2019-10-20 03:52

Jocuri de culise controversate la CFR Marfă. Cine îl „manevrează” pe directorul general al companiei de stat

 |  09:40
Jocuri de culise controversate la CFR Marfă. Cine îl „manevrează” pe directorul general al companiei de stat

La compania CFR Marfă domnește de câteva săptămâni o tensiune fără precedent din cauza managementului dezastruos practicat de către directorul Marinică Voicu, omul impus și susținut de Olguța Vasilescu.

Practic, directorul general Marinică Voicu a devenit o marionetă a directorului Departamentului Vânzări Trafic, Laurențiu Georgescu, și a șefei Serviciului Achiziții, Violeta Ionescu. Cei doi sunt toată ziua la secretarul de stat care răspunde de domeniul feroviar, Magdalena Grigore de la ALDE, cunoscută sub numele de “Blonda” lui Tăriceanu. Ca urmare a acestei conjucturi, cine mișcă în front în fața tripletei Voicu-Georgescu-Ionescu zboară imediat din companie. Cel mai clar exemplu este cel al directoarei Departamentului Economic-Financiar din CFR Marfă, Marilena Miner, care a refuzat să semneze anumite documente impuse de cei trei pentru simplul fapt că erau ilegale.

Imediat, tripleta a forțat-o pe Marilena Miner să plece din companie și deja în locul acesteia a impus-o pe Aida Hanganu, de la societatea Întreținere și Reparații Locomotive și Utilaje „CFR IRLU” SA, aflată în insolvență. Potrivit surselor noastre, prin această mutare se conturează tot mai mult faptul că CFR Marfă a devenit o annexă a operatorilor feroviari privați de transport marfă. Mai mult, conducerea Ministerului Transporturilor a trecut cu vederea că cei doi “sforari” de serviciu, Laurențiu Georgescu și Violeta Ionescu sunt personaje extrem de controversate al căror trecut ridică mari semne de întrebare. 

Omul cu prăjiturile pentru Anca Boagiu

Laurențiu Georgescu este omul de casă al fostului ministru PD al Transporturilor, Anca Boagiu. Este constănțean, iar familia sa locuiește pe aceeași scară de bloc cu familia Ancăi Boagiu. Familiile Boagiu și Georgescu sunt în relații excelente, iar pe vremea când Anca Boagiu era ministru al Transporturilor, săptămânal era aprovizionată cu prăjituri de casă făcute de către soția lui Laurențiu Georgescu. În februarie 2014, Georgescu a fost cercetat de Poliție pentru favorizarea unei firme a lui Gruia Stoica în detrimentul companiei CFR Marfă, într-un contract de transport feroviar de marfă de circa 15.000.000 de euro cu "Azomureș" Târgu Mureș. 

Vătaful achiziţiilor

Violeta Ionescu este fiica fostului lider sindical de la Galați, Dumitru Săndel, cercetat pentru anumite inginerii făcute pe zona CFR. De ani de zile, aceasta îi învârte pe degete pe cei care ajung în fruntea CFR Marfă, deși, din punct de vedere al pregătirii profesionale, este, așa cum spun cei din companie, “cu două clase mai mult ca trenul”. În schimb, mulţi angajaţi din CFR Marfă o privesc cu oarecare teamă din cauza că este resposabilă cu documentelor secrete ale companiei, adică este șefa cu ORNISS-ul. Ea a tras sforile să fie numită din nou, de către conducerea CFR Marfă, în Consiliul de Administrație al firmei Rolling Stock București, unde acționar majoritar este firma lui Gruia Stoica - Grup Feroviar Român, iar celălalt acționar este CFR Marfă. De aici își mai trage lunar vreo 4.000 de lei, adică încă un salariu. De numele acesteia se leagă o mulțime de aranjamente și achiziții controversate, în special în cazul imobilului cu destinația locuințe pentru intervenții, deținut de compania CFR Marfă pe stradă Turda, nr. 98, din Capitală. De asemenea, Violeta Ionescu nu este străină de scandalul recent al vânzării la fier vechi a unor vagoane, în urma căruia patru directori CFR Marfă au fost arestaţi, procurorii DIICOT susținând că, "pentru a nu trezi suspiciuni, nici în Nota de fundamentare şi nici în Hotărârea Consiliului de Administraţie nu se face menţiunea modului în care urmează a se realiza valorificarea materialelor rezultate din casare, ambele documente rezumându-se la a stabili, cu titlu generic, scoaterea din funcţiune şi valorificarea a 2450 de vagoane de marfă”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-01-17Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray