2020-03-28 12:04

Jaful de la Sectorul 3 al Capitalei! Negoiță a plătit datoriile prietenilor cu bani din vistieria Sectoruui 3

 |  09:00
Jaful de la Sectorul 3 al Capitalei! Negoiță a plătit datoriile prietenilor cu bani din vistieria Sectoruui 3

Majoritatea românilor care câștigă cinstit salariul lunar nu știu că cel mai valoros leu din lume se află în sectorul condus de primarul Negoiță. Românii nu au înțeles asta nici când au aflat că o firmă a primăriei AS Administrare Străzi S3 SRL, a cumpărat 51% din acțiunile firmei private Delta ACM SA, iar prețul plătit de firma de stat a fost de 1 leu.

Orice cetățean cu o încredere cumpătată în politicieni s-a întrebat atunci ce au avut de câștigat patronii Delta ACM, încât au predat o firmă de construcții și asfaltări de dimensiuni impresionabile catre primăria sectorului 3 pe doar un leu.

În cele ce urmează vom încerca să deslușim dedesupturile acestei afaceri și poate vom înțelege ce valoare uriașă are, de fapt, acel leu plătit de firma primăriei.  

2013 - Primul mandat, prietenie și termopane

Relația între primarul Negoiță și firma de construcții a început la scurt timp după ce Delta ACM, câștigătoare a unei licitații de reabilitare termică a blocurilor din sector, a decis să cumpere termopane pentru blocurile din sector de la firma Pro Comfort Windows SRL, firmă deținută de sora lui Robert Negoiță, Marilena. Povestea se întâmpla la începutul primului mandat de primar a lui Negoiță care, deși pesedist, nu îl deranja la imagine faptul că avea o așa de bună colaborare cu Delta ACM, firmă ce fusese favorită a fostei puteri PDL. Nici pe noi nu ne-ar deranja un “rege al asfaltului pedelist” în condițiile în care ne îmbogățește sora, nu?  Informația a apărut în presă la acea vreme, iar Negoiță a recționat rapid: a scos firma soră-sii din schemă și a tăcut cuminte.  Tăcuți și cuminți au fost atunci, și au rămas se pare așa și procurorii anti-corupție pentru că era greu să demonstrezi cu probe că Negoiță le-a băgat-o pe gât pe soră-sa celor de la Delta ACM cu condiția ca reabilitările termice  să meargă bine înainte .

Cine sunt patronii Delta ACM

La momentul 2013, când Delta ACM cumpăra termopane de la firma surorii primarului, firma era deținută de Florea Diaconu și soția sa, dar lumea zicea că din profit își umplea buzunarele și fostul deputat PDL Ștefan Pirpiliu, care era un bun deschizător de drumuri cu primarii și ministrii PDL. Trei ani mai târziu, legătura dintre Delta ACM și fostul deputat a devenit oficială când Ionel Pirpiliu, când fratele politicianului, a devenit acționar cu 10% la firma de construcții.

După ani și ani...

Anii au trecut și Delta ACM s-a încăpățânat să rămână printre firmele prestatoare de servicii pentru primăria lui Negoiță, dar, în același timp și datoriile firmei au început să crească. Astfel la sfârșitul lui 2017 Delta ACM avea, potrivit ministerului de finanțe, datorii de 316.053.128 de lei adică 68,7 milioane de euro.

Afacerea: Pasul 1 – Achiziția

Având în vedere buna și vechea relație între primar și patronii Delta ACM, in august 2018, Stefan Florea a decis să vândă 51% dintre acțiunile firmei către societatea deținută de primărie, AS3 Administrare Străzi S3 SRL. Prețul final: jumătate din datorii(care au fost automat preluate de primărie, noul acționar) + 1 leu. Cu ce s-a ales firma primăriei: cu angajații firmei și o fabrică de asflat.  

                                   

Afacerea: Pasul 2 - Contractul

În octombrie 2018, Negoiță a decis că are nevoie de utilaje de asfaltare pentru a repara miile de gropi din asfalt din sectorul 3 așa că, prin hotărâre de consiliu local (http://www.primarie3.ro/files/t_2018/10/HCLS3%20nr.%20514%20din%2030.10.2018.pdf ) a decis să dea un contract de aproximativ  2  milioane de lei firmei primăriei pentru doar două luni , nimănui alteia decât  societății AS3 Administrare Străzi S3 SRL, cea care cumpărase 51% din Delta ACM a lui Florea și Pirpiliu. Dar de ce ar închiria primăria utilaje de asfaltare de la firma pe care a creat-o chiar cu acest scop, să asfalteze? Pai poate pentru că AS3 Administrare Străzi S3 închiriează primăriei chiar utilajele firmei Delta ACM la care deține 51% dintre acțiuni.

Afacerea: Pasul 3 : Profitul

Acum ghiciți la cine ajunge 49 % din profitul acestui contract: exact la acționarii minoritari ai Delta ACM , Stefan Florea și Ionel Pirpiliu, fostii parteneri de afaceri pe bani publici ai surorii primarului. Concluzia 51%  din acțiunile unei firme au fost plătite din banii locuitorilor sectorului 3 cu milioane de euro (datorii de plătit) + 49% din profitul unui contract de aproximativ de aproximativ 1 milion de lei pe lună.  Sau cu 1 leu, cum spunea primarul Negoiță?

Nu-i așa că leul primit de Delta ACM este cel mai valoros leu de care ați auzit?


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-02-05Parerea ta...

CIORDEALA
05 Feb 2020

Moartea face dreptate , in administratia fanariota
DAN
06 Feb 2020

Nu mai scăpăm odată de mafiotul asta reșapat !!!
SERBAN CONSTANTIN
06 Feb 2020

dl corbuleanu florin semneaza si gestioneaza povestea de mai sus
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine