2020-08-04 21:03

Jocuri de culise la Romsilva, pentru candidatul favorit la șefia regiei

 |  10:13
Jocuri de culise la Romsilva, pentru candidatul favorit la șefia regiei

PUTEREA a semnalat recent că ministrul PSD al Apelor și Pădurilor, Ioan Deneş, a schimbat, fără respectarea prevederilor O.U.G. nr.109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice, patru dintre cei șapte membri ai Consiliului de Administrație de la Regia Natională a Pădurilor – ROMSILVA, din care trei membri - Liviu Laza Mătiuţa, Vasile Şandru Alboi și Petru Dan Ștefan -, care erau și sunt incompatibili, adică numiţi ilegal. Dar, acest board administrativ a regizat de curând o mutare controversată, care netezește drumul unui anumit candidat către șefia Romsilvei.

Schimbare electronică pe repede înainte 

Consiliul de Administrație de la RNP, impus de ministrul Ioan Deneş, l-a numit, în urmă cu mai bine de două luni, ca director general interimar al Romsilvs, pe președintele executiv al PSD Vâlcea, Gheorghe Mihăilescu. Ulterior, CA de la Romsilva, avându-l ca președinte interimar pe fostul deputat PDL, Liviu Laza Mătiuţa, a declanșat procedura de alegere a unui director general așa cum stipulează prevederile O.U.G. nr.109/2011 pentru un mandat de patru ani. Nu era și nu este nicio surpriză faptul că actualul director general interimar, Gheorghe Mihăilescu, care venea din postura de director al Direcției Silvice Vâlcea, este principalul favorit la preluarea șefiei Romsilva. Numai că, surpriză!

Condițiile pentru recrutarea directorului general au trebuit să fie modificate ulterior de către Consiliul de Administrație dintr-un motiv incredibil, dar și printr-o modalitate inedită. Membrii CA au modificat condițiile de recrutare a directorului general, atenție, printr-o „sedinţă extraordinară, electronică”, desfășurată în data de 6 decembrie 2018, schimbând practic doar o singură cifră din anunțul de recrutare. Însă, în OUG nr.109/2011 nu se menționează niciun cuvânt despre cum se ţine o „şedinţă extraordinară, electronică”. Dar, deh, interesul poartă fesul! Astfel, prin hotărârea nr. 182 din 06.12.2018 (vezi documentul în facsimil), s-a aprobat „modificarea condițiilor de desfășurare a activității directe având ca obiect servicii de recrutare a resurselor umane pentru selecția directorului general, astfel, textul „minim 1 (unu) client cu un minim 5.000 de angajați pentru care s-a realizat procedura de recrutare și selecție a membrilor CA, directorilor în baza OUG 109/2011”  se va înlocui cu „minim 1 (unu) client cu un minim 500 de angajați pentru care s-a realizat procedura de recrutare și selecție a membrilor CA, directorilor în baza OUG 109/2011”, conform propunerilor Conducerii executive a RNP-Romsilva din Nota nr.26518/04.12.2018.

Practic, candidatul nu trebuia să fi condus 5.000 de angajați, ci doar 500, iar boardul administrativ s-a conformat imediat, adică după o zi, de la solicitarea conducerii RNP. Curios este faptul că această solicitare de modificare a enunțului de recrutare a venit din partea conducerii executive a RNP, avându-l în frunte tocmai pe Gheorghe Mihăilescu, candidatul cu cele mai mari șanse de ocupare a postului de director general al Romsilva. Conform informațiilor noastre, cei din conducerea Ministerului Apelor și Pădurilor și-au dat seama că Gheorghe Mihăilescu nu îndeplinea condițiile pentru ocuparea postului de director general al RNP pentru simplu fapt că DS Vâlcea, unde acesta a fost director, nu avea 5.000 de angajați, şi de aceea au modificat anunţul de recrutare.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-12-10

Documente:Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz