu cântec de sute de milioane de euro
zoom
Parerea ta...

GAROIUL BALALAU , SAU BADALAU
16 Mar 2019

E CU UN PICIOR IN PUSCARIE .
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz