2020-08-12 01:04

Judecarea dosarului de şantaj al lui Dan Voiculescu, amânată de magistraţii de la Curtea de Apel Bucureşti

 |  11:32
Judecarea dosarului de şantaj al lui Dan Voiculescu, amânată de magistraţii de la Curtea de Apel Bucureşti

Magistrații de la Curtea de Apel București (CAB) au amânat pentru data de 7 ianuarie, judecarea dosarului în care omul de afaceri Dan Voiculescu este acuzat de șantajarea administratorului RCS&RDS, Ioan Bendei.

Citeşte şi: 

Motivul amânării a fost că avocatul Cameliei Voiculescu nu s-a putut prezenta la proces, iar instanța nu a desemnat un avocat din oficiu.

Dan Voiculescu nu a fost adus în sala de judecată, după ce omul de afaceri a depus o cerere în acest sens.

Procurorul de ședință și avocatul lui Ioan Bendei au cerut instanței aducerea lui Dan Voiculescu la proces, însă judecătorul a considerat că această problemă va fi discutată la un termen ulterior.

Directorul general Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, și Dan Voiculescu au fost trimiși în judecată în acest dosar, ei fiind acuzați în legătură cu folosirea instituțiilor media (televiziuni, publicații online și scrise) pentru șantaj cu scopul obținerii de foloase materiale ilicite însemnate.

De asemenea, au mai fost deferiți justiției fostul președinte al Agenției Naționale de Administrare Fiscală Șerban Pop, Camelia Voiculescu, asociat și administrator al societăților Antena TV Group, Antena 3 și Intact Production, care este și singurul asociat al SC Intact Publishing, George Daniel Matiescu, împuternicit al Intact Publishing, precum și firmele Antena TV Group, Antena 3 și Intact Publishing.

DNA a precizat că, în perioada 16 aprilie - 21 mai 2013, Sorin Alexandrescu a exercitat în mod repetat și gradual acte de constrângere asupra lui Ioan Bendei, administrator al companiei RCS&RDS, amenințându-l cu darea în vileag a unor presupuse fapte de corupție.

"În mod concret, inculpatul Alexandrescu a exercitat acte de amenințare cu publicarea, prin intermediul entităților media, a unor documente care, în opinia sa, argumentau o pretinsă faptă de corupție săvârșită de partea vătămată, în situația în care acesta nu ar fi acceptat semnarea unui contract de retransmisie a posturilor de televiziune aparținând Antena TV Group la un preț dorit de inculpat. Semnarea contractului în condițiile impuse de inculpat, respectiv la o valoare de 6.480.000 euro/an, pe o durată de 5 ani, ar fi garantat stingerea litigiilor existente pe rolul instanțelor, oprirea campaniei media împotriva societății pe care o reprezenta partea vătămată și a persoanelor din conducerea acelei societăți", susțin procurorii.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-12-10Parerea ta...

BAI VARANE!
11 Dec 2014

Dar ai tupeu cu caru', nu alta! CINEVA (M.T.)din sistem mai roman ca multi romani (iubitor de romani si Romania), care te/va stie pe toti F.BINE, iaca ce spune despre cotzcariile matale (daca ai ceva de comentat si esti contrariat, IESI LA BATAIE de contrazicere!): "Fratii Paunescu au pus mana pe Hotelul Rex (fost International, la Mamaia dar si pe Lido si Intercontinentalul din Bucuresti),asa cum au pus mana si pe BRCE (Banca Romana de Comert Exterior), devenita BANCOREX (cea care alaturi de Dunarea si Crescent) erau pungulita Securitatii...Masonii si securistii treziti din adormire au pus mana pe toata averea Romaniei si a poporului...CRESCENT-firma securitatii condusa de DAN VOICULESCU. Luati S-ul,apoi E-ul,apoi C- ul apoi R-ul apoi E-ul apoi T-ul- a mai ramas C si N...Adica “SECRET”, C si N...SECRET Ceausescu Nicolae.La un moment dat premierul de atunci (Nicolae Vacaroiu) a angajat o firma de detectivi din Canda pentru a afla unde sunt banii lui Ceausescu....Cand au demonstrat ce inseamna Crescent, Vacaroiu i-a demis pe detectivi....De Ce? Intrebati-va de ce a fost "sinucis " Marin (fratele lui Ceausecu la Viena in decembrie 1989)? El era cheia catre conturile lui Ceausescu si ale securitatii..."
CUM AI AFLAT DESPRE
11 Dec 2014

conturile lui Ceausescu? Simplu - prin rudele fam.Ceausescu care, (afirma jurnalistul Robert Horvart pe care l-ai bagat in SUA in spital pt.atari dezvaluiri)privind modul cum s-a 'sinucis' prin spanzurare fratele lui Ceausescu! Grinda de care a fost găsit spînzurat bătrînul de 73 de ani era înaltă de cca. 3 metri – ori, pentru a ajunge acolo, ar fi fost nevoie de o scară, ceea ce n-a existat." ! Cand s-a intamplat asta? "La 28 decembrie 1989, Marin Ceauşescu este găsit spînzurat în subsolul clădirii ocupate de Agenţia Economică de la Viena, Marin Ceauşescu ar fi fost asasinat de foşti ofiţeri ai Departamentului Economic al fostei Securităţii, echipa condusa de Dan Voiculescu şi Teodor Meleşcanu."
"CONFORM DATELOR
11 Dec 2014

din arhivele fostei Securităţi, în afara celor doi, care executau operaţiunile financiare în relaţie cu băncile unde erau conturile, doar fratele lui Nicolae Ceauşescu avea cunoştinţă, la zi, despre aceşti bani. Un alt element, pus la dispoziţie după ’90 de Serviciile Secrete olandeze, este acela că, în momentul decembrie 1989, olandezii monitorizau activităţile lui Marin Ceauşescu, iar ultima convorbire telefonică avută de acesta a fost cu Teodor Meleşcanu, în ziua dinainte de a fi găsit spînzurat. De asemenea, cu o zi înainte, Dan Voiculescu a fost văzut în sediul Agenţiei Economice din Viena. Atît Voiculescu, cît şi Meleşcanu erau colonei D.I.E.
"MARIN CEAUşESCU
11 Dec 2014

fusese pus, încă din 22 decembrie, sub arest, în sediul Agenţiei, de către angajaţii de la Viena, în pivniţa în care avea să fie găsit spînzurat Interesant este faptul că, deşi i se luase televizorul, i se lăsase telefonul, el vorbind curent în România sau în alte ţări. Faptul că moartea lui Marin Ceauşescu este consecinţa directă a unei bătălii care s-a dat în interiorul Securităţii pentru controlul conturilor secrete ale lui Nicolae Ceauşescu este şi concluzia avocatei americano-elveţiene Suzanne Wolfe Martin, care, în 1990, a fost cooptată în echipa de investigatori străini pe care Guvernul Roman i-a angajat să identifice eventualele conturi pe care Nicolae şi Elena Ceauşescu le-ar fi deţinut la bănci din afara ţării. Conform unor concluzii fără echivoc, date publicităţii de aceasta la sfîrşitul anilor ’90, Marin Ceauşescu nu s-a sinucis, iar poliţia din Viena a acoperit acest caz, închizînd dosarul cu concluzia că a fost o sinucidere."
CE SPUNE PACEPA
11 Dec 2014

la interviul in legatura cu banii: "Unde erau tinuti acesti bani ? Pacepa : Cea mai mare parte in strainatate in banci elvetiene . Cand se oficilizeaza trecerea comertului exterior la securitate ? In 1974 are loc o intalnire Ceausescu cu sefii securitatii. Comertul exterior devine un domeniu al ofiterilor de securitate acoperiti. Directia de Personal a Ministerului Comertului Exterior si Institutul de Conjunctura erau incadrate in totalitate cu ofiteri DIE. La momentul 1974, 38 din cei 41 de directori ai intreprinderilor de comert exterior erau ofiteri sau colaboratori ai DIE. Directorii devin generali de securitate. Deci Dan Voiculescu detinea acest grad si nu unul de marunt colaborator sau ternator de verisoare. Pacepa : Basescu a fost general de securitate ca si Voiculescu. Intreprinderile de comert exterior, printre care Terra, devenisera filiale ale DIE si DIA (Directia de Informatii a Armatei). Terra, care apare apoi in structura ICE Dunarea si Crescent era folosita pentru trafic de arme si droguri."
EI? CE SPUI?
11 Dec 2014

Oamenii astia STIU multe despre tine; sunt in varsta, nu prea ai ce sa le mai faci; numele lor sunt de notorietate si au cunostinta de prostiile facute de tine, de Melescanu si altii, inclusiv FBI-ul, Depart.SUA! Mai ales Melescanu este vizat! Robert Horvath asta are blogul sau personal in care tot incrimineaza despre personajele odioase ale Romaniei, are memorii facute DNA-lui nostru, FBI-lui de peste hotare, memorii scrise lui Obama si, tot asa! M-am hotarat sa dau o FARAMA din ceea ce scrie la el pe blog pt.ca mi se pare nu minte! Oricum, nimeni nu e atat de prost in Romania sa nu-si dea seama ca voi, GREII de azi, ati fost smecherii de ieri si de alaltaieri (si din '89 si dinainte...) facandu-va numarul cu banii stransi pe sudoarea romanilor de alt nenorocit de dictator-cizmar, pe numele sau de odioasa amintire - Ceausescu!
CROCODILUL FLAMAND
11 Dec 2014

interesante comentarii,si as spune destul de realiste;dar ceea ce lipseste de aici este faza cu "licuriciul" Adica cine sunt cei care au girat aceasta clica de securisti sa jefuiasca fara mila Romania? De exemplu imediat dupa crimele sangeroase din 1989 Iliescu Ilici a fost invitat la Londra si plimbat cu carutza regala la Buckingham;ulterior invitat la Washington de mister Bush,nepotzelul cotoroantzei de la Buckingham In schimb romanasii de rand se chinuiau sa-si ingroape mortii din 1989 pentru care nimeni nu era raspunzator si nici pana asta nu este raspunzator Pai daca cineva a acoperit crimele unora mai este de mirare ca acesti "acoperiti" au ajuns uneltele jefuitorilor "licurici" pentru un commission de 25pana la 50la suta din suma jefuita?Saracutii bancheri "licurici" au mai jefuit si ei cateva sute de miliarde de euro de la Romanika,ca prea erau saraci si nevoiasi Noi romanii tot platim oalele sparte ca avem de unde......... Sincer in locul lor eu as anula imediat absolut toate datoriile la FMI si Banca Mondiala cat mai e timp;ca dupa ce dispare dolarul o sa se desfiinteze complet BM si FMI(FALIMENT GENERALIZAT)
PT.LACOSTE!
11 Dec 2014

hehe...ai dreptate! De ce ne 'lingeau' ranile SUA si Anglia imediat dupa '90 in timp ce erau plimbati cu caruta de colo pana colo - fostii kgb-sto- securisti?! Simplu! Si americanii, si olandezii voiau banii! Bine...si-au insusit ei destul DUPA, dar asta e alta POVESTE! De ce se afisau plimbati cu-onoruri fostii securisti? Pt.impresia artistica si libajul dublu, asa-zis diplomatic! De ce era bagata si SUA in povestea jurnalistului R.H.? Pt.ca tipul avand cetatenie dubla si bagat in spital de 'baietii nostri' a cerut ajutorul lor! Intre timp, publicand multe memorii si filmulete in care este incriminat dpdvd juridico- romano-american atat Melescanu (proaspatul consilier al lui Ponta:), insusi Ponta plus alte personaje!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz