2020-06-02 15:12

Judecător: Reportajul Sky News a pus în pericol securitatea naţională

 |  18:01
Judecător: Reportajul Sky News a pus în pericol securitatea naţională

Judecătorul care a decis arestarea preventivă a celor trei români din dosarul Sky News a arătat că informaţiile furnizate în reportajul jurnaliştilor britanici pot fi apreciate ca unele ce pun în pericol securitatea naţională.

"Se poate aprecia că datele şi informaţiile comunicate verbal şi surprinse în materialul video al postului britanic de televiziune(…) au pus în pericol securitatea naţională", a precizat judecătorul de la Curtea de Apel Bucureşti.

Magistratul a mai arătat că nu poate fi luată în considerare apărarea celor trei prin care se susţine că nu au ştiut de obiectivul materialului video.

“Inculpaţii nu pot invoca propria naivitate şi convingerea sinceră a participării într-un film în contextul în care toată modalitatea de desfăşurare a filmării le putea crea măcar suspiciuni asupra naturii reale a acesteia. Pe de altă parte, nu poate fi ignorată uşurinţa acceptării rolurilor atribuite, în pofida inexistenţei vreunui document semnat cu producătorii sau beneficiarii acelui film care să ateste realitatea naturii filmului”, se arată în motivarea deciziei de arestare.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-08-17Parerea ta...

ANONIM
18 Aug 2016

Observati ca asemenea acuzatii trebuiesc si probate, probabil si in fata unor instante internationale, iar eventuale cheltuieli prilejuite de eventuale acuzatii nefondate ar trebui recuoerate de la persoanele care nu ar fi capabile sa demonstreze, eventual, acuzatiile aduse inculpatilor ?
TEST
18 Aug 2016

test
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine