2019-10-23 22:10

Judecat în dosarul lui Nicușor Constantinescu. Producătorul general al TVR, suspendat din funcţie la cerere

 |  19:36
Judecat în dosarul lui Nicușor Constantinescu. Producătorul general al TVR, suspendat din funcţie la cerere

Cristian Zgabercea a fost suspendat la cerere, luni, din funcţia de producător general al Societăţii Române de Televiziune (SRTv). „Este o suspendare la cerere, pe motive personale”, a spus Cristian Zgabercea. Astfel, începând de luni, Cristian Zgabercea nu va mai desfăşura nici o activitate în Televiziunea Română. Întrebat dacă, după ce se vor finaliza procedurile juridice care îl vizează, îşi va putea relua activitatea în TVR, Cristian Zgabercea a confirmat acest aspect.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, pe 16 aprilie, de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), procurorii DNA - Serviciul Teritorial Constanţa au dispus trimiterea în judecată a lui Cristian Zgabercea într-un dosar care îl vizează şi pe Nicuşor Constantinescu, preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa. Zgabercea a fost trimis în judecată pentru fapte pe care le-ar fi comis pe vremea când era consilier al preşedintelui CJ Constanţa, acesta fiind acuzat de complicitate la abuz în serviciu, constituire a unui grup infracţional organizat şi evaziune fiscală. Cristian Zgabercea lucrează în TVR din anul 2012, de pe vremea fostului preşedinte-general al SRTv Claudiu Săftoiu, al cărui consilier a fost. În 2013, Cristian Zgabercea a fost desemnat câştigător al unui concurs organizat în TVR pentru funcţia de producător general al Televiziunii Române. Zgabercea a mai lucrat în TVR între anii 1981 şi 1996, ca operator imagine.

Conform rechizitoriului întocmit de procurorii anticorupţie din Constanţa, în cursul anului 2012, Nicuşor Constantinescu, Cristian Zgabercea, Carmen Florentina Oproiu şi Fundaţia Fantasio au constituit un grup infracţional organizat al cărui scop a fost comiterea mai multor infracţiuni îndreptate împotriva patrimoniului judeţului Constanţa, precum şi a unor infracţiuni de evaziune fiscală. În perioada respectivă, Nicuşor Constantinescu, ajutat de Cristian Zgabercea şi Florentina Oproiu, şi-a îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu care decurgeau din calitatea de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa şi a plătit, în mod nelegal, finanţări nerambursabile din fonduri publice către asociaţii şi fundaţii în sumă de 5.094.836 de lei, potrivit unui comunicat transmis pe 16 aprilie de DNA.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-05-04Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray