2019-08-18 12:33

Judecătoria Bolintin Vale a dat cu flit Curții de Conturi a României pentru liniștea unui primar giurgiuvean cercetat pentru delapidare

 |  14:24
Judecătoria Bolintin Vale a dat cu flit Curții de Conturi a României pentru liniștea unui primar giurgiuvean cercetat pentru delapidare

Prin Decizia nr. 28/10.06.2014, Curtea de Conturi a României a dispus un număr de 11 măsuri privind o mulțime de nereguli și ilegalități descoperite la primăria comunei giurgiuvene Ogrezeni păstorită de mulți ani de către controversatul edil PSD Jean Jipa.

Totodată, în urma acestui audit, Curtea de Conturi a României a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Giurgiu pentru o serie de prejudicii săvârșite de Jean Jipa și doi angajații ai primăriei, practic pentru delapidare, dintre care unul este rudă cu primarul. Însă, soluționarea acestui dosar este tergiversata de patru ani, iar de doi ani Judecătoria Bolintin Vale, sub diverse pretexte, a fixat termene lungi de timp, și, astfel, tot amână pronunțarea. Potrivit informațiilor noastre, un rol cheie în tergiversarea soluționării acestui dosar l-a jucat procurorul de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bolintin Vale, Eugenia Tecoi, al cărei fiu, Alexandru Gheorghe, este de anul trecut consilier personal al edilului din Ogrezeni, dar nu prea trece prin primărie.

 

Tergiversare cu bătaie lungă

 

Practic, acest dosar s-a constituit pe baza auditului Curții de Conturi a României efectuat în 2014 la Unitatea Administrativ Teritorială Comuna Ogrezeni-Giurgiu, în urma căruia „s-au constatat mai multe nereguli, unele de natură administrativă, altele apreciate ca intrând în domeniul incălcării legii penale”. Potrivit informațiilor furnizate către PUTEREA, Curtea de Conturi a României a sesizat pe data de 12.06.2014 Parchetul de pe lângă Judecătoria Giurgiu pentru:  

 1.     Stabilirea întinderii prejudiciului creat prin nevidențierea în registrul de casă a unor operațiuni de încasări în numerar și nedepunerea sumelor aferente în conturile de venituri deschise la Trezoreria Bolintin Vale, înregistrarea debitului în evidența contabilă, precum și recuperarea acestuia.

 2.     Stabilirea întinderii prejudiciului creat prin efectuarea de plăți în numerar în lipsa documentelor justificative care să ateste existența obligației de plată și confirmarea prin semnătură a primirii sumelor de către personale îndreptățite, înregistrarea debitului în evidența contabilă, precum și recuperarea acestuia.

 3.     Stabilirea întinderii prejudiciului creat prin efectuarea de plăți în bază unor state de plată întocmite în mod nelegal, înregistrarea debitului în evidența contabilă, precum și recuperarea acestuia.

 Dosarul pentru “săvârșirea infracțiunilor de delapidare, fals intelectual și abuz în serviciu de către primarul comunei Ogrezeni, Jean Jipa, contabilul Elena Ilie și casierul Gheorghe Lazăr”. (nr. 2223/192/2016)  a avut nu mai puțin de 16 termene, dar încă nu există o primă pronunțare în această speță. Interesant este faptul că dosarul a fost amânat de două ori, la interval de șase luni, pentru “a se lua cunoștință de raportul de expertiză”. 

 

Consilierul benzinar

 

Conform informațiilor noastre, rolul cheie în tergiversraea acestui dosar de delapidare al primarului de la Ogrezeni l-a avut și îl are procurorul Eugenia Tecoi, fiind arhicunoscut faptul că există o relație extrem de apropiată între cele două familii. O dovadă în acest este și faptul că fiul procuroarei, Alexandru Gheorghe Tecoi, în vârstă de 29 de ani, a fost angajat, anul trecut, consilier personal al primarului Jean Jipa. De asemenea, mai trebuie precizat că Alexandru Gheorghe Tecoi deține o benzinărie la ieșirea din Ogrezeni către Bolintin Vale (vezi foto) prin intermediul firmei sale  MAXIM & CO LTD SRL al cărui sediu social este pe strada Dimitrie Bolintineanu nr.14, din Bolintin Vale.

În plus, trebuie amintit faptul că Jean Jipa este edilul giurgiuvean care, anul trecut, a afișat un banner uriaș pe sediul primăriei pe care scria "În această instituție, în cabinetul primarului, se fumează oricând, oricât și orice (legale). "Fuck UE! Fuck NATO! Fuck USA! și p-ăla de la București!"    


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-06-17

Mai multe imagini:
Judecătoria Bolintin Vale a dat cu flit Curții de Conturi a României pentru liniștea unui primar giurgiuvean cercetat pentru delapidare
zoom
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray