2020-07-03 17:03

Jocul dublu al Grațielei Gavrilescu în scandalul gropii de gunoi a lui Flutur, din Pasul Mestecăniș

 |  13:09
Jocul dublu al Grațielei Gavrilescu în scandalul gropii de gunoi a lui Flutur, din Pasul Mestecăniș

Nici nu a început bine anul 2019, că deja ministrul ALDE al Mediului, Grațiela Gavrilescu, este cu nervii la pământ, pentru simplul motiv că nu știe cum să dezamoseze scandalul gropii de gunoi din Pasul Mestecăniș, mai exact din comuna suceveană Pojorâta.

Disperarea Grațielei Gavrilescu provine și din faptul că, anul acesta, ar trebui eliberată autorizația integrată de mediu de către instituția pe care o păstorește, prin care, practic, se consființește finalizarea investiției, iar presiunile președintelului Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, sunt tot mai mari. Numai că, localnicii nici nu vor să audă de o groapă de gunoi în inima Bucovinei, iar, colac peste pupăză, anul trecut o casă de avocatură din Cluj a depus plângere penală la DNA împotrivă autorităților din Suceava, Iași și Bacău. Acuzațiile sunt de fals, abuz în serviciu, utilizare frauduloasă a fondurilor europene și încălcarea legislației mediului. Ministrul Mediului știe că la Pojorâta „este o problemă” care ar trebui să fie „dezamorsată”, dar mizează pe faptul că nu va fi oprită construcția gropii de gunoi în vârful muntelui, ci vor fi liniștiți oamenii. Trebuie precizat că, în aprilie 2011, Gheorghe Flutur, în calitatea sa de președinte al CJ Suceava, a semnat cu reprezentanții Comisiei Europeane contractul de finanţare pentru ecologizarea deşeurilor din Suceava. Ulterior, pe 25 ianuarie 2013, a fost parafat contractul de 6,3 milioane de euro fără TVA. Semnatarul contractului de amenajare a gropii ecologice de gunoi de la Pojorâta a fost Cătălin Nechifor, președintele CJ Suceava din vremea aceea, în prezent deputat Pro România.

Dar, nu trebuie omis faptul că licitația pentru proiect a fost începută de Gheorghe Flutur, iar  Primăria Pojorâta a alocat terenul pe care Consiliul Județean Suceava l-a cerut pentru a putea construi groapa de gunoi ecologică din Pasul Mestecăniș. În prezent, autoritățile locale implicate direct în această afacere, „nășită și păstorită” de baronul liberal Gheorghe Flutur, se străduiesc să demonstreze că „nu au nicio vină” și că responsabilitatea este la alții, iar Grațiela Gavrilescu speră să-i păcălească pe localnici, ca să facă pace cu Gheorghe Flutur, mai ales că ambii au fost cândva în același partid, dar și cu liberalii din zona de nord a Moldovei.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-01-22Parerea ta...

# E BINE ???
23 Ian 2019

ÎNCĂ MEDIUL E LA FRIGIDER : SĂ VEZI LA PRIMĂVARĂ ....
CE FAță DE PSIHOPATă
25 Ian 2019

are ! Zici că o stăpânește o mie de draci!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz